تهران- ایرنا- «راه سخت مقابله با دانه درشت‌ها توسط قوه قضائیه؛ خشکاندن ریشه فساد همراهی همه را می‌طلبد»، «جدال ائتلاف سازی بین ایران و آمریکا؛ ایران چطور حضور اسراییل در منطقه را به فرصت تبدیل کند؟» و «ناصر ایمانی: بدنه رأی احمدی‌نژاد به پایداری‌ها نخواهد رسید» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخلی در طول ۴۸ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول ۴۸ ساعت گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.

راه سخت مقابله با دانه درشت‌ها توسط قوه قضائیه؛ خشکاندن ریشه فساد همراهی همه را می‌طلبد

در گزارش وب سایت خبری تابناک آمده است: پس از انتصاب رئیس جدید دستگاه قضایی، کارشناسان و مسئولان مختلف هر کدام به نوعی از حجت الاسلام و المسلمین «سید ابراهیم رئیسی» درخواست کردند که مبارزه با فساد اولویت اول او در این قوه باشد. «احمد توکلی» نماینده پیشین مجلس در نامه ای به رئیس قوه قضائیه نوشت: نخستین وظیفه رئیس قوه، احیا یا ترفیع اعتماد مردم به دستگاه قضاست. البته آسیب‌شناسی این پدیده ما را به راه‌های روشنی برای حل مشکل راهنمایی خواهد کرد. ولی قدر یقین، اقداماتی که ذکر می‌شود در کسب هدف، تأثیر قطعی دارد. شفاف‌سازی، مهم‌ترین بخش این اقدامات است. شفاف‌سازی به این معناست که مردم باور کنند بنا نیست چیزی از آنها پنهان داشته شود. شفاف‌سازی ارزان‌ترین، ساده‌ترین و مؤثرترین ابزار پیشگیری، کشف و مقابله با فساد است.

او همچنین تأکید کرد که «شفاف سازی و مبارزه با فساد باید از قوه قضائیه آغاز شود.» حجت الاسلام والمسلمین رئیسی که عمده مسئولیت هایی که در کشور بر عهده داشته، در قوه قضائیه بوده است و شاید بتوان او را اولین رئیس دستگاه قضایی برخاسته از دل این قوه دانست، بهتر از هرکسی به این موضوع که شفافیت و مبارزه با فساد باید ابتدا از درون قوه قضائیه شروع شود، اعتقاد دارد و گام های خوبی هم برای تحقق این موضوع برداشته است.

رئیس قوه قضائیه پا به عرصه سختی گذاشته، ولی رویکردی که او در پیش گرفته، باعث تحسین عملکرد و اقداماتش توسط فعاالان سیاسی هر دو جناح کشور حتی آنهایی که با او وجه مشترکی از حیث سیاسی ندارند، شده است، تا جایی که بسیاری از فعالان سیاسی اصلاح طلب هم از اقدامات رئیس دستگاه قضایی و رویکرد جدی این قوه در مقابل مفاسد قدردانی و آن را حمایت کرده اند.

رئیس قوه قضائیه حتی درباره وجود ۶۳ حساب بانکی قوه قضاییه شفاف سازی کرد و گفته که تعداد این حساب‌ها، ۶۳ حساب نبوده و در دوران او به پنج حساب بانکی تقلیل یافته است. حجت الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» که شامگاه یکشنبه دوم تیرماه در شبکه یک سخن می‌گفت، عنوان کرد که این حساب‌ها قبلا با امضای رئیس قوه قضائیه بوده «ولی در حال حاضر، سه نفر حق امضا دارند. او با اشاره به اینکه پیش از این پول این حساب‌ها در حوزه «خدمات قضایی» هزینه می‌شده است، گفته که قرار است مبالغ این حساب‌های بانکی از این پس در بخش اداری مالی قوه قضائیه صرف شود.

