تهران- ایرنا- وزیر بهداشت گفت: استاندارد داروهای ایرانی بسیار بالاست و حتی به بسیاری از کشورهای جهان دارو صادر می‌کنیم. صحبت‌های مختلف درباره کیفیت داروی تولید داخل، جوسازی است و باند واردات دارو که رقیب تولیدکننده داخلی هستند، برخی از این موارد را هدایت می‌کنند.

سعید نمکی روز شنبه در حاشیه مراسم نخستین مجمع پیشگامان اقتصاد دانش بنیان سلامت در جمع خبرنگاران افزود: هرگز قبول ندارم که داروی داخلی کیفیت ندارد. زیرا هم به عنوان وزیر و هم شخصی که صنعت دارو، دانشگاه و حوزه بهداشت را اداره کردم می‌گویم که در طول ۳۰ سال گذشته به جز یک قلم دارو که برای یکی از اعضای خانواده‌ام مصرف می‌شد و تولید داخل نداشت، هیچ داروی خارجی وارد خانه خودم نشده است.

حمایت حداکثری از تولید داخل

وزیر بهداشت اظهار داشت: سیاست وزارت بهداشت، حمایت حداکثری از شرکت‌های تولید داخل و به خصوص شرکت‌های دانش بنیان است. همچنین تلاش کردیم قیمت بالاتری را در مقابله با دمپینگ شرکت‌های خارجی وارداتی به محصولات تولید داخل بدهیم و راه ورود محصولات داخلی را تسهیل کرده و مجوزها را در کوتاه‌ترین زمان ارائه دهیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با این روش که پیش گرفتیم، در آینده شاهد شکوفایی بیشتر تولیدکنندگان داخلی باشیم. البته تولیدکنندگان نیز باید استانداردها را به حدی ببرند که به خارج از کشور صادرات داشته باشند و تیراژ فروش به حدی برسد که قیمت تمام شده و هزینه‌های سربار کاهش پیدا کند و با رقبای خارجی رقابت داشته باشند.

درها به روی تولیدکنندگان داخلی باز است

نمکی بیان کرد: در حال حاضر درها را به روی تولیدکنندگان داخلی و به خصوص شرکت‌های دانش بنیان باز کردیم و مراحل ثبت محصولات و قیمت تسهیل شده و در نتیجه علاقه خوبی برای ورود به این عرصه ایجاد شده است.

وی افزود: از روزی که وارد وزارت بهداشت شدم از ورود بیش از ۱۲۰ محصول وارداتی که مشابه داخلی داشت، جلوگیری کردم. همین طور اجازه دادیم که تولیدکنندگان داخلی با سرعت بیشتری مواد اولیه را بسازند. آنچه تولیدکنندگان داخلی را در زمینه مواد اولیه دچار مشکل می‌کند، افزایش قیمت مواد پیش‌تاز یا پیش‌ساز است که از پتروشیمی‌ها دریافت می‌کنند و به دنبال اصلاح قیمت این موارد نیز هستیم.

گردشگری سلامت

وزیر بهداشت گفت: شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها در گذشته خیلی به عرصه گردشگری سلامت وارد نشده بودند. وزارت بهداشت با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آیین نامه‌ای برای گردشگری سلامت تهیه و تدوین کرده است تا این موضوع دچار سردرگمی نشود و برخی افراد از این موضوع سوء استفاده نکنند و بتوانیم با کشوری مانند ترکیه رقابت مناسبی داشته باشیم.

وی ادامه داد: این آیین نامه تصویب و ابلاغ شده و به زودی شاهد رشد سریع گردشگری سلامت در کشور خواهید بود. ضمنا اگر موردی مشاهده شد که با تعلل در وزارت بهداشت همراه بوده می‌توان به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت اطلاع داد تا به سرعت پیگیری شود.

توجه ویژه به شرکت‌های پیشگام در حوزه شرکت‌های دانش بنیان سلامت

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نیز در جمع خبرنگاران گفت: یکی از برنامه‌های جدی ما موضوع شرکت‌های پیشگام در حوزه شرکت‌های اقتصاد دانش بنیان است. بیش از ۳۰۰ شرکت را با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی در برنامه پیشگامان گذاشتیم. این شرکت‌ها موتور محرک اقتصاد دانش بنیان هستند که می‌توانند صدها استارتاپ‌ها را در کنار خود داشته باشند. زیرا توانمندی مناسبی در بازار دارند و می‌توانند مجوزهای لازم را در بازار داخلی و خارجی کسب کنند. باید برنامه مشخصی برای این شرکت‌ها در زمینه برندسازی و حتی صادرات داشته باشیم.