اسلام آباد - ایرنا - وزیر امور خارجه پاکستان به ادامه تلاش های دیپلماتیک این کشور برای پیگیری اختلاف ها با هند اشاره کرد و افزود: اسلام آباد تصمیم دهلی نو درباره کشمیر را در شورای امنیت سازمان ملل به چالش می کشد.

«شاه محمود قریشی» روز پنجشنبه  در جمع خبرنگاران افزود: پاکستان مواضع هند درخصوص تصمیم این کشور درباره منطقه جامو و کشمیر را قبول ندارد و آن را رد می کند.

وی تاکید کرد: پاکستان روش های دیپلماتیک را ترجیح می دهد در عین حال آماده روبه رو  شدن با هرگونه پیامد و وضعیتی است.

قریشی توضیح داد که دولت پاکستان هیچ قدمی در جهت بستن حریم هوایی خود به روی هواپیماهای هند برنداشته است و گزارش ها در این خصوص صحت ندارد.

وی همچنین به اقدام جدید اسلام آباد برای توقف تردد قطار مسافربری میان پاکستان و هند اشاره کرد و ادامه داد : تجارت مشترک نیز تعلیق شده  اما تجارت افغانستان با هند از طریق پاکستان آسیب نخواهد دید.

وزیر امور خارجه پاکستان به طرح تصمیم های اخیر کمیته امنیت ملی این کشور با مقام های  28 کشور جهان اشاره کرد و یادآورشد که اسلام آباد مساله  کشمیر را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح خواهد کرد.

دولت پاکستان در ادامه تصمیم اخیر خود برای کاهش روابط دیپلماتیک با هند و تعلیق تجارت میان دو کشور، امروز از توقف تردد قطار دوستی مشترک موسوم به «سمجهوتا اکسپرس» خبر داد.

کمیته امنیت ملی پاکستان متشکل از رهبران و سران سیاسی و نظامی روز گذشته در واکنش به طرح اخیر دولت هند درباره ، از اعزام سفیر جدید این کشور به دهلی نو منصرف شد و سفیر هند را نیز از اسلام آباد اخراج کرد. این کمیته همچنین اعلام کرد که سطح روابط دیپلماتیک با دهلی نو را کاهش و تجارت مشترک نیز تعلیق می شود.

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان نیز در روزهای اخیر با حضور در نشست مشترک مجلس این کشور نسبت به افزایش غیرعادی تنش ها با هند عمیقا ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که  احتمال بروز جنگ سنتی میان دو کشور افزایش یافته است.

دولت هندو و ملی‌گرای  نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، با اتکا به  فرمانی که از سوی رئیس‌جمهوری این کشور صادر شده، وضعیت ویژه و خودگردانی نسبی در ایالت فدرال «جامو و کشمیر» را لغو کرد.

حزب مودی از مدت‌ها پیش خواستار لغو امتیازهای ویژه برای مسلمانان در کشمیر شده بود. به گفته رهبران این حزب این حقوق ویژه مانع از ادغام کشمیر در کشور هند شده است.

پس از استقلال هند و پاکستان از انگلیس  در سال 1326 تاکنون منطقه کشمیر همواره صحنه جنگ‌ها و درگیری‌های مرزی بوده است. مهاراجه کشمیر در آن زمان از پیوستن به پاکستان یا هند خودداری کرد. از آن دوره تا کنون هر دو کشور کوشیده‌اند با توسل به زور این منطقه را به خاک خود ملحق کنند.

پس از نبرد هوایی پاکستان و هند در اسفندماه سال گذشته، حریم هوایی پاکستان به روی خطوط هواپیمایی هند بسته شد و اواسط خردادماه امسال و پس از گذشت 94 روز حریم هوایی پاکستان به طور کامل به روی پروزهای هندی و سایر کشورها گشوده شد.