هیأت صلیب سرخ در یمن در صفحه رسمی اش در توئیتر در واکنش به خشونت های عدن نوشت: به سبب تشدید درگیری ها و خشونت ها، ۲۰۰ هزار یمنی امکان دسترسی به آب اشامیدنی سالم را ندارند.
منابع خبری روز چهارشنبه گزارش دادند که شورای انتقالی جنوب یمن، دیگر گروه وابسته به امارات با نیروهای وفادار به دولت مستعفی این کشور در نزدیکی کاخ "معاشیق" عدن درگیر شده اند.
این سازمان بین المللی با تصریح بر اینکه اوضاع در عدن، مسئله مرگ و زندگی است، بر ضرورت انتقال مجروحان و بیماران به مراکز درمانی و حمایت از کارکنان این مراکز تاکید کرد.
آنتونیو گوتیرش دبیر کل سازمان ملل نیز از دو طرف درگیری خواست به خشونت ها پایان بدهند.
وی دو طرف را به گفت وگوی فراگیر برای حل اختلافات فراخواند.
درگیری زمانی آغاز شد که "هانی بن بریک" نایب رئیس شورای انتقالی جنوب یمن از نیروهای تحت امرش خواست به کاخ ریاست جمهوری معاشیق که در اختیار نیروهای منصور هادی است، حمله کنند و کنترل آن را به دست گیرند.
**اتحادیه عرب: مردم یمن منافع عالی کشورشان را در نظر بگیرند
یک منبع مسئول در اتحادیه عرب تاکید کرد که احمد ابوالغیط دبیرکل این اتحادیه اوضاع یمن را با نگرانی دنبال می کند.
وی افزود: اتحادیه از مردم یمن می خواهد که با تدبیر، منافع عالی کشورشان را بالاتر از هر خواسته پست و ناچیز دیگر بدانند و برای حفظ امنیت و حاکمیت یمن دست از درگیری ها بردارند.
به گفته این مسئول، روشن است که با راه حل نظامی نمی شود به درگیری ها میان فرزندان یک کشور پایان داد. از این رو همه طرف ها بهتر است به دنبال آتش بس و آرامش باشند و برای پایان دادن به اختلافات پای میز گفت و گو بنشینند. از این طریق می توانند به رنج و مشکلات مردم خود پایان دهند و در حفظ وحدت کشورشان بکوشند.
**موضع رسمی امارات در قبال خشونت های عدن
به گزارش روزنامه اماراتی "الاتحاد"، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات نیز ضمن ابراز نگرانی درباره ادامه درگیری های مسلحانه در عدن، خواستار توقف این درگیری ها و حفظ امنیت غیرنظامیان شد.
وی خواستار انجام گفت و گوی مسئولانه و جدی میان دو طرف برای پایان دادن به اختلافات شد.
بن زاید گفت که از دبیر کل سازمان ملل می خواهیم که برای توقف تنش ها در عدن وارد عمل شود.
**ابراز نگرانی بحرین از وضعیت عدن
وزارت خارجه بحرین با صدور بیانیه از رویدادهای جاری در عدن ابراز نگرانی کرد و درباره ادامه درگیری های مسلحانه هشدار داد.
بحرین این درگیری ها را مانعی بر سر تلاش های هدفمند برای دست یابی به راه حل مسالمت آمیز در یمن دانست.
**کنترل پایگاه های نظامی دولت مستعفی به دست نیروهای وفادار به امارات افتاد
یک مقام مسئول در دولت منصور هادی نیز اعلام کرد که نیروهای شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات، همه پایگاه های نظامی در اختیار نیروهای منصور هادی در عدن را به کنترل خود در آوردند.
خبرنگار میدانی المیادین نیز در همین راستا گزارش داد که نیروهای کمربند امنیتی مورد حمایت امارات، بیشتر مناطق شهر عدن را تحت سیطره خود درآوردند.
یک منبع محلی در استان عدن نیز گفت که این نیروها توانستند منزل احمد المیسری وزیر کشور دولت مستعفی را در منطقه المنصوره مرکز عدن به کنترل خود درآورند.
به گفته این منبع ناشناس، سرنوشت المسیری پس از شدت یافتن درگیری ها و به کنترل درآمدن خانه اش، هنوز مشخص نیست.
پیوستن نیروهای ویژه امنیتی و پلیس نظامی به شورای انتقالی جنوب
به گفته منابع خبری، فرماندهان نیروهای ویژه امنیتی و پلیس نظامی یمن با اعلام جدایی از دولت مستعفی منصور هادی، از پیوستن خود به نیروهای شورای انتقالی در جنوب خبر دادند.
روز چهارشنبه «هانی بن بریک» نایب رییس عناصر شورای انتقالی جنوب (وابسته به امارات) از نیروهای تحت امر خود خواست به کاخ ریاست جمهوری "المعاشیق" (تحت کنترل دولت مستعفی و فراری منصور هادی) حمله کنند و کنترل آن را به دست بگیرند.
در همین حال منازل شمار زیادی از غیرنظامیان در استان عدن بر اثر بمباران و شلیک خمپاره خسارت های فراوانی دیده و چندین غیرنظامی کشته شده اند.
شورای انتقالی یمن جنوبی در ماه می ۲۰۱۷ (اردیبهشت/ خرداد ۹۶) با حمایت ابوظبی تشکیل شد و یکی از اهداف آن، طرح جدایی جنوب از شمال یمن است، این شورا با رهبری 'عیدروس الزبیدی' استاندار وقت 'عدن' طرح ها و اهداف امارات را پیش می برد که اختلافات بین دولت مستعفی یمن و امارات موجب عزل وی از سوی منصور هادی شد.
از آن پس اختلافات میان این دو جریان تشدید و شهر عدن به عرصه درگیری های سیاسی و نظامی میان دولت منصور هادی (وابسته به عربستان) و شورای انتقالی یمن جنوبی (وابسته به امارات) شده است.