تهران- ایرنا- معاون یک شرکت تولیدکننده و صادرکننده انواع پرده توری می‌گوید که مدیریت درست، توجه ویژه به بازاریابی، ایجاد تنوع در کالاها و توجه به سلیقه مصرف کنندگان، رمز موفقیت در بازارهاست و با رصد به موقع و دقیق شرایط حتی در شرایط رکود کنونی نیز می توان به موفقیت دست یافت.

هر چند تحریم ها، شرایط سخت اقتصادی، تغییر نرخ ارز و برخی ناهماهنگی های داخلی در یک سال و نیم گذشته دشواری هایی را برای بسیاری صنایع کشور رقم زده و تولیدکنندگان با مشکلاتی همچون دشواری تامین مواد اولیه داخلی و خارجی، مشکلات گمرکی و ترخیص کالاها، افزایش قیمت کالاهای نهایی و از دست رفتن مشتریان و غیره مواجه شده اند، اما در همین شرایط نیز شرکت ها و تولیدکنندگانی هستند که با مدیریت شرایط و استفاده هوشمندانه از فرصت ها به تداوم تولید و در برخی موارد توسعه فعالیت هایشان پرداختند.

نمونه بارز آن، یک شرکت تولیدکننده پرده توری مستقر در شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی استان آذربایجان شرقی است که فاز دوم آن پارسال با حضور «محمد شریعتمداری» ‌وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت افتتاح شده بود و این روزها در تدارک افتتاح فاز سوم تولید خود است.

«حسین رنج دوست»‌ معاون کارخانه یاد شده در جریان بازدید دیروز «نیره پیروزبخت» رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از این شرکت، در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود:‌ با افزایش نرخ ارز در یک سال و نیم گذشته، این روزها کمتر کسی به دنبال واردات پرده به کشور است.

وی بیان داشت: برای واردات پرده، ابتدا باید طرح آن سفارش داده شود و پس از آن بین دو تا سه ماه زمان می برد تا آماده شود، سپس باید به کشور حمل شود و تا آن زمان نیز مشخص نیست وضعیت نرخ ارز چگونه باشد؟

رنج دوست خاطرنشان کرد: ‌امروز تولیدکنندگان کشورمان قادر به تولید انواع پرده با کیفیت عالی بوده، به راحتی قادر به تامین نیاز داخل هستند.

وی به صادرات شرکت خود اشاره کرد و گفت: این روزها به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و افت فروش داخلی، به ناچار ۸۵ تا ۹۰ درصد محصولات به خارج از کشور صادر می شود.

این فعال اقتصادی یادآور شد: ‌در گذشته به ویژه زمانی که نرخ دلار ۹۰۰ تومان بود، سالیانه حجم زیادی پرده از چین و ترکیه به کشور وارد می شد. عمده پرده های گلدوزی شده و قلاب دوزی شده چینی بی کیفیت بودند که در زمان شست وشو رنگ هایشان مخلوط می شد یا در مقابل نور خورشید به تدریج رنگ خود را از دست می دادند.

وی بیان داشت: روزانه ۳۰ تا ۴۰ هزار مترمربع پرده در این شرکت تولید می شود که نیمی از آن پرده زبرا است.

رنج دوست گفت:‌ با افزایش نرخ ارز، هزینه های گمرکی ورود اجناس خارجی به کشور افزایش یافت و همین مساله به رونق محصولات داخلی کمک کرد.

وی با اشاره به سرمایه گذاری یکصد میلیون دلاری شرکت ترکیه ای با این شرکت در سال های گذشته برای تولید انواع پرده توری در ایران (استان آذربایجان شرقی)، خاطرنشان کرد: اکنون محصولات این شرکت به کشورهای مختلف از جمله کانادا، روسیه، آفریقا، قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، آلبانی و غیره صادر می شود.

این تولیدکننده اظهار داشت:‌ زمانی پرده زبرای تولیدی کشور ترکیه حرف نخست را در جهان می زد، اما امروز حتی ترک ها زبرای مورد نیازشان را از کشورمان تامین می کنند.

وی گفت:‌ از بهترین تجهیزات، ماشین آلات و خطوط تولید به روز در این شرکت استفاده شده و با دستگاه های جدیدی که وارد کرده ایم، تولید شرکت به بیش از سه برابر افزایش یافته است.

رنج دوست تاکید کرد:‌ ارزانی مواد اولیه، نیروی انسانی و هزینه های انرژی در کشورمان سبب شده تا ترک ها، ایران را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود شرایط مشابه، بسیاری دیگر از شرکت های ایرانی توفیقی در تولید و صادرات نمی یابند، خاطرنشان کرد:‌ این شرکت با مدیریت درست، توجه ویژه به بازاریابی، ایجاد تنوع در کالاها و محصولات تولیدی و توجه به ذائقه و سلیقه مصرف کنندگان در کشورهای مختلف، موفق شده تا به توسعه فعالیت هایش بپردازد، به طوری که امروز بیش از هزار و ۹۰۰ نفر به طور مستقیم در این کارخانه اشتغال دارند.