جدال ائتلاف سازی بین ایران و آمریکا؛ ایران چطور حضور اسراییل در منطقه را به فرصت تبدیل کند؟

تارنمای خبری فرارو در گفت و گو با سید حمزه صفوی، آورده است: این کارشناس مسائل امنیتی و عضو هیات علمی گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران معتقد است اکنون رقابت اصلی بین ایران و آمریکا بر سر ائتلاف‌سازی در منطقه است. به اعتقاد او حالا که اسراییل قصد دارد به امنیت منطقه ورود پیدا کند ایران باید با دوگانه سازی و تقویت ائتلاف‌های ضد اسراییلی هزینه ورود ائتلاف آمریکا به خلیج فارس را تا حد ممکن افزایش دهد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد ائتلاف‌های امنیتی در منطقه به فرارو گفت: رقابت اصلی دو جبهه ایران و آمریکا بر سر ائتلاف‌سازی است. ستون محور موثر بودن یا نبودن برجام یعنی اینکه اصلا امضای برجام حتی با وجود فروپاشی کار عاقلانه‌ای بود یا نه هم وابسته به همین ائتلاف‌سازی است. ایده موافقان برجام این است که با اینکه آمریکا از برجام خارج شد، ولی باز برجام به نفع ما بود. چون توان ائتلاف‌سازی را از آمریکا گرفته‌ایم. به اعتقاد آن‌ها با اینکه طرف‌های اروپایی و سایرین تعهداتشان را انجام نداده اند و علنا فشار آمریکا مکانیزم برجام را نابود کرده است، باز هم، چون به توان ائتلاف سازی آمریکایی‌ها آسیب زدیم الان خیلی جلوتر هستیم.

صفوی ادامه داد: در مورد ائتلاف دریایی خلیج فارس هم رقابت بر سر ائتلاف سازی است. ایران تلاش می‌کند اتحادیه اروپا را از چسبیدن به آمریکا باز دارد. از طرف دیگر آمریکا تلاش دارد ائتلاف دریایی را گسترش دهد. همچنین آمریکا می‌خواهد هزینه‌های تامین امنیت خلیج فارس را از دیگر بازیگران از جمله اعراب، طرف‌های اروپایی و شرقی بگیرد. استراتژی ایران «امنیت برای همه یا برای هیچکس» است؛ یعنی اگر قرار است یک منطقه امن باشد نمی‌توان برای امنیت آن فیلتر گذاشت که امنیت فقط برای بعضی از بازیگران وجود داشته باشد. ما "امنیت محاسبه شده" نداریم.

او افزود: آمریکا به دنبال «فروش امنیت» است. استراتژی آمریکا از سال‌ها پیش این است که از ایجاد امنیت درآمدزایی کند. این استراتژی به دوران ترامپ محدود نمی‌شود. این استراتژی کلان در سطح نخبگان آمریکا است که ایالات متحده نباید امنیت را مجانی در اختیار دیگران قرار دهد. یک دهه است اندیشمندان آمریکایی به این موضوع می‌پردازند.

این استاد دانشگاه گفت: حالا در شرایطی که آمریکا در خلیج فارس به دنبال درآوردن هزینه‌های امنیت و فروش امنیت است ایران می‌خواهد این منطق آمریکایی‌ها را به هم بریزد. از نظر ایران اولا فروش امنیت در منطقه امنیت زا نیست. دوما اعزام سازه امنیتی با محوریت قدرت‌های فرامنطقه‌ای عملا نه به نفع امنیت ایران است و نه منطقه. اینطور نیست که ایران نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد و نظاره گر باشد.

ناصر ایمانی: بدنه رأی احمدی‌نژاد به پایداری‌ها نخواهد رسید؛  لاریجانی در هر گروهی که پایداری‌ها باشند حاضر نمی‌شود

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت‌وگو با ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا، عنوان کرده است: هرچه به انتخابات مجلس نزدیک می‌شویم مواضع انتخاباتی جناح‌ اصولگرایی بیش از گذشته معلوم می‌شود. یکی از مهم‌ترین سیاست‌هایی که اصولگرایان در این دوره از انتخابات در پیش گرفته‌اند، وحدت است وحدتی که قرار است چتر واحدی بر سر تمام طیف‌های این جناح باشد اما هنوز یک طیف مهم در میان اصولگرایان راضی به همراهی با دیگر گروه‌های اصولگرایی نشده است و آن طیف پایداری است؛ به نحوی‌که اخیرا غلامرضا مصباحی‌مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفته است: «فقط جبهه پایداری است که به ائتلاف نپیوسته است که علت این موضوع برای ما روشن نیست».

