تهران- ایرنا- سخنگوی دولت با اشاره به مراسم بزرگداشت روز خبرنگار و میزبانی دولت از اصحاب رسانه گفت: در این مراسم با همکاران رسانه نگارم درباره این که اهل رسانه بیشتر روی رسانه سرمایه گذاری کنند، همفکری کردم؛ زیرا بخشی از ثبات و امنیت یک کشور، وابسته به نظام اطلاع رسانی است.

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی دولت علی ربیعی در گزارشی از مراسم گرامیداشت روز خبرنگار که به ابتکار دولت برگزار شد، نوشت: من همواره در طول زندگی چه به عنوان مصرف کننده و چه به عنوان کنش‌گر مطبوعاتی با رسانه ‌ها مرتبط بوده‌ام. امسال روز خبرنگار به عنوان انتقال دهنده سخن دولت به جامعه و حرف های جامعه و نقدهای رسانه به دولت، برایم متفاوت‌ بود. فکر کردم چگونه این روز را گرامی بداریم. به نظرم رسید در یک دورهمی و مراسم ساده با جمعی از همکاران دولت، بیشتر شنونده باشیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: سه شنبه شب، مراسمی برگزار شد که به اعتقاد من از نظر شکل و محتوا، اتفاق تازه‌ای بود. دولت میزبان خبرنگاران و رسانه نگاران از طیف‌های مختلف سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا بود. تقریبا همه ایران حضور داشت. از زنان فعال در حوزه رسانه، از روزنامه نگارانی که صدای محرومیت مناطق مرزی را به رشته تحریر در می‌آورند، از مناطق قومی و اهل سنت تا روزنامه نگاران با ادیان مختلف که فرصت سخن یافتند. حتی برای موسیقی مرسوم در این مراسم، دو نماینده صداهای خاموش فریاد زدند که ما را هم ببینید. برای اولین بار، دو عزیز هنرمند توان‌یاب، برای اجرای برنامه ساده خودشان که خواندن آوازهای محلی بود به این نشست دعوت شدند و پس از اجرای زیبایشان به شدت مورد تشویق رسانه نگاران قرار گرفتند. برخلاف ضیافت های مجلل و پرخرج، دیشب، مسئولان دولتی و خبرنگاران در یک ردیف صندلی، کنار همدیگر نشستند. مسئولان دولتی اما به این نشست آمده بودند تا بیشتر بشنوند. برای همین بود که فضا، آنقدر که معمول این جلسات است، رسمی و «خبر خور» نبود.

ربیعی با اشاره به حضور مسئولان دولتی در این مراسم گفت: از دولت، من به عنوان سخنگوی دولت حضور داشتم، آقای دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه معاونانش، آقای دکتر واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و معاونینش، آقای دکتر انتظامی رئیس سازمان سینمایی کشور، آقای علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، آقای علی جنتی، وزیر سابق این حوزه و بسیاری از مسئولان مختلف دولتی حضور داشتند، ولی بیش از همه، حضور نزدیک به ۵۰۰ نفر از خبرنگاران، رسانه نگاران، مدیران رسانه ای، اساتید حوزه ارتباطات و روزنامه نگاری و عکاسان به چشم می خورد. برای همین، بیشترین زمان برنامه به حرف های خبرنگاران اختصاص داشت، مگر نه این است که روز، روز خبرنگار است و حالا نوبت ماست که از این بخش فرهیخته جامعه، روایت هایشان را بشنویم.

وی ادامه داد: دیشب روزنامه نگاران زیادی برای همکاران خود و مسئولان دولتی از پشت تریبون حرف زدند، سوای گعده‌های معمول، این نشست که در حیاط و راه پله و سالن پذیرایی پایین گرم شده بود، از طریق تریبون سالن جلسه، رسانه نگارانی حرف زدند که نشان دهنده تنوع فرهنگی، زبانی، قومی و حتی مذهبی ایران بزرگ است.

ربیعی در بخش دیگری از گزارش خود از نشست صمیمانه با خبرنگاران نوشت: یکی از روزنامه نگاران اهل سنت به بیان مشکلات رسانه‌نگاران پرداخت. از بین هموطنان ارمنی، یکی از روزنامه نگاران قدیمی درباره کمبود کاغذ و مشکلات صنفی رسانه های مکتوب حرف زد. رییس مهمترین نهاد مدنی رسانه ای، مهندس عباس عبدی درباره اعتماد مردم به رسانه‌های داخلی و راهکارهای افزایش این اعتماد صحبت کرد. روزنامه نگاری فعال در حوزه سیل هم سخن گفت.

سخنگوی دولت افزود: یکی از فعالان عرصه فضای مجازی به نمایندگی از طرف آنان که در فضای مجازی، سالم و صادقانه می‌نویسند صحبت کرد. خبرنگاران و رسانه‌نگاران دیگری که در رسانه های ملی و محلی شاغل هستند هم از زاویه دید خود، به مشکلات صنفی پرداختند و گفتنی‌های زیادی بیان شد. برای دقایقی هم دکتر عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد به ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات وزارتخانه برای رسانه ها و همچنین بیان مشکلات معیشتی پرداخت. وی همچنین با پیشنهاد آقای عبدی مبنی بر گزارش ملی رسانه نیز موافقت کرد. آقای دکتر واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در سخنان کوتاهی، به خبرنگاران، تبریک گفت و از آنها به عنوان نمونه ای از اصناف فرهیخته و اثرگذار در کشور یاد کرد.

ربیعی درباره جمع بندی کلی این نشست نوشت: درباره لزوم دور هم جمع شدن، پذیرفتن تفاوت های رسانه‌ای و مشکلاتی که امروز ایران بزرگ در آن گرفتار است و برخی از کشورهای همسایه، با بزرگی و عظمت این سرزمین مشکل دارند، صحبت کردم.

وی ادامه داد: همچنین از ضرورت تقویت نوشتارهای مسئولانه و دادن امنیت سیاسی به آنانی که بانام و مسئولانه می نویسند در عصری که اخبار دروغ و فیک نیوز داخلی و خارجی ذهن مردم ایران را بمباران می کند، صحبت کردم. به همکارانم در رسانه ها، درباره اهمیت اطلاع رسانی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی گفتم که این روزها، متاسفانه محدودیتهایی که به وجود آورده اند، سبب کندی کار رسانه‌ها  شده  که دولت همه تلاش خود را برای حفظ این فضا خواهد کرد. هر چند خبر، مانند آب است، روان می شود و راه خود را پیدا می کند.

سخنگوی دولت افزود: با همکاران رسانه نگارم درباره نقد شدن و نقد شنیدن، همفکری کردم. این که اهل رسانه هم تلاش کنند بیشتر به مردم گوش دهند، بیشتر روی رسانه سرمایه گذاری کنند، چون بخشی از ثبات و امنیت یک کشور، وابسته به نظام اطلاع رسانی است.