قم – ایرنا – تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: مشکلات جهان اسلام در وحدت‌ برطرف می‌شود و دشمنان از همین انسجام مردم به وحشت می‌افتند و شرط همه این اتحادها ولایت امام علی(ع) است.

آیت الله سیدمحمد سعیدی روز دوشنبه در خطبه‌های نماز عید سعید قربان در شبستان امام خمینی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، با بیان اینکه یک جنبه روز عید قربان مساله تزکیه نفس است، افزود: جنبه دیگر این عید نمایش وحدت جامعه اسلامی است و در قرآن کریم و سخنان پیامبر گرامی اسلام(ص)، ائمه اطهار(ع)، امام خمینی و رهبر معظم انقلاب نیز بر این مساله تاکید شده است.

وی خاطرنشان کرد: مسلمانان در روز عید در مجالسی بدین منظور حضور می یابند، قربانی، اطعام و احسان می کنند، صله رحم انجام می دهند، به هم نزدیک می شوند و از کدورت ها می گذرند.

نماینده ولی فقیه در استان قم گفت: نقشه و توطئه دشمنان در بدبین کردن مسلمانان نسبت به یکدیگر؛ در چنین روزی خنثی می‌شود و جهان اسلام قدرت و انسجام خود را باز می‌یابد.

وی تصریح کرد: برگزاری حج و نمازهای جماعت، جمعه و اعیاد از امکاناتی هستند که خداوند متعال برای رسیدن مومنان به وحدت در اختیار ایشان قرار داده است و اینها باعث نزدیکی مومنان به یکدیگر می شود.

آیت الله سعیدی افزود: عیدهای قربان و غدیر خم، عامل وحدت بین مسلمانان و مومنان است و کسانی که این روز را گرامی بدارند، مورد عنایت خداوند متعال و حضرت صاحب الزمان(عج) هستند.

وی  گفت: عید قربان از دو کلمه عید و قربان تشکیل شده است و مردم در این روز عید می‌گیرند، چراکه به فطرت الهی خودشان باز می‌گردند و قربانی کردن نیز یکی از بهترین کارهایی می باشد که آنها در این روز انجام می دهند.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه برای رسیدن به قرب الهی انسان باید از همه چیز خود بگذرد، اظهار کرد: شهید محسن حججی‌ها و شهیدان از همه چیز در مسیر الهی گذشتند.  

آیت الله سعیدی با اشاره به اینکه تزکیه نفس انسان را از آلودگی ها دور نگه می دارد و به رستگاری می رساند، خاطرنشان کرد: تزکیه، طهارت و پاکسازی بهترین عامل تقوای الهی است.  

دهم ذی‌الحجه، روز عید قربان از عیدهای بزرگ مسلمانان است که بنا بر روایات اسلامی، در این روز پروردگار بلندمرتبه به حضرت ابراهیم خلیل(ع) فرمان داد تا فرزندش حضرت اسماعیل(ع) را قربانی کند، او اسماعیل(ع) را به قربانگاه برد، ولی جبرییل همراه با «قوچی» نازل شد و ابراهیم(ع) آن را به جای اسماعیل(ع) قربانی کرد.

سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین مِنا به یاد آن رخداد است و مسلمانانی که برای حج، به زیارت خانه خدا در مکه می‌روند، طبق شروطی وظیفه دارند، در منا قربانی کنند.  

۷۴۰۶/  ۶۱۳۳/