اسلام آباد - ایرنا - میلیون ها پاکستانی صبح روز دوشنبه نماز عید سعید قربان را در مساجد؛ اماکن مذهبی از جمله امام بارگاهها (حسینیه شیعیان) به صورت گسترده و باشکوه اقامه کردند.

مسلمانان پاکستانی در شهرهای مختلف این کشور از جمله ˈاسلام آباد ، کراچی ، لاهور، کویته، پیشاور، راولپندی، حیدرآباد، سکهر، نواب شاه، جهنگ، اسکردو، گلگیت، ابیت آباد، پاراچنار، نوشهره، مانسهره، جیکب آباد، خیبرپور، لارکانا، مظفر آباد، فیصل آباد و مناطق قبایلیˈ این کشور به صورت پر شور در نماز عید سعید قربان شرکت کردند.
هموطنان ایرانی مقیم پاکستان نیز در شهرهای مختلف این کشور همراه و همدوش با براداران دینی خود نماز عید سعید قربان را در مسجد مجتمع مسکونی سفارت کشورمان در اسلام آباد و خانه های فرهنگ ایران در شهرهای ˈکراچی، لاهور، کویته، پیشاور و حیدر آبادˈ برگزار کردند.
براساس این گزارش؛ بزرگترین مراسم نماز عید سعید قربان پاکستان با حضور دهها هزار نفر در مسجد ˈفیصلˈ اسلام آباد و مسجد ˈشاهیˈ در شهر ˈلاهورˈ مرکز ایالت پنجاب در شرق پاکستان برگزار شد.
مردم پاکستان، با حضور گسترده در مراسم نماز عید قربان، وحدت مسلمانان برای مقابله با دشمنان اسلام و تجدید عهد به منظور همبستگی ملی و انجام سنت پیامبر گرامی اسلام را در شهرهای این کشور به نمایش گذاشتند.
مسلمانان پاکستان در شهرها و ایالت های این کشور نظیر 'اسلام آباد، راولپندی، لاهور، کراچی، کویته، پیشاور، فیصل آباد' و دیگر شهرهای این کشور همزمان با عید قربان با برپایی نماز، این روز را جشن گرفتند.
سخنرانان در این روز پس از اقامه نماز عید سعید قربان یاد آور شدند که بهترین راه برای رسیدن به صلح وثبات در پاکستان حفظ وحدت و یکپارچگی احزاب سیاسی و مذهبی و همراهی مردم با سیاست های اسلامی دولت این کشور است.
پاکستانی ها از چند روز باقی مانده به عید قربان که در این کشور به عید بزرگ نیز مشهور است، برای استقبال از آن آماده شدند.
وزارت کشور پاکستان نیز تعطیلات عید قربان را در این کشور چهار روز اعلام کرد.
'عارف علوی' رییس جمهوری و 'عمران خان' نخست وزیر پاکستان در پیام هایی فرارسیدن روز عید سعید قربان را به هموطنان خود و مسلمانان جهان تبریک گفتند.
رهبران دینی، گروه های اسلامی و احزاب مذهبی پاکستان در خطبه های نماز عید قربان ضمن ابراز همبستگی با ملت های مظلوم اسلامی از جمله مردم کشمیر، از مردم این کشور خواستند تا با وحدت، برادری و یکپارچگی در این روز خجسته ؛ جلوه دهنده وحدت در برابر عناصر ضد اسلامی و آنهایی که با پاشیدن بذر نفاق و فتنه بین مسلمانان قصد سو استفاده و ضدیت با دین مبین اسلام را دارند، باشند.
عید سعید قربان به عنوان رویداد تاریخی در میان مسلمانان پاکستانی اعم از شیعه و سنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
خیابان ها، اماکن عمومی و مذهبی و موسسات آموزشی و دولتی به منظور فرا رسیدن عید سعید قربان در سراسر پاکستان آذین بندی شده و مسلمانان لباس های نو بر تن کرده و در مساجد مناطق محل سکونت خود گرد هم می آیند.
با اعلام تعطیلات رسمی در پاکستان، مردم به دید و بازدید و انجام سفرهای کوتاه به شهرها و روستاهای موطن خود می پردازند.
دولت پاکستان نیز برای مقابله و خنثی کردن هرگونه اقدام و تلاش تروریستی در روز عید سعید قربان و مناسبت های وابسته، تدابیر شدید امنیتی را در سراسر کشور برقرار کرده است.
در ایالات سند، بلوچستان، گلگیت-بلتستان و مناطق شمالی پاکستان نیز شیعیان و اهل تسنن با حضور در آیین نماز عید، سنت دین مبین اسلام را به پا داشتند.
پس از پایان خطبه های نماز ، مسلمانان یکدیگر را در آغوش گرفته و فرا رسیدن عید قربان را به یکدیگر تبریک گفتند. 
شبکه های خبری در پاکستان گزارش دادند: نماز عید در مساجد و اماکن مذهبی سراسر این کشور به صورت باشکوه برگزار شد و مردم مسلمان این کشور، مراسم جشن های عید سعید قربان را پس از اقامه نماز آغاز کرده و خیرین نیز با توجه به سنت ابراهیمی با قربانی کردن شتر، گاو و گوسفند  گوشت آنها را در راه خدا بین فقرا تقسیم می کنند.
مردم پاکستان همه ساله برنامه ریزی گسترده ای برای برگزاری هرچه با شکوه تر اعیاد قربان تدارک می بینند که قربانی ، تزئین خودروها و خرید لباس نو از جمله این برنامه ها  است .
پاکستانی ها که به آراستن و تزئین خودروها و کامیون ها شهره هستند، در آستانه عید قربان هنر خود را برای تزئین حیواناتی که قرار است قربانی شوند را نیز به کار می گیرند.
مردم این کشور اعتقاد زیادی به قربانی کردن حیوانات در ایام عید دارند و حتی افرادی که بضاعت کافی ندارند به صورت دسته‌جمعی اقدام به خرید دام و قربانی کردن می‌کنند.
بیشتر مردم پاکستان، قربانی کردن را واجب می‌دانند و به همین علت از مدت‌ها قبل برای انجام مراسم این روز آماده می‌شوند.
در روزهای باقی مانده به عید قربان، برخی مشاغل نیز نظیر ساخت لوازم تزئینی برای حیواناتی که قرار است قربانی شوند و چاقو تیزکنی نیز رونق خاصی می‌گیرد.
قربانی کردن دام های آرایش شده در نزدیکی مساجد و خانه های خود پس از اقامه نماز، پوشیدن لباس های نو، دیدار با بزرگان و اقوام، پختن خوراک های خانگی نظیر شیر برنج، فرنی، نان سنتی و شیرینی خانگی از رسوم مسلمانان پاکستان در روز عید قربان است.