اردبیل - ایرنا - نائب رییس مجلس گفت: تمام مشکلات کشور به خصوص در ارتباط با محیط زیست از تصمیم گیری‌های بدون آگاهی و علم ناشی می‌شوند.

به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان پنجشنبه در مراسم پایانی همایش ملی محیط‌زیست در اردبیل افزود: برای انجام هر کاری به صورت درست و نتیجه‌گیری مطلوب به داده‌ها و اطلاعات مرتبط با آن نیاز است و اگر می‌خواهیم برای نسل آینده ویرانه‌ای در زمینه داشته‌های طبیعی و محیط زیست باقی نماند باید سامانه داده‌های خود را بر اساس فناوری‌های امروزی تهیه کنیم.

وی با بیان اینکه تغییر ؛ از بین بردن و هرگونه دخل و تصرف در هر چیز ثبت شده، شناسنامه دار و دارای داده‌های لازم امکان پذیر نمی‌باشد تشریح کرد: سال‌هاست که به خاطر نبود این داده‌ها در منابع طبیعی و محیط‌زیست و منابع طبیعی به آسانی تغییر کاربری داده می‌شود و از من نماینده گرفته تا مدیران بالایی و پایینی برای آن سند درست کرده و تخلف را تایید می‌کنیم.    

نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه هر روز شاهد تخریب ساختمان‌ها ، مجتمع‌ها و یا بناهای غیرمجاز و مغایر با مقررات محیط‌زیستی دیگر در تهران و یا گوشه و کنار این کشور هستیم، گفت : باید پرسید هنگامی که اینها را می‌ساختند آیا خوابمان برده بود؟!

پزشکیان افزود: امروز وجود دغدغه جوانان و سازمان‌های مردم نهاد برای محیط‌زیست ستودنی است و همگان وظیفه داریم تا به ایجاد سامانه داده‌ای در کارها و بویژه در زمینه محیط‌زیست کمک کنیم.

رئیس سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی کشور نیز گفت : طی چند دهه گذشته افزایش جمعیت و انجام ساخت و ساز و نیز توسعه صنعت سبب دخالت انسان‌ها در حوزه محیط زیست و تخریب آن شده است.

خلیل آقایی افزود : تصمیمات در اجرای طرح‌ها و پروژه ها اغلب نادرست و بدون آینده‌نگری و در نظر گرفتن ضوابط مربوط به محیط‌زیست انجام می‌شوند.

وی یادآوری کرد: توجه به منابع طبیعی و محیط‌زیست به اندازه‌ای برای انسان‌های کنونی و نسل آینده دارای اهمیت است که برای کشور می‌ارزد تا با جلوگیری از ساخت یک کارخانه با اشتغال‌زایی بالا ، یک هکتار زمین از اثرهای نامطلوب محیط‌زیست حفظ و ساخت آن واحد صنعتی به مکان مناسب دیگری منتقل شود.

آقایی تاکید کرد: حفظ اصولی محیطزیست از جمله مسائلی هست که به تنهایی از عهده یک ارگان خارج است و بطور یقین همکاری همگانی و به خصوص مردم در این زمینه دارای اهمیت زیادی است.

او با اشاره به قرار گرفتن در روز خبرنگار ، نقش رسانه‌ها و فعالان این عرصه را در آگاهی‌دهی به جامعه و تقویت فرهنگ توجه به محیط زیست و منابع طبیعی بسیار تاثیرگذار دانست.

 آیت‌الله سیدحسن عاملی امام جمعه اردبیل نیز گفت: چنانچه درباره مسائل زیست‌محیطی از سوی مراجع قانون‌گذار و ارگان‌های تصمیم‌گیر و با همکاری همه مردم چاره‌ای اندیشیده نشود مشکلات و گرفتاری‌ها روز به روز بیشتر شده و چشم‌انداز مطلوبی برای آینده ترسیم نخواهد شد.

وی با انتقاد از نحوه بی‌رویه مصرف انواع انرژی‌های فسیلی در ایران از رواج این فرهنگ ناپسند و غیراصولی بواسطه اجرای بعضی طرح‌ها و پروژه‌های به اصطلاح رفاه‌آور مانند بردن گاز طبیعی لوله‌کشی شده به منازل و عدم نظارت جدی بر چگونگی مصرف آن انتقاد کرد. 

