خسرو شهبازی در حاشیه بازدید هیات ویژه ریاست جمهوری برای بررسی سیلابهای کشور متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور، سازمان جنگلها و تنی چند از نمایندگان دستگاه های علمی و اجرایی کشور در لرستان خاطرنشان کرد: آبخیزداری ترمیم طبیعت است و این حق مردم است که با کارکردهای دانش آبخیزداری و آبخوانداری آشنا شوند.
وی گفت: این اهتمام ما را میطلبد که خانواده ها، جوانان، دانش آموزان و دانشجویان با هنر آبخیزداری در حفاظت خاک و آب، تقویت سفره های آب زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی، مهار و کنترل سیلاب آشنا شوند.
در نظرگرفتن حوزه آبخیز به عنوان یک سیستم پویا و داینامیک یک ضرورت است
علی سلاجقه، عضو هیات علمی و استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در این بازدید توجه جدی به مسئله آبخیزداری, مدیریت منابع آبی کشور بویژه مدیریت سیلاب ها را خواستار شد و عنوان کرد: استراتژی کلان کشور در مدیریت منابع آب با فراز و فرودهایی مواجه بوده و توجه به راهحل هایی نظیر آبخیزداری و حوزه های آبخیز در مدیریت منابع آبی ناکافی بوده است.
وی با انتقاد از افرادی که کارشناس نبودند و نسبت به منشاء سیلاب ها اظهار نظر داشتند و اخبار آنها پوشش داده میشد، تصریح کرد: متاسفانه رسانه های گروهی کمتر از نظرات متخصصان حوزه منابع طبیعی استفاده می کنند که جای انتقاد دارد.
این استاد دانشگاه و تحصیل کرده رشته آبخیزداری با بیان اینکه برخی ها سخن از لایروبی رودخانه ها به میان آوردند اما مقام معظم رهبری به درستی به آبخیزداری و جنگلداری حول این سیلاب ها اشاره کردند.
سلاجقه اظهار داشت: استفاده صحیح از راهحل ها و تعیین درست سهم سدها و آبخیزداری در مدیریت منابع می توانست هم مانع خشکسالی گردد و هم مانع وقوع سیلاب های ویرانگر؛ پس در نظرگرفتن حوزه آبخیز به عنوان یک سیستم پویا و داینامیک یک ضرورت است و باید توجه داشت که نسبت به سدسازی دچار افراط و تفریط نشویم و ما هم معتقدیم که باید به هر دوی این راهحل ها به صورت توامان نگریست. حکمرانی حوزه آبخیز و توجه به اصالت طبیعت امروزه در دنیا مورد اتفاق است و پایداری اکوسیستم را تقویت می کند.
ابوالقاسم حسین پور، مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور که هیات ویژه ریاست جمهوری را در بررسی نقش آبخیزداری در مهار سیل های اخیر همراهی میکرد، نیز در سخنانی اظهار کرد: ارزیابی ها نشان داد که پروژه های آبخیزداری نقش موثری در مدیریت سیلاب های اخیر و کاهش خسارات به مردم ایفا نموده اند.
وی افزود: نتایج ارزیابی کمیته بر ضرورت توسعه اقدامات پیشگیرانه آبخیزداری و آبخوانداری در جلوگیری از تشدید سیلاب ها به عنوان یک ضرورت بین بخشی با نگاه جامع نگری و مشارکت مردم و همه ارگان ها مورد تاکید سازمان جنگل ها است.
بر اساس این گزارش، هیات ویژه ریاست جمهوری متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور و نمایندگان دستگاه های علمی و اجرایی هفته گذشته با حضور در استان های لرستان و خوزستان ضمن بررسی رخداد سیل به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود درباره نقش و اهمیت جنگلها در کاهش بار خسارات سیل و کاستن از بار فرسایش خاک پرداختند.