مشهد- ایرنا- ۱۹۰ گروه دامپزشکی در استان خراسان رضوی همزمان با روز عید سعید قربان بر عرضه و ذبح بهداشتی دامهای قربانی در این استان به طور رایگان نظارت می کنند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی روز شنبه با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: ۱۱۸ گروه دامپزشکی از این تعداد به صورت سیار و بقیه در قالب گروههای ثابت با هدف تامین سلامت مردم و پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین دام و انسان در روز عید قربان فعالیت می کنند.
دکتر احمد شریعتی افزود: امسال در قالب طرح مذکور ۱۰۰ دامپزشک و ۴۰ ناظر شرعی بر کشتار بهداشتی دام در استان خراسان رضوی نظارت می کنند.
وی ادامه داد: به دنبال اقدامات انجام شده از ۱۴ سال گذشته تاکنون کشتار غیر مجاز دام در خیریه ها به میزان ۹۰ درصد و در سایر مکانها و معابر شهری به میزان ۷۰ درصد کاهش یافته است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر ایجاد آلودگیهای زیست محیطی خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام  از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را به دنبال دارد.

شریعتی افزود: در پی اقدامات انجام شده در خصوص ذبح بهداشتی دامها شاهد کاهش ابتلای انسانی به تب کریمه کنگو و مرگ و میر ناشی از این بیماری طی سالهای گذشته در خراسان رضوی بوده ایم به طوری که امسال طبق گزارش مراکز بهداشتی و درمانی شش مورد ابتلا به این بیماری به ثبت رسیده اما خوشبختانه مرگ و میر نداشته ایم و همه مبتلایان درمان شده اند.

۴۵ درصد از کشتار دامهای خراسان رضوی در مشهد انجام می شود
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد نیز در این نشست گفت: هم اکنون  بین ۴۰ تا ۴۵ درصد از کشتار دامهای خراسان رضوی در شهرستان مشهد انجام می شود. 

دکتر محمود جوادی نژاد افزود: در سال گذشته ۷۱۲ هزار راس گوسفند و بز و همچنین ۶۵ هزار و ۵۰۰ راس گاو در مشهد ذبح شده اند که بدین ترتیب ۳۷ هزار تن گوشت قرمز تولید شده است.

وی ادامه داد: همزمان با عید قربان امسال ۴۰ گروه سیار و ثابت دامپزشکی در شهر مشهد به صورت رایگان بر کشتار و ذبح بهداشتی دامها نظارت می کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد گفت: سال گذشته چهار هزار و ۵۰۰ راس دام در مشهد کشتار شده است که این میزان در اولین سال اجرای طرح ترویج ذبح بهداشتی دام در حدود ۱۴ سال گذشته ۴۰۰ مورد بوده است.

جوادی نژاد افزود: همزمان با عید قربان امسال شش مرکز عرضه و کشتار دام در شهر مشهد شامل موسسه صنعتی کشتارگاه مشهد، آستان قدس رضوی، بازار دام مهد طوس، عسگریه، کنه بیست و مرکز شهید فیاض بخش فعال است. 
طرح ترویجی - بهداشتی هدایت کشتار دامهای قربانی به کشتارگاههای مجاز از سال ۱۳۸۵ در  خراسان رضوی آغاز شده است و این استان در اجرای این طرح در سطح کشور پیشگام بوده است. 

۳۰۲۷/۱۹۲۲