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا باور دارد که هزینه حضور طیف پایداری در وحدت اصولگرایان از منافعش بیشتر است. او درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «جمع‌کردن تمام نیروهای سیاسی یک جناح واقعا کار سخت و پرهزینه‌ است؛ بنابراین به لحاظ عقلی این امکان وجود دارد که بعضی از طیف‌ها نتوانند به وحدت قطعی در یک مقطع زمانی برسند و نباید انتظار داشت که صد در صد تمام طیف‌ها با یکدیگر به وحدت برسند. طیف پایداری هم از این قاعده مستثنی نیست به خصوص آنکه تجربه انتخابات قبل ثابت کرد که وحدت با این طیف هزینه زیادی دارد. اصولگرایان به هر روشی که می‌توانستند آنها را همراه خود کردند اما دیدیم که وحدت با آنها چه هزینه‌ای برای جریان اصولگرایی داشت و نتیجه مطلوب برای جناح اصولگرا حاصل نشد. اصولگرایان باید سازوکار خود را تنظیم کنند و اگر طیف پایداری توانست خود را با این سازوکار تطبیق دهد که خوب است اما اگر نتوانست نباید با هر هزینه‌ای آنها را همراه کرد».

این فعال سیاسی اصولگرا درباره سرمایه اجتماعی طیف پایداری اظهار کرد: «تردیدی نیست که اگر همه طیف‌ها با یکدیگر به وحدت برسند سرمایه بیشتری در انتخابات به جناح اصولگرا رأی می‌دهد اما برای تحقق این مهم و همراه‌کرن پایداری‌ها طیف‌های دیگر یا باید از اصول خود را کنار بگذارند یا آنکه در نهایت منجر به دلخوری شود. باید ببینیم که در ازای آنچه به دست می‌آوریم چه چیزهایی از دست می‌دهیم. به هر حال پایداری‌ها هم طرفدارانی دارند اما اینکه سرمایه اجتماعی آنها چه‌قدر است معلوم نیست زیرا هیچگاه چنین وزن‌کشی‌ای انجام نشده است. یک نکته مهم را از یاد نبریم که سرمایه اجتماعی آقای احمدی‌نژاد با سرمایه اجتماعی پایداری‌ها تفاوت دارد و تصور نکنید که هر آنکس که طرفدار آقای احمدی‌نژاد است لزوما از پایداری حمایت می‌کند».

او درباره نقش علی لاریجانی در انتخابات آینده ادامه داد: «در اینکه آقای لاریجانی تمایل دارد که همچنان در سازوکار اصولگرایی تعریف شود، تردیدی نیست اما او دارای چارچوب‌های خاصی است؛ به‌خصوص آنکه خط قرمز او حضور پایداری‌ها در وحدت اصولگرایان دارد؛ به این معنی که به نظر می‌رسد در صورتی که پایداری‌ها با هر گروه ائتلافی به نتیجه برسند، آقای لاریجانی در آن جمع حاضر نخواهد بود. از سوی دیگر بعید می‌دانم او در این دوره بخواهد همکاری یا هم‌سویی با اصلاح‌طلبان داشته باشد و یا با سازوکار اصولگرایی به میدان می‌آید یا آنکه به صورت مستقل اما نزدیک به اصولگرایان در انتخابات حاضر می‌شود؛ یعنی ممکن است با اصولگرایان همکاری داشته باشد اما الزاما در سازوکار اصولگرایی نباشد».

رویایِ ناکام حدادعادل برای ایفای نقش «ریش سفیدی» اصولگراها

وبگاه خبری خبرآنلاین گزارش داد: رویای حدادعادل، این روزهایِ سیاست دیگر نه بازگشت به کرسی ریاست مجلس است و نه شاید فتح صندلی ریاست جمهوری. او تلاش دارد خود را در قامت یک ریش سفید و چهره ای کاریزماتیک در بین اصولگرایان معرفی کند تلاشی که طی سال های اخیر او را از طیف اعتدالی و سنتی اصولگرا دورتر و به طیف تندرو اصولگرا نزدیک تر کرده است.

