تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

بیرجند - ایرنا - سفرهای کاربردی به شهرستان‌ها به ویژه سرکشی استاندار خراسان جنوبی از محلات با حضور مدیران، فرصتی است تا به عنوان یک تریبون مشترک، مردم مشکلات و درخواست‌های خود را بیان کنند و مسئولان نیز پاسخ دهند.

 استاندار خراسان جنوبی در ادامه سفرهای شهرستانی خود با حضور در محله‌های انقلاب، خیرآباد، موسی بن جعفر و جوادیه شهر بیرجند، ضمن بازدید پروژه‌های عمرانی و شهری با مردم این مناطق دیدار کرد؛ بازدیدی که از عصر تا شامگاه یکشنبه به طول انجامید و معاونان استاندار نیز حضور داشتند.

همزمان با بازدید محمدصادق معتمدیان از این محلات، مدیران دستگاه‌های اجرایی در مسجد الحسین (ع) محله جوادیه با برپایی میز خدمت پاسخگو مردم بودند و پس از اتمام میز خدمت نمایندگان مردم محلات هدف به نوبت مشکلات منطقه را بازگو کردند. 

آمادگی مساجد برای ورود به بحث اشتغال

نماینده‌ای از مسجد قائم در محله موسی بن جعفر (ع) در دیدار مردم با استاندار گفت: طرح پایگاه فرهنگی اجتماعی که از چند سال پیش در مناطق حاشیه نشینی شروع شد دستاوردهای خوبی در سال اول داشت اما اکنون متوقف شده است. 

حجت الاسلام سید ابوالقاسم حسینی افزود: این طرح برای پنج سال برنامه ریزی شده بود که با اقبال مردمی نیز مواجه شد و برنامه‌هایی در حوزه روانشناسی، اقتصاد مقاومتی و غیره انجام گرفته که موفقیت آن را مسئولان مشاهده کردند. 

وی بیان کرد: این طرح  اثرگذاری بیشتری از سایر طرح‌های اجتماعی داشت ولی بعد از سال اول به دلیل تامین اعتبار نشدن متوقف شد. 

این نماینده مردم از آمادگی مساجد برای ورود به بحث اشتغال خبر داد و گفت: در صورتی که ادارات فضاهای موجود در محلات را در اختیار مساجد قرار دهند آمادگی وجود دارد که در رشته‌های قالی بافی، سفالگری و حوله‌بافی کارگاه‌های اشتغال محلی ایجاد شود. 

وی بر توجه بیشتر به حوزه ورزش تاکید کرد و افزود: پیش از این هم گفته بودیم اگر توجه لازم در این محلات باشد می‌توانیم مقام کشوری یا استانی کسب کنیم اما با وجود کم‌توجهی باز هم مقام اول مرشدی کشور و مقام سوم کاراته شرق کشور از فرزندان این محله به دست آمده است. 

حسینی کمبود فضا سبز و عدم توانایی مالی ساکنان از سالن‌های ورزشی موجود را از دیگر مشکلات برشمرد و اظهار داشت: به دلیل تراکم جمعیتی بالا برخی طرح‌ها همچون احداث بیمارستان الزامی به نظر می‌رسد که انتظار می‌رود مسئولان در پروژه‌های مصوب شده روی کاغذ زمان اجرا مشخص کنند. 

وی با اشاره به اقبال مساجد در اجرای طرح‌های متعدد بیان کرد: مساجد در خدمت طرح‌های دولت است و آمادگی داریم که برای اجرا همکاری کنیم. 

تمکن مالی پایین و فرهنگ بالا
  
نماینده محله‌های جوادیه و خیرآباد نیز گفت: اگرچه مردم این محلات تمکن مالی پایین دارند اما از فرهنگ بالایی برخوردار هستند و بیش از ۲۰ شهید از این محلات تقدیم انقلاب شده است. 

رجبعلی معینی اظهار داشت: به برکت وجود مساجد و شهدا از این محله افراد سرشناسی تریبت شده‌اند که بین آنها اساتید دانشگاه، معلمان، مهندسان، علما، روحانیون و قضات وجود دارند لذا این محله‌ها در تربیت نیروی انسانی موفق بوده‌اند. 

وی با اشاره به برنامه‌های مسجد الحسین جوادیه در زمینه‌های مختلف عنوان کرد: یکی از موفقیت‌ها برگزاری کارگاه ویژه زوجین جوان بوده که تاکنون افراد زیادی در معرض طلاق توسط این کارگاه ها سازش کرده‌اند. 

