تهران- ایرنا- کمتر از یک ماه از دوره سرپرستی وزارت آموزش و پرورش باقی مانده اما همچنان گمانه‌زنی‌ها برای سکانداری این پست به ویژه در میان زنان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، وزارت آموزش و پرورش در ۴۰ سال گذشته پذیرای ۱۴ وزیر بوده که هر یک برنامه ها و اهدافی برای دستگاه تعلیم و تربیت ترسیم کرده اند.

باتوجه به وجود حدود ۱۴ میلیون دانش آموز و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار فرهنگی شاغل و بازنشسته در آموزش و پرورش و وظایف بزرگ و حساس این وزارتخانه در تعلیم و تربیت دانش آموزان، حساسیت‌ها برای ریاست این نهاد بسیار است.

آموزش و پرورش پس از انقلاب بارها با تغییر ساختار دست و پنجه نرم کرده است، از جمله دلایل این تغییرات را می توان استیضاح، استعفا، برکناری و بی ثباتی در مدیریت این دستگاه برشمرد.

آخرین تغییرات در مدیریت این وزارتخانه به بیش از ۲ ماه گذشته و پس از استعفای سید محمد بطحایی وزیر سابق این وزارتخانه بازمی گردد.  

پس از استعفای بطحایی و پذیرش استعفای وی توسط رئیس‌جمهوری در تاریخ ۱۷ خرداد ماه سال جاری، اسامی مختلفی برای تصدی سرپرستی این وزارتخانه مطرح شد.

علی زرافشان معاون اسبق آموزش متوسطه و از مدیران کتابخانه ملی ایران، مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش، مجتبی زینی وند رئیس مرکز مدارس غیردولتی، حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان، علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش، علی الهیار ترکمن معاون وزیر آموزش و پرورش، عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی و حجت الاسلام ذو علم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش گزینه هایی بودند که برای تصدی در این سمت مورد توجه قرار گرفتند.

در میان ذکر و تکذیب مکرر اسامی معاونان این وزارتخانه در نهایت ۲۰ خردادماه نام سید جواد حسینی از سوی علی ربیعی سخنگوی دولت اعلام شد که در هیچکدام از این گمانه‌زنی‌ها نبود.

البته ۲ سال پیش هم نام حسینی به عنوان یکی از گزینه‌های بسیار جدی برای وزارت آموزش و پرورش مطرح شد، وی برای مصاحبه نیز به تهران آمد اما در نهایت دولت  به این نتیجه رسید که بطحایی را به عنوان وزیر معرفی کند.

حسینی پیش‌تر مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بود و معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی و قائم‌مقام استانداری خراسان رضوی را نیز در کارنامه خود دارد.

آغاز دوباره گمانه‌زنی‌ها

اما پس از گذشت بیش از ۲ ماه از سرپرستی حسینی بار دیگر گمانه‌زنی‌ها برای انتخاب وزیر آموزش و پرورش آغاز شده است و از معاونان آموزش و پرورش تا برخی نمایندگان کمیسیون آموزش مجلس در لیست این افراد قرار گرفته اند.

براساس گمانه زنی‌ها به ویژه براساس گفته های قاسم احمدی لاشکی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس احتمال دارد یک زن به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی شود.
در هر صورت دولت تلاش دارد تا هر چه زودتر تکلیف مدیریت وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور مشخص شود که در این رابطه رئیس دفتر رئیس جمهوری ۲۳ مرداد در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره زمان معرفی گزینه پیشنهادی رئیس جمهوری برای تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس گفت: با توجه به این که باید مقدمات بازگشایی مدارس فراهم شود، طبیعی است طی چند هفته گذشته مطالعات‌مان روی گزینه‌های مطرح شده انجام داده‌ایم.

«محمود واعظی» اظهار داشت: اکنون به ۶ الی ۷ نفر رسیده‌ایم و امید است تا نیمه اول شهریور گزینه نهایی قطعی شود.

در نهایت ۱۶ شهریورماه امسال زمان سرپرستی حسینی پایان می یابد و از افراد پیشنهادی و یا فردی به دور از ذهن‌ها سکان این وزارتخانه را بدست می گیرد و نام هایی که اکنون در برخی رسانه ها و فضای مجازی به عنوان گزینه پیشنهادی مطرح می شود صرفا گمانه زنی است و باید منتظر نظر نهایی رئیس جمهوری برای تعیین تکلیف سکاندار وزارت آموزش و پرورش بود.

اما آنچه حائز اهمیت است اینکه فصل تابستان نیز از نیمه گذشته و کم کم به روزهای بازگشایی مدارس نزدیک می شویم و به نظر می رسد انتخاب وزیر آموزش و پرورش و تثبیت مدیریت در این وزارتخانه به روند بهتر امور از جمله ساماندهی نیروی انسانی، آماده سازی مدارس و کادر آموزشی کمک کند.

همچنین موضوعات و مسائل بسیاری از جمله معوقات و مطالبات و طرح رتبه بندی معلمان که اجرای آن گامی بزرگ در دستگاه تعلیم و تربیت خواهد بود به طور قطع با تثبیت مدیریت و معرفی فردی شایسته و توانمند از سوی دکتر روحانی و در نهایت انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی سرعت بیشتری می گیرد./