 فیلسوف دیروز و سیاست مرد امروز باز هم جنجال‌آفرین شده است؛ این بار نه به سبب ناکامی در عرصه رقابت‌های سیاسی همچون باخت به لاریجانی برای تصدی ریاست مجلس یا کناره‌گیری اجباری از انتخابات ریاست جمهوری، بلکه غلامعلی حداد عادل این بار در ذیل تکاپوها و اظهاراتش برای ایفای نقش لیدری و ریش سفیدی اصولگرایان حاشیه ساز شده است، خاصه آنجا که از فرصت طلبی انتخاباتی و تفکیک نیروهای سیاسی به اسلام گرا و غیراسلام گرا سخن به میان آورده است.

رویای ریش سفیدی اصولگرایان
گویی او قرار است بخت خویش را در میدانی دیگر جستجو کند. شاید از همین روست که یک صندلی دیگر را هدف گرفته است صندلی «ریش سفیدی» اصولگرایان. آنهم در روزهایی که شکاف ها در جریان راست سیاست بیشتر و صداهای اختلاف بلندتر شده است.

او حال تلاش دارد با پشتوانه تحول خواهان و طیف پایداری ها و دلواپس سیاست که خود را اصولگراتر از قدیمی ترهای این جریان می دانند نامش را در لیست رهبران کاریزماتیک اصولگرا به ثبت برساند.

او دو سال پیش با برخی هم طیفان سیاسی اش چون زاکانی و فدایی پرچم جمنا را بالا برده و در نهایت دستاوری نصیب اصولگرایان نکردند، آنها اینبار هم پیشقراول شده و مدعی هستند می خواهند تفرقه بین اصولگرایان را با «شورای وحدت» حل و فصل کنند. تجویزی جدید برای حل بیماری چنددستگی در جریان راست سیاسی که نشانه ها حکایت ازاثربخش بودن آن نمی دهند.

حدادعادل و هم طیفان سیاسی اش در این شورا که بیشتر همان گعده جمنا هستند، خودشان ساکن هر صندلی دور میز وحدت را انتخاب و گزینش می کنند و تلاش دارند در یک فضای بسته خبری کارهای انتخاباتی شان را پیش ببرد. شورایی که مدعی است قرار است وحدت گرا باشد اما بنا به گفته مصباحی مقدم هنوز حاضر نشده که به محوریت جامعه روحانیت بازگردد و البته حاضر هم نیست از اعتدالیون این جریان چون لاریجانی دعوت کند. شورایی که شاید نتیجه آن یک شکست دیگر در کارنامه سیاست ورزی حداد باشد.

طالبان چطور از روابطش با ایران از آمریکا امتیاز می‌گیرد؟

پایگاه خبری فرارو در گفت و گو با پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل افغانستان، آورده است: به نظر می‌رسد با پایان دور هشتم مذاکرات با آمریکا، طالبان می‌خواهد از روابط نزدیک با ایران به عنوان اهرم فشاری در مذاکرات صلح با آمریکا استفاده کند. این هفته واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به روابط تاریخی و اقتصادی ایران و افغانستان نوشت طالبان می‌تواند با استفاده از روابط با ایران از آمریکا امتیاز بگیرد.

پیرمحمد ملازهی، در این مورد به فرارو گفت: طالبان یکپارچه نیست و جناح‌های مختلفی در آن‌ها وجود دارد. چند شورا خط مشی خود را دارند. گروهی که وارد مذاکره با آمریکا شده است شورای کویته است که رهبری آن را هبت الله آخندزاده بر عهده دارد. گروه‌ها و جناح‌های دیگری وجود دارد که گفته می‌شود این گروه‌ها تمایل ندارند ابتکار عمل در دست شورای کویته باشد تا بتوانند با آمریکایی‌ها زدو بند کنند. ظاهرا همین مساله سبب شده است که بخشی از طالبان به ایران، روسیه یا چین گرایش پیدا کنند.

