به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، زائران ایرانی با راهنمایی مسئولان و کارکنان این سازمان، در حال حرکت به سمت جمرات هستند تا مراسم رمی جمره دوم را در روزی که روز «ستیز» با شیطان توصیف شده است، برگزار کنند.
در روز یازدهم ذی الحجه، حجاج باید به هر یک از سه ستون سنگی در انتهای منا، هفت عدد سنگ بزنند.
در عربستان، دیروز دهم ذیالحجه مصادف با عید قربان بود و حاجیان در این روز مبارک اسماعیل درون خود را که همان شهوات و نفسانیت است، در پیشگاه خداوند قربانی کردند تا با قلبی آرام و کوله باری سفید و سبک به وطن خود بازگردند.
در آخر منا، سه ستون سنگی وجود دارد که اولین ستون، «جمره اُولی» و دومین آنها «جمره وُسطی» و سومی را «جمره عُقبی یا عَقَبه یا کبری» مینامند. دیروز، زائران به جمره عقبی سنگ زدند و امروز (یازدهم ذی الحجه) و فردا (دوازدهم ذی الحجه) هر سه جمره را رمی می کنند. در رمی، باید هفت سنگ به ستون هر جمره برخورد کند، ولی لازم نیست پشت سر هم باشد.
وقت رمی از طلوع آفتاب تا غروب است و رمی در شب جایز نیست (مگر کسی که عذر داشته باشد و نتواند در روز رمی کند) و اگر مثلاً روز یازدهم، رمی را ترک کرد، باید فردای آن روز قبل از رمی همان روز، رمی روز گذشته را قضا کند.
حاجی ابتدا باید به جمره اولی سنگ بزند و سپس به وسطی و بعد از آن به جمره عقبی.
بیتوته (ماندن درشب) در منا از اعمال حج محسوب می شود و چه آنها که برای اعمال بعد ازمنا به مکه رفتهاند و چه آنها که به مکه نرفتهاند و در منا ماندهاند، باید شب یازدهم و شب دوازدهم ذیالحجه از غروب آفتاب تا نیمهشب را با قصد قربت در منا حضور داشته باشند.
روزیازدهم ذی الحجه را روز ستیز با شیطان نیز توصیف کردند. در این روز پیامبرخدا (ص) و یارانش پس از انجام اعمال در منا، شب را در همان جا بیتوته کردند و به رمی جمرات سه گانه به نشانه نفرت از شیطان پرداختند.
ایراد خطبه توسط پیامبر(ص) در مسجد خیف و وصیت به (ثقلین) قرآن و اهل بیت (ع)، افشای سرّ ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) و طرح توطئه مسموم نمودن پیامبر(ص) و خنثی شدن آن با نزول جبرئیل از مهمترین وقایع این روز است.
در روز دوازدهم ذی الحجه، بعدازظهر شرعی حجاج میتوانند از منا خارج شوند، ولی چنانچه کسی آن روز از منا نرود تا آفتاب غروب کند، باید شب سیزدهم را نیز در منا بماند و روز سیزدهم جمرات سهگانه را رمی کند.