وی  به مصرف بی‌ضابطه میلیون‌ها لیتر بنزین در ایران اشاره کرد و پرسید آیا تاکنون برای ورود خودروهای هیبریدی به کشور فکری اندیشیده و یا اقدامی شده است؟

او همچنین از بی‌توجهی به ورود بی‌رویه هزاران خودرو به چرخه حمل و نقل و پیامدهای منفی ناشی از آن مانند ایجاد انواع آلودگی‌ها ، تصادف‌ها و مصرف فراوان انرژی گفت : اراده‌ای برای نظارت در زمینه ورود این حجم ماشین و یا خارج کردن خودروهای فرسوده در کشور مشاهده نمی‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل همچنین با بیان اینکه مجلس مهم‌ترین مکان برای اتخاذ تصمیم‌های بسیار حساس در کشور است خطاب به نائب رییس خانه ملت که در این مراسم سخنرانی کرد گفت: به آقای پزشکیان به عنوان انسانی متعهد و متدین ارادت خاص دارم اما آشکارا می‌گویم که کار نماینده مجلس سخنرانی ۲ آتشه نیست بلکه گرفتن تصمیم‌های درست و جدی برای مسائل و مشکلات کشور در مجلس است.

وی تاکید کرد: در صورتی‌که در کوتاه‌ترین زمان ممکن درباره مسائل مربوط به محیط‌زیست و منابع طبیعی و تهدیدهای فراوانی که آنها را بشدت در معرض خطر قرار داده‌اند، تصمیم و اقدام جدی انجام نشود نسل آینده هیچ‌گاه ما را نخواهد بخشید.

استاندار اردبیل نیز در این همایش گفت‌: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص خود مجموعه‌ای از داشته‌ها و جاذبه‌های طبیعی را به شکل یک جا در خود دارد که زمینه توسعه حوزه گردشگری را در آن فراهم کرده است.

اکبر بهنامجو افزود: بر این باوریم که بدون رعایت مقررات محیط‌زیست و حفاظت از منابع طبیعی که ادامه حیات انسان‌ها به آنها بستگی دارد انجام هر کار و اجرای هر طرحی و از جمله توسعه گردشگری به مصلحت نیست.

وی با تقدیر از فعالان سازمان‌های مردم نهاد در ارتباط با محیط‌زیست ادامه داد: حفاظت از محیط‌زیست و رسیدن به توسعه پایدار دغدغه ما مدیران دولتی نیز است و استقبال خوب مدیران در کنار بخش خصوصی از این همایش طی چند روز گذشته نشانگر این واقعیت می‌باشد.

معاون دادگستری استان اردبیل نیز در این همایش گفت: باوجود اهمیتی که منابع طبیعی و محیط‌زیست برای زندگی انسان ها دارد باز هم این‌گونه مورد بی‌مهری و تخریب قرار می‌گیرد، جای سوال است.

یوسف خدادادی افزود: قسمتی از عوامل تخریب محیط‌زیست ، طبیعی و تا اندازه‌ای اجباری می‌باشد اما بخش عمده‌ای از آنها به چگونگی عملکرد ما انسان‌های امروزی مربوط می‌شود.

وی زیاده‌خواهی، طمع و ثروت اندوزی انسان‌ها ، نبود اراده جدی در متولیان و مدیران ذیربط، وجود فقر و تنگدستی و استفاده از منابع طبیعی برای گذران زندگی ، نبود آگاهی کافی از میزان تحریب‌ها ، عدم استفاده درست از ظرفیت مردمی و مسائلی از این قبیل را از علل تخریب منابع طبیعی و محیط‌زیست دانست.

وی عملکرد شورای حفظ بیت‌المال در استان اردبیل در ارتباط با محیط‌زیست را بسیار مطلوب توصیف و اظهار کرد: در پنج سال گذشته بیش از ۱۸۰ هزار مورد تخریب و تصرف منابع طبیعی جلوگیری شده و چندین هزار هکتار از منابع طبیعی به ارزش کلی یک هزار میلیارد تومان به بیت‌المال بازگردانده شده و با افراد متخلف که عده‌ای از آنها از متخلفان دانه‌درشت می‌باشند برخورد قاطع شده است.

او وضعیت استان اردبیل در زمینه وجود چاه‌های غیرمجاز را بسیار مطلوب توصیف و خاطرنشان کرد: مجموع اینگونه چاه‌ها در این استان از ۴۰ فقره فراتر نمی‌رود در حالی‌که در سایر مناطق تعداد آنها به چندین هزار فقره می‌رسد.  

در این همایش از تلاش‌های فعالان عرصه محیط‌زیست با اهدای لوح سپاس و جوایزی تقدیر شد.

۶۰۱۹/۶۰۱۶