به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، کشورهای حاشیه دریای خزر مانند جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان برای حفاظت از محیط زیست این دریا در سال ۱۳۸۲ (2003) کنوانسیون منطقه حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسیون تهران را امضا کردند و این کنوانسیون با همکاری و حمایت برنامه محیط زیست ملل متحد شکل گرفت.
این کنوانسیون منطقهای تنها معاهده زیست محیطی مورد توافق پنج کشور حاشیه دریای خزر و تنها بستر همکاری برای حفاظت و نجات اکوسیستم منحصر به فرد دریای خزر است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
همزمان با لازمالاجرا شدن کنوانسیون تهران در ۲۱ مرداد ۱۳۸۵ این تاریخ به عنوان روز دریای خزر نامیده شد و به همین مناسبت هر ساله مراسم بزرگداشتی با هدف مدیریت افکار عمومی و آشنا کردن جوامع محلی حاشیه خزر با اهداف کنوانسیون تهران در کشورهای عضو برگزار میشود که احمدرضا لاهیجان زاده معاون سازمان محیط زیست در اینباره گفت: مراسم گرامیداشت روز دریای خزر پنجشنبه ۲۴مرداد ماه در بابلسر در استان مازندران برگزار میشود و محور اصلی آن موضوعات مرتبط با پسماند است.
وی اظهار داشت: توجه ویژه مجلس شورای اسلامی و دولت در خصوص تصویب لایحه مدیریت پسماند در استانهای ساحلی به ویژه شمال کشور میتواند گام موثری در این زمینه باشد.
لاهیجان زاده تصریح کرد: پروتکل حفاظت از تنوع زیستی الحاقی به کنوانسیون تهران در پنجمین جلسه کشورهای متعاهد کنوانسیون در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ در ترکمنستان به تصویب پنج کشور حاشیه دریای خزر رسید.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده ششمین نشست اعضای متعاهد کنوانسیون تهران در آبان امسال در شهر باکو؛ پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار خواهد شد، از اقدامات مهمی که انتظار میرود در این اجلاس به نتیجه برسد تصمیمگیری در خصوص ساختار سازمانی دبیرخانه برای انتقال آن به منطقه تصویب پروتکل پایش ارزیابی و تبادل اطلاعات و برنامهریزی به منظور اجرای سایر پروتکلهای الحاقی به کنوانسیون خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴
تهران- ایرنا- معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پروتکل حفاظت از تنوع زیستی الحاقی به کنوانسیون تهران در هیات دولت به تصویب رسیده و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که در حال بررسی است.