نماینده محله‌های جوادیه و خیرآباد افزود: علیرغم همه فشارهای اقتصادی در یک سال اخیر اما اهالی محله از محرومان غافل نبوده و ماهانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای تامین امرار و معاش محرومان کمک جمع آوری می‌شود که انتظار داریم دولت نیز به همین تناسب یا بیشتر کمک کند. 

وی از ورود مسجد به مقوله اشتغالزایی خبر داد و گفت: آموزش‌هایی در زمینه حوله‌بافی با کمک میراث فرهنگی ارایه شده است. 

معینی خواستار مدیریت آسیب زباله‌گردی در این محلات شد و افزود: فعال شدن درمانگاه و افزایش امکانات ورزشی نیز از دیگر انتظارات است. 

تسریع در روند سنددار کردن منازل قدیمی، ایجاد فضای سبز مناسب، تدبیر برای مسئله اعتیاد و اشتغال، ساماندهی دیوار آرامستان، اصلاح شبکه آبرسانی، جمع‌آوری مراکز توزیع موادمخدر، امتداد جاده سلامت در بلوار الهیه، پلاک‌گذاری منازل محله الهیه، مناسب سازی معابر شهرک بهزیستی، تجهیز خانه محله و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد از دیگر درخواست‌هایی بود که توسط نمایندگان مردم در این جلسه مطرح شد. 

طرح بازآفرینی شهری در شمال شهر دنبال می‌شود

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: طرح بازآفرینی شهری و توانمندسازی محلات در شمال شهر دنبال می‌شود که در همین رابطه خانه محله شعبانیه در حال بهره برداری بوده و خانه محله الهیه نیز به زودی تجهیز می‌‍شود. 

مهدی جعفری با بین اینکه در حوزه اصلاح شبکه آب در محلات شمال شهر با شرکت آب و فاضلاب شهری همکاری می‌شود افزود: در خصوص آسفالت معابر نیز قیر رایگان در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد. 

وی ادامه داد: سایت مسکن مهر ۲۰ و ۲ هکتاری تحویل شهرداری شده و از این لحاظ مشکلی وجود ندارد. 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی پیاده روسازی سه راه اسدی تا پل موسی بن جعفر را از جمله برنامه‌های پیش رو عنوان کرد و گفت: برای این مهم به صورت مشارکتی با شهرداری پروژه‌ای تعریف می‌شود تا از محل اعتبارات بازآفرینی شهری بتوانیم ساماندهی آن را امسال شروع کنیم. 

وی با اشاره به یک هزار متر زمین رها شده در خیابان الهیه و درخواست اهالی برای تعیین تکلیف آن گفت: این زمین با مشخص شدن نوع کاربردی تحویل دستگاه‌های مربوطه خواهد شد تا ساخت و ساز لازم صورت گیرد. 

جعفری به روند سند دار شدن منازل مسکونی محلات هدف اشاره کرد و گفت: سند دار کردن مردم منازل از سال ۶۲ شروع شد و هر سال شرایط آن سخت‌تر می‌شود لذا انتظار می‌رود مردم هرچه سریعتر به راه و شهرسازی مراجعه کنند و تشکیل پرونده دهند. 

وی با بیان اینکه قبلا تا ۲۵۰ متر صدور سند رایگان بود افزود: تاکنون ۹۰ درصد مردم مراجعه کرده‌اند و ۱۰ درصد باقی مانده اگر اقدام کنند مشکل را می‌توانیم حل کنیم. 


هفته دولت کاروان‌ تجهیزات ورزشی به محلات می‌رسد

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز گفت: تمام وعده‌هایی که پیش از این داده شده تامین اعتبار و در هفته دولت کاروان تجهیزات ورزشی تقدیم محلات می‌شود. 

حسن عزیزی اظهار داشت: تاکنون پنج هزار بلیط استخر به نوجوانان و جوانان تقدیم شده است. 

وی درخصوص استفاده رایگان از فضاهای ورزشی فت: با توجه به نگاه محرومیت‌زدایی و غنی سازی اوقات فراغت رایزنی لازم با بخش خصوصی انجام می‌شود تا ظرفیت‌ها آزاد و در اختیار ساکنان محل قرار گیرد. 

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: ۲۵۰ میلیون تومان هدیه دولت به جوانان بوده که در قالب تجهیزات ورزشی بین هشت مسجد شمال شهر توزیع شده است.

 ۲۳ کیلومتر اصلاح شبکه آب در شمال شهر انجام می‌شود 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی نیز با اشاره به مشکل فرسودگی شبکه توزیع آب گفت: ۲۳ کیلومتر اصلاح شبکه در شمال شهر انجام می‌شود که در قالب دو پیمان عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد که این حجم کار معادل عملکرد یک سال در سطح استان است. 

