تهران- ایرنا- وزیر دفاع آمریکا از کره جنوبی خواست؛ ضمن اعزام ناو به خلیج فارس، به ائتلاف دریایی واشنگتن در خلیج فارس ملحق شود.

نیویورک تایمز گزارش داد: «مارک اسپر» روز جمعه در سئول از «جئونگ کیه‌ئونگ-دو» وزیر دفاع کره جنوبی خواست؛ برای مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس به منظور حفاظت از ایمنی کشتیرانی، نیرو به این منطقه اعزام کند.

جئونگ کیه‌ئونگ-دو نیز در پاسخ گفت: با توجه به اینکه کره جنوبی از تنگه هرمز استفاده می‌کند، این کشور به بررسی گزینه‌های مختلف در این زمینه خواهد پرداخت.

اسپر در ادامه سفر آسیایی خود پس از ملاقات با مقامات مغولستان، عصر پنجشنبه وارد سئول پایتخت کره جنوبی شد. او روز چهارشنبه نیز در توکیو با مقامات ژاپن دیدار و گفت وگو کرد. وزیر دفاع آمریکا پیش از سفر به ژاپن و مغولستان به نیوزیلند و استرالیا نیز سفر کرده بود. 

به گزارش ایرنا، آمریکا می خواهد ائتلافی از نیروهای دریایی در خلیج فارس ایجاد کند تا به زعم خود از کشتیرانی در تنگه هرمز محافظت کند. 

هدف آمریکا از تشکیل ائتلاف، آن طور که مقام های واشنگتن ادعا می کنند حمایت از نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری حاضر در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان در برابر ایران است.

در مقابل، جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با شکل‌گیری این گونه ائتلاف‌ها اعلام و آن را اقدامی تنش‌آفرین و فریبکارانه می‌داند و «برگزارکنندگان، شکل‌دهندگان و اعضای آن را به عنوان عاملان مؤثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد».

تا کنون بسیاری از کشورهای جهان از جمله ژاپن، آلمان، فرانسه و اسپانیا با درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی مخالفت کرده‌اند و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز اعلام کرده که هیچ‌ درخواست رسمی از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای مشارکت در ائتلاف نظامی در تنگه هرمز و آغاز مأموریت در این منطقه طرح نشده است.
تلاش‌های دو ماهه ترامپ که به اذعان کارشناسان، پس از خروج از برجام توان اجماع‌سازی در جهان را از دست داده، تنها توانسته انگلیس را آنهم به صورت مشروط و رژیم صهیونیستی را که به لحاظ فنی توان مشارکت در چنین ائتلافی را ندارد، به خود جلب کند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در واکنش به طرح تشکیل ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس، نوشت: هرگونه حضور فرامنطقه ای در خلیج فارس منشاء ناامنی است.

ظریف، عصر جمعه در توئیتی اعلام کرد:‌ خلیج فارس از اولویت‌های امنیت ملی ایران محسوب می‌شود و  از مدت‌ها پیش امنیت دریانوردی در آن تضمین شده است.

وی اضافه کرد: با عنایت به این واقعیت، به رغم همه تبلیغات، هر گونه حضور فرامنطقه‌ای منبع ناامنی است. ایران در حراست از امنیت خود تردید نخواهد کرد.