ملازهی در مورد امتیازاتی که طالبان می‌تواند با استفاده از روابطش با ایران از آمریکا بگیرد گفت: بهره‌ای که طالبان از این مساله می‌برد تا حدی دست یافتنی است. طالبان به نوعی به آمریکایی‌ها گوشزد می‌کند که اگر شما با ما کنار نیایید و منافع ما را تامین نکنید ما در منطقه گزینه‌های دیگری داریم که به آن‌ها رجوع کنیم. من فکر می‌کنم طالبان به میزان محدودی می‌توانند از این اهرم استفاده کنند.

این کارشناس افغانستان ادامه داد: البته استفاده طالبان از ایران به عنوان اهرم فشاری در برابر آمریکا به این موضوع بستگی دارد که کدام جناح حاضر شده است با ایران، روسیه و چین وارد همکاری‌هایی شود و کدام جناح الان با آمریکایی‌ها کاملا هماهنگ شده است. تاکنون شورای کویته این نقش را بر عهده گرفته است. اگر شورای کویته بتواند در چانه زنی‌های سیاسی آمریکایی‌ها را قانع کند اگر آمریکا با آن‌ها کنار نیاید جناح‌هایی در طالبان وجود دارد که به طرف ایران و روسیه و چین بیایند شاید در سطح محدودی به عنوان اهرم فشار استفاده کنند.

این تحلیلگر مسائل شرق آسیا در مورد احتمال مذاکره خود شورای کویته با ایران گفت: در صورت موفقیت مذاکرات بخشی از قدرت مرکزی به دست طالبان خواهد افتاد. طالبان ناچار است از دو زاویه با ایران تعامل داشته باشد. اولا ایران یک همسایه بزرگ است، دوما مرز مشترک زیادی با افغانستان دارد. بخش‌هایی از ولایات هلمند و نیمروز و کابل و قندهار یا با ایران هم مرز هستند و یا نزدیک ایران قرار دارند.

ملازهی گفت: بنابر این شورای کویته طالبان ناچار است برای تثبیت قدرت خود با ایران به نوعی کنار بیاید. به نظر می‌آید شورای کویته این آمادگی را دارد که با ایران وارد مذاکرات جدی شود و از این مساله در بلند مدت برای تثبیت موقعیت خود استفاده خواهد کرد. در این مسئله تردیدی نیست.

اصلاح‌طلبان فقط با ائتلاف در انتخابات مجلس یازدهم پیروز می‌شوند

پایگاه خبری تابناک در گفت و گو با محمدرضا خباز فعال سیاسی عضو حزب اعتماد ملی، آورده است: اخیرا «بهزاد نبوی» از چهره شاخص جریان اصلاح طلب ابراز عقیده کرده که پس از انتخابات ۸۸ آرایش سیاسی کشور تغییر کرده است، درباره انتخابات مجلس یازدهم می‌گوید که مانند انتخابات گذشته، اصلاح طلبان باید برای کنار زدن تندروها با چهره‌های اعتدالی اصولگرا ائتلاف کنند. او از عملکرد فراکسیون امید هم انتقاد می کند و می گوید تلاش های زیادی کرده که دو فراکسیون امید و مستقلین یک فراکسیون واحد و متحد شوند.

حالا یک عضو حزب اعتماد ملی در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» اظهار کرد: جریانات سیاسی اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا برای پیروزی در انتخابات نیازمند ائتلاف با سایر گروه‌ها هستند.

«محمدرضا خباز» درباره اظهارات بهزاد نبوی چهره سیاسی اصلاح‌طلب مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات باید به فکر ائتلاف با سایر جریانات باشند گفت: هر جریان سیاسی که در داخل کشور فعالیت می‌کند طبیعتا باید در جریان انتخابات‌های مختلف حضور داشته باشد و با حضور خودش بتواند برنامه‌ها، پیشنهادات و نظرهای خود را به اطلاع مردم عزیز کشورمان برساند.

خباز اظهار کرد: ما معتقدیم کار اصلی مجلس ریل‌گذاری است و ریل اصلاح امور کشور را مