تهران- ایرنا- حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در برنامه کارگاه آموزشی فناوری فضایی و کاربردهای آن گفت: خبرهای خوشی در راه است. مدل مهندسی پیش رانش ناهید ۲ و بلوک انتقال مداری سامان به جای خوبی رسیده و تا کمتر از یک ماه آینده از این دستاوردها رونمایی خواهد شد.

پژوهشگاه فضایی ایران، دوره‌های آموزشی ویژه خبرنگاران و گزارشگران رسانه را صبح امروز -۲۰مرداد- با عنوان کارگاه آموزشی «فناوری فضایی و کاربردهای آن» به این منظور که گزارش‌ها و خبرهای این حوزه به شکل علمی تهیه شود، با حضور دکتر حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، سید جمال هادیان رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات، مریم باغبان کندری، لیلا خلج زاده، فاطمه مهرعلیزاده و امید شکوفا در محل پژوهشگاه فضایی ایران برگزار کرد.
حسین صمیمی در این کارگاه گفت: عرصه فضایی کشور نیاز به خبرنگاران خبره دارد. کسانی که با اشراف بر موضوعات بتوانند فناوری‌های فضایی و کاربردهای آن و دستاوردهای حاصل از این فعالیت‌ها را با زبان ساده تشریح کنند.
در این کارگاه‌ها، انواع فضاپیماها، انتظارات بخش فضا از رسانه، سنجش از دور و... مطرح می‌شود. امروزه فضا از یک حالت اقتداری صرف به فضای اقتصادی تبدیل شده است. برخی کشورها تصمیم به تشکیل ارتش فضایی گرفته‌اند و ما باید حضور قوی‌تر از قبل در حوزه فضا داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: در همین راستا پژوهشگاه فعالیت خود را در سه محور دنبال خواهد کرد. اولین آن‌ها کسب دانش فنی ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی است که در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته است.
در حال حاضر ماهواره"ناهید یک" مراحل پایانی خود را پشت سر گذاشته است، ماهواره "پارس ۲" اواخر سال کارش تمام خواهد شد و نمونه پروازی بلوک انتقال مداری سامان به عنوان یک دستاورد ارزشمند آغاز خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه فضایی در ادامه افزود: توسعه خدمات فضاپایه در یک سال گذشته وزن زیادی از فعالیت‌های خودش را در توسعه خدمات قرار داده چرا که معتقد هستیم فعالیت‌ها زمانی ارزشمند است که به خدمت و سرویس تبدیل شود.
در همین راستا خودمان سراغ دستگاه‌های مختلف رفتیم و خدماتی را به آن‌ها عرضه کردیم. با پلیس مواد مخدر همکاری کردیم. وقتی به این نتیجه رسیدند که فعالیت های ما می‌تواند به کار آن‌ها عمق ببخشد، تفاهم نامه‌ای را با پژوهشگاه به امضا رساندند. 
همکاری دیگر با سازمان برنامه بودجه شکل گرفت. پروژه آمایش سرزمین که مدتها روی زمین مانده بود به عنوان طرح پایلوت در چهار استان کشور آغاز شد و در حال پیشبرد این کار هستیم. به خاطر حسن همکاری که در این طرح داشتیم، همکاری بعدی برای بحث خرید تضمینی گندم شکل گرفت.
صمیمی اضافه کرد: پس از خدماتی که برای ستاد مدیریت بحران استان‌های سیل زده در خصوص تعین خسارت انجام دادیم، وزارت کشور نقشه‌های تهیه شده از پژوهشگاه را برای تعیین خسارت مناطق سیل زده استفاده کرد. همین یک فقره به میزان زیادی منجر به مصرف بهینه منابع شد که دولت برای تعیین خسارت در نظر گرفته بود.
او اضافه کرد: از شما فعالین رسانه می‌خواهم به کمک ما بیایید و کاری کنید که استفاده از خدمات فضاپایه توسط دستگاه‌های اجرایی به شکل یک مطالبه عمومی مردمی تبدیل شود. حقانیت این موضوع ثابت شده و کشورهای دنیا از این راه استفاده می‌کنند و باید از آن به عنوان ابزاری کارآمد و معتبر، در سطح گسترده و به عنوان یک الزام در دستگاه‌های اجرایی مدنظر قرار گیرد.
وزارت نیرو برای مدیریت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی برای برآورد دقیق کشت محصولات راهبردی می‌توانند از این فناوری استفاده کنند.
او اشاره کرد: در حال حاضر داده های فضایی از سوی سازمان فضایی در حال آزادسازی است. توان متخصصان کشور به اندازه کافی نیازهای موجود کشور را پاسخگو است و لازم است با یک همت عمومی نشان دهیم استفاده از این فناوری اختیار نیست و الزام است.
صمیمی با اشاره به این که محور سومی که در دستور کار پژوهشگاه فضایی قرار گرفته بحث سرریز صنعت فضایی در سایر حوزه‌هاست، گفت: کار در حوزه فضایی این خیر و برکت را دارد که منجر به پیشرفت در سایر حوزه‌ها می‌شود. دانش حوزه فضایی محصولات کلیدی و مهم برای سازمان هواشناسی تهیه کردیم و مراحل نهایی تست هستیم. خبرهای خوشی در راه است. مدل مهندسی پیش رانش" ناهید "۲ و بلوک انتقال مداری "سامان" به جای خوبی رسیده و تا کمتر از یک ماه آینده جلسه‌ای را برای رونمایی از این دستاوردها اختصاص خواهیم داد. 
او در پایان گفت: کشور ما در حوزه سنجش از دور، پتانسیل بالایی دارد و کشور نیازمند بهره‌برداری از این پتانسیل است که این اقدام باعث ایجاد بازار کار برای جوانان و استارت‌آپ‌ها خواهد شد.