مهدی هاشمی مقدم با اشاره به ساخت مخزن و ایستگاه پمپاژ در شمال شهر افزود: تعدیل و افزایش فشار آب نیز در شمال شهر از جمله اقداماتی است که انجام می‌شود. 

وی بیان کرد: واگذاری انشعاب فاضلاب در شمال شهر اقساطی شده و مشترکان می‌توانند در ۱۰ قسط هزینه‌ها را پرداخت کنند. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی برای اصلاح شبکه موسی بن جعفر ۶ نیز تا قول مساعد داد تا یک ماه آینده انجام شود. 

بیمارستان محلی در شمال شهر احداث می‌شود

معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: امسال اگر تخصیص‌ها کافی باشد محوطه سازی پایگاه موسی بن جعفر با اولویت حصارکشی انجام می‌شود. 

کامبیز مهدی زاده با اشاره به وجود پنج پایگاه سلامت در شمال شهر افزود: ۱۰ هزار متر مربع زمین برای ساخت بیمارستان محلی در شمال شهر اختصاص یافت که پنج هزار آن در حال ساخت و مابقی برای طرح توسعه فریز می شود. 

وی با بیان اینکه زیربنای بیمارستان محلی ۲ هزار مترمربع است اظهار داشت: مجوز ساخت آن از وزارت بهداشت اخذ شده و با ۲ میلیارد تومان آورده یک خیر عملیات ساخت شروع می‌شود. 

معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از همکاری مردم شمال شهر در طرح‌های بهداشتی سلامت اجتماعی تقدیر کرد و گفت: طرح فشار خون نیز در این منطقه با همراهی خوب مردم انجام گرفت. 

وی با اشاره به وجود مرکز ناباروری در بیرجند افزود: ۸۵ درصد هزینه‌های این مرکز توسط دولت و برای روستاییان تمام خدمات رایگان است که مردم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. 


مدرسه تکتم تخریب و بازسازی می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه تا پایان امسال مدرسه کانکسی در استان نخواهیم داشت گفت: در حال حاضر برای محلات شمال شهر ۲۰ مدرسه مستحکم وجود دارد، یک مدرسه در حال ساخت بوده و ۶ مدرسه نیازمند مقاوم سازی است. 

محمدعلی واقعی با بیان اینکه مدرسه تکتم در محله خیرآباد نیاز به تخریب دارد افزود: این پروژه به مناقصه گذاشته می‌شود و پس از آن عملیات تخریب و بازسازی آغاز خواهد شد. 

وی با اشاره به بازدید استاندار خراسان جنوبی از سالن ورزشی شهید فارابی اظهار داشت: این سالن نیاز به تخریب و بازسازی دارد که ۵۰۰ میلیون تومان توسط استانداری و مابقی از اعتبارات ملی پیگیری می‌شود تا در مدت دو سال پس از تامین اعتبار مجدد ساخته شود. 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی رتبه اول خراسان جنوبی را در  ارتقای نمرات نهایی در سطح کشور یادآور شد و گفت: این موفقیت با تلاش دانش آموزان و معلمان حاصل شده که افتخاری برای استان محسوب می‌شود و امسال رتبه ۱۰ کنکور نیز از خراسان جنوبی بود. 

سقاخانه‌های وقفی در شمال شهر راه اندازی می‌شود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود موقوفه بنگاه خیریه آبلوله در بیرجند گفت: از محل نیت این موقوفه آب شرب مردم شهر بیرجند باید تامین شود که تاکنون نیت واقعی واقف عمل نشده است. 

حجت الاسلام پرویز بخشی پور افزود: از سال گذشته تاکنون ساخت سقاخانه هایی برای اجرای نیت واقف در سطح شهر شروع شده که تمرکز روی شمال شهر بوده است. 

وی با اشاره به آماده بودن ۶ سقاخانه در سطح شهر گفت: اگر در بحث تامین آب و برق این سقاخانه ها همکاری صورت گیرد تا دو هفته آینده افتتاح می‌شود. 
 

اعتبارات شمال شهر ۲.۵ برابر جنوب شهر است

شهردار بیرجند نیز به وجود ۱۸ محله در شمال شهر اشاره کرد و گفت: ۶۳ هزار نفر در این محلات سکونت دارند. 

محمدعلی جاوید افزود: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا مشکلات را رفع کنیم اما حجم مشکلات زیاد است. 

وی بیان کرد: محله انقلاب سابقه بالایی در شهر بیرجند دارد اما از پارک مناسب محروم هست و یکی از مطالبات جدی ساکنان این محل احداث پارک است. 

