فشارهای اقتصادی زمانی بر مردم بیشتر شد که در ماههای گذشته توزیع کالای اساسی به درستی انجام نشد و برخی دلالان و سوداگران از این آب گل آلود به نفع خود ماهی گرفتند و یک شبه سودهای کلانی کسب کردند.
در این مدت توزیع کالای اساسی به یکی از دغدغههای اصلی مسئوولان تبدیل شد و همواره تلاش کردند به کمک کارشناسان و دستاندرکاران این بازار را سر و سامان دهند.
یکی از این راهکارها راهاندازی سامانه مدیریت هوشمند توزیع کالاهای اساسی (مهتا) بود که هدف هدایت صحیح کالای اساسی بود و اتاق تعاون کشور مسئولیت طراحی این سامانه را برعهده گرفت؛ این سامانه سرانجام در آذرماه به صورت آزمایشی در ۴۰ فروشگاه کار خود را شروع کرد و در تیرماه امسال همزمان با روز جهانی تعاون رونمایی شد.
در این ارتباط، «محمد علی ضیغمی» معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در توضیح جزئیات و روند فعالیت این سامانه در ماههای گذشته گفت: این سامانه دو کارکرد دارد؛ یکی توزیع در شبکه تعاون و دیگری توزیع در سطح وسیع و ملی است.
وی افزود: توزیع کالا در سطح ملی همواره مورد توجه بوده و چنانچه کالاها به صورت عمومی برای مقاصد خاص و جامعه هدف مشخص توزیع شود و با توجه به فرصتی که این سامانه برای مسوولان ملی برای سیاستگذاری فراهم کرده میتواند در این زمینه کمک کند.
ضیغمی اظهار داشت: سامانه هوشمند توزیع کالای اساسی در این مدت فعالیت خود را به صورت آزمایشی در بخشهای مرتبط با بخش تعاون و زیرمجموعههای آن همچون فروشگاههای زنجیرهای شروع کرده است.
معاون اقتصادی اتاق تعاون افزود: در این سامانه یکسری شیوهها به صورت متکی به نرمافزارها کار سفارشگیری و کالاگیری را انجام میدهد. همچنین در این سامانه امکان ارسال کالاها به صورت ساده برای اعضای تعاونیها فراهم است.
وی با اشاره به رود طراحی و راهاندازی این سامانه، گفت: از سال گذشته طراحی سامانه را شروع کردیم و در آن دوران پیشبینی ما این بود که بدنه اجرایی از آن برای توزیع کالا بهرهبرداری کند.
ضیغمی افزود: این سامانه پس از طی مراحل آزمون رونمایی شد و برای مجموعههایی که اعلام نیاز کردند کار خود را شروع کرد.
وی توضیح داد: سه شبکه تعاونی داریم که این شبکهها خودشان فروشگاههای متعددی در سطح کشور دارند. فرهنگیان که اتحادیه سراسری فرهنگیان را شامل میشود و فروشگاههای تحت پوشش در کشور دارد، دیگری اتحادیه سراسری کارگران (اتکا) است که افراد تحت پوشش و فروشگاههایی را در سراسر کشور دارد و آخرین گروه نیز اتحادیه سراسری کارکنان دولت یا اسکاد است که این شبکه تعاونی هم در واقع زنجیره بزرگی در سطح کشور دارد.
معاون اقتصادی اتاق تعاون افزود: آنچه ما در اتحادیه سراسری کارکنان دولت در حال اجرا هستیم بیشتر در سطح تهران بود و برنامهریزی برای توزیع این کالاها به صورت سراسری در مجموعه کارکنان دولت هستیم.
وی تصریح کرد: اتاق تعاون وظیفه طراحی، آماده سازی و بسترسازی این سامانه را برعهده داشت که انجام داده است.
ضیغمی افزود: حدود ۶ هزار فروشگاه تعاونی در کشور فعال هستند و ظرفیتهای بسیار مناسبی برای توزیع کالاهای مورد نظر به جامعه هدف را دارند.