تهران- ایرنا- جابجایی مقبره مومیایی تازه‌کشف‌شده یک نجیب‌زاده مصری با مخالفت باستان‌شناسان و روزنامه‌هایی منتشر شده که ضمن ابراز مخالفت با این امر معتقدند یا باعث آسیب به مومیایی شده یا نفرین فراعنه را برای منتقل‌کننده در پی دارد.

به گزارش بخش انگلیسی‌زبان خبرگزاری روسی اسپوتنیک، وزارت آثار باستانی مصر تصمیم دارد این مقبره را که در یک مکان باستان شناسی در استان سوهاج پیدا شده است، به موزه پایتخت جدید اداری مصر انتقال دهد. «مصطفی وزیری» دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر گفت: در موزه پایتخت جدید اداری، همه شخصیت های مهم و گردشگران سراسر جهان از شانس بازدید از این مقبره برخوردار هستند. این مقبره متعلق به «توتو» یک نجیب زاده مصری و همسرش بود، فردی که گفته می شود برای «حاثور» الهه مصر باستان ساز می نواخت.

وزارت آثار باستانی مصر با صدور بیانیه ای اعلام کرد دیوارهای این مقبره به قطعاتی بریده شده است تا امکان انتقال آسان آن مهیا شود. این وزارتخانه دلیل انتقال این مقبره را محافظت از آن در برابر غارت و سرقت عنوان کرده، زیرا مکانی که مقبره در آن جای دارد، منطقه ای دورافتاده است. از دیگر سو، باستان شناسان هشدار داده اند ممکن است مقبره در زمان انتقال، آسیب ببیند و نشریات شایعه‌پراکن (تابلوید) نیز گمانه زنی کرده اند این جابجایی، نفرین فراعنه را به همراه دارد، نفرین گریبان گیر کسی می شود که آرامش مومیایی مقبره را برهم زند.

به طور معمول، مصر به بند هفت منشور ونیز در زمینه محافظت از بناهای یادبود و آثار باستانی و مرمت آن پایبند است. این بند تصریح می کند یک بنای یادبود از تاریخی که گواه آن است و از مکانی که در آن قرار داشته، جدایی ناپذیراست. جابجایی همه یا بخشی از یک بنای یادبود، مجاز نیست به جز در مواردی که محافظت از آن لازم الاجرا و یا اهمیت ملی یا بین المللی آن قابل توجیه باشد.

اما این بار، مساله این نیست. به گفته «مونیکا حنا» باستان شناس مصری، جابجایی این مقبره، نقض آشکار منشور ونیز در زمینه مرمت اماکن تاریخی است و آنچه وزارت آثار باستانی مصر انجام می دهد، تخریب این اثر باستانی به جای حفظ آن است.۹این مقبره حاوی دو اتاق کوچک با دو تابوت سنگی است همچنین حدود ۵۰ مومیایی حیوانات و یک مومیایی دیگر داخل آن نگهداری می شود.