شهردار بیرجند افزود: اعتبارت شهرداری محدود و از محل عوارض مردم شهر است اما علیرغم شرایط سخت تحریم به دنبال اولویت بندی اقدامات بوده ایم تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم. 

وی احداث ۴۰ هکتار فضای سبز در پارک جنگلی را یکی از پروژه‌های اولویت‌دار دانست که عموم شهر می توانند از آن استفاده کنند. 

جاوید ادامه داد: ساخت فرهنگسرا، طرح فرزان و غیره از دیگر پروژه‌های اولویت دار در منطقه شمال شهر بوده که شهرداری در دستور کار قرار داده است. 

وی با اشاره به وجود تفاوت‌هایی بین شمال و جنوب شهر بیرجند گفت: اعتباراتی که برای شمال شهر بیرجند گذاشته شده ۲.۵ برابر جنوب شهر است. 

شهردار بیرجند اظهار داشت: هشت کیلومتر خط انتقال آب به شمال شهر منتقل شده اما چون اقدام زیربنایی است به چشم نمی‌آید. 

وی بیان کرد: یکی دیگر از برنامه‌ها ساخت پارک الهیه است که علاوه بر کمک یک میلیارد تومان دولتی، ۲ میلیارد تومان از منابع شهرداری به آن اختصاص می‌دهیم. 

جاوید تجهیز خانه محله الهیه پس از تحویل و آسفالت معابر را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: برای جمع آوری سگ‌های ولگرد نیز اواخر سال گذشته محل مناسبی با فنس کشی اختصاص یافته که استانداردهای لازم را دارد و هم اکنون نیروها در حال جمع آوری سگ ها از سطح شهر هستند. 

وی احداث هرگونه میدان را حاصل مصوبه شورای ترافیک دانست و افزود: با تنظیم یک سند و کمک اعتبارات دولتی تلاش می‌کنیم بخش مهمی از مشکلات در شمال شهر رفع شود. 

سال ۹۸ وضعیت شمال شهر بهتر می‌شود

رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند نیز گفت: بودجه عمرانی شهرداری سال ۹۶ حدود ۱۵ میلیارد تومان بوده که این رقم سال گذشته به ۳۰ میلیارد تومان افزایش یافت و امسال نیز پیش‌بینی می‌کنیم به ۴۰ میلیارد تومان برسد. 

ابراهیم تقی‌زاده با بیان اینکه سال گذشته هفت میلیارد تومان صرف منطقه دو بیرجند شده است افزود: سهم منطقه یک از پروژه‌های عمرانی شهرداری ۲۳ میلیارد تومان بوده که برای بسترسازی، احداث فرهنگسرا، پروژه فرزان و انتقال خط آب هزینه شده است. 

وی با ابراز امیدواری از اینکه سال ۹۸ وضعیت شمال شهر بهتر شود گفت: تخصیص کمک‌های دولتی برای برخی پروژه‌های عمرانی قابل تقدیر است. 

رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند با تاکید بر اینکه تلاش بر آن است که بین دو منطقه شهر توازن برقرار شود افزود: امسال انتقال صنوف آلاینده، احداث پارکینگ طبقاتی، امتداد جاده سلامت و گسترش آن به تمام شهر به صورت تدریجی دنبال می شود. 

وی اضافه کرد: پیاده روسازی خیابان‌های کارگران و انقلاب نیز امسال در دستور کار شهرداری قرار گرفته است. 

تقی زاده با اشاره به معضل زباله گردی در بیرجند اظهار داشت: طرح تفکیک زباله از مبدا را به صورت پایلوت در مهرشهر شروع کرده‌ایم  و برای نصب تجهیزات در مقصد نیز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا پروژه پردازش پسماندهای قابل بازیافت انجام شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا بسیاری از مسائل و مشکلاتی که از سوی ساکنان محلات بیرجند مطرح شد، سال‌ها مطرح بوده و با وجود تلاش مسئولان و دستگاه های مختلف اما برخی از آنها به گره‌های چندین ساله تبدیل شدند که با حضور میدانی مقام عالی دولت در استان و سایر مدیران در این مناطق گره گشایی و موجب افزایش امید و نشاط بین مردم می شود.

استاندار خراسان جنوبی پنجم مرداد ماه جاری نیز در نخستین مرحله از سفر شهرستانی در مرکز استان از محله‌های کمتر برخوردار شمال شهر بیرجند بازدید و با مردم این مناطق دیدار و گفت و گو کرد.

استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و بیرجند مرکز آن است. 

گزارش میدانی از عصمت برزجی

۹۸۹۳*۳۰۲۸