بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: سه شرکت در مناقصه اتصال خراسان جنوبی به راه آهن سراسری شرکت کردند که در مرحله ارزیابی قرار دارند و امید است مراحل اجرایی راه آهن به زودی آغاز شود.

محمدصادق معتمدیان عصر شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان جنوبی افزود: علیرغم همه محدودیت‌هایی که در کشور وجود دارد اما با پیگیری‌های انجام شده در مجموعه مدیریتی استان، موفق شدیم یک قطعه ۳۲ کیلومتری از مسیر ریلی بیرجند - یونسی گناباد را به مناقصه بگذاریم.

وی بیان کرد: اتصال خراسان جنوبی به راه آهن سراسری از مطالبات به حق و جدی مردم استان است که برای تحقق این مهم دو برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت در دستور کار قرار دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به توسعه محور شرق از طریق اتصال راه آهن از چابهار به سرخس اظهار داشت: سال‌های گذشته در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی پروژه‌های متعددی تعریف شده است.

وی گفت: در حوزه استان خراسان رضوی ۵۰ کیلومتر در محور گناباد - یونسی باقیمانده است، استان سیستان و بلوچستان نیز تاکنون اعتبارات خوبی دریافت کرده همچنین اخیرا از طریق صندوق توسعه ملی برای تکمیل قطعه چابهار- زاهدان اعتبار در نظر گرفته شد.

معتمدیان یادآور شد: هدف‌گذاری کرده‌ایم مرکز استان را به شبکه ریلی کشور متصل کنیم و در ملاقات با رئیس جمهوری قول مساعد داده شد و اخیرا نیز به همراه نمایندگان استان با معاون اول رئیس جمهوری دیدار کردیم که قول مساعد داده شد این پروژه نیز در اعتبارات صندوق توسعه ملی دیده شود.

وی گفت: پروژه دوم که مورد پیگیری قرار گرفت، اتصال بیرجند - گناباد به طول ۲۷۱ کیلومتر است و اعتبار مورد نیاز چهار هزار میلیارد تومان برای تکمیل و راه‌اندازی است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: طرح در این زمینه چند روز پیش در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح، تصویب و مقرر شد مطالعه، تکمیل و راه‌اندازی آن در قالب کنسرسیوم که شامل چهار شرکت بنام کشوری هستند، دنبال شود.

وی گفت: قرار است اعتبار مورد نیاز ۹۰ درصد از طریق کنسرسیوم و ۱۰ درصد از طریق دولت که شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور است، تامین شود.

معتمدیان اضافه کرد: همچنین از ۹۰ درصد کنسرسیوم ۷۰ درصد از محل صندوق توسعه ملی و ۲۰ درصد آورده کنسرسیوم باشد، برای این طرح زمان‌بندی چهارساله در نظر گرفته شده است که بعد از ۱۲ سال بهره‌برداری توسط کنسرسیوم، مالکیت به دولت انتقال داده شود.

وی بیان کرد: امید است با توجه به پیگیری‌های انجام شده، مصوبه طرح از دولت دریافت و مراحل اجرایی در استان عملیاتی شود که بدون شک سبب توسعه شرق کشور، همکاری و هم‌افزایی تاثیرگذار خواهد بود.

وی همچنین گفت: تکمیل اطلاعات در ارتباط با جی آی اس (GIS) نقشه سرمایه‌گذاری استان باید هرچه سریعتر انجام شود چراکه لایه‌های اطلاعاتی در استان سال‌ها مغفول مانده است که باید از اولویت‌های دستگاه‌های اجرایی باشد.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در حوزه خدمات سرمایه‌گذاری با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری باید سریعتر و با استفاده از نظرات فرمانداران و مسئولان اجرایی شود.

وی تاکید کرد: یکی از دلایل عدم سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به دلیل قیمت اراضی است که باید قیمت زمین در استان را کاهش دهیم.

معتمدیان گفت: سرمایه‌گذار اگر بنا است در استان سرمایه‌گذاری کند باید بسته‌هایی به عنوان مشوق در اختیار وی قرار بگیرد که یکی از این مشوق‌ها واگذاری زمین است.

وی ادامه داد: در خیلی از شهرستان‌های دورافتاده بعضا قیمت‌ اراضی که برای سرمایه‌‍‌گذار تعیین می‌شود بسیار بالاست و جاذبه‌ای برای جذب سرمایه‌گذار نیست لذا اولویت ما این است که شرایطی فراهم شود، سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی باشند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در موارد خاصی که منع قانونی دارد باید بخشی از سرمایه‌گذاران را به صورت مدیریت شده هدایت کنیم تا در ارتباط با واگذاری زمین، مسایل زیرساختی و زیست محیطی دچار مشکل نشود.

۷۵۵۷*۳۰۲۸