به نوشته روزنامه واشنگتن تایمز، «تحسین پوناولا» یکی از فعالان حزب کنگره هند دادخواستی را به دادگاه عالی دهلی نو ارائه کرده و گفته است، نیروهای امنیتی هند با سرکوب شدید و قطع راه های ارتباطی کشمیر، مردم این منطقه را به مدت چهار روز در خانه ها حبس کرده اند.
پوناولا در مصاحبه با شبکه خبری دهلی نیوز افزود: انتظار می رود دادگاه عالی محدودیت های ارتباطی ایجاد شده از جمله قطع ارتباط تلفنی، اینترنت و کانال های خبری در کشمیر را لغو کند.
وی همچنین خواستار آزادی فوری رهبران کشمیری از جمله عمر عبدالله و محبوبه مفتی شد.
رادیو دولتی هند نیز می گوید، سازمان های امنیتی کشور بیش از ۵۰۰ نفر را برای جلوگیری از بروز هرگونه خشونت در منطقه کشمیر دستگیر کرده اند.
انتظار می رود که نارندرا مودی نخست وزیر هند امروز (پنجشنبه) آخرین تحولات منطقه کشمیر را تشریح کند.
«شیخ رشید احمد» وزیر راه آهن پاکستان در پاسخ به اقدامات چند روز هند در کشمیر، امروز طی نشست مطبوعاتی در اسلام آباد اعلام کرد: دولت پاکستان در اعتراض به وضعیت بحرانی کشمیر و تصمیم دولت هند، حرکت قطار مسافربری میان دو کشور را برای همیشه متوقف کرد.
احمد افزود: تا زمانی که وی در سمت وزیر راه آهن پاکستان باقی بماند، هیچ قطار مسافربری از این کشور به مقصد هند حرکت نخواهد کرد.
دولت هندو و ملیگرای نارندرا مودی، نخستوزیر هند، با اتکا به فرمانی که از سوی رئیسجمهوری این کشور صادر شده، وضعیت ویژه و خودگردانی نسبی در ایالت فدرال "جامو و کشمیر" را لغو کرد.
به دنبال این اقدام اوضاع جامو و کشمیر متشنج است.
حزب مودی از مدتها پیش خواستار لغو امتیازهای ویژه برای مسلمانان در کشمیر شده بود. به گفته رهبران این حزب این حقوق ویژه مانع از ادغام کشمیر در کشور هند شده است.
پس از استقلال هند و پاکستان از بریتانیا در سال ۱۹۴۷ تا کنون منطقه کشمیر همواره صحنه جنگها و درگیریهای مرزی بوده است. مهاراجه کشمیر در آن زمان از پیوستن به پاکستان یا هند خودداری کرد. از آن دوره تا کنون هر دو کشور کوشیدهاند با توسل به زور این منطقه را به خاک خود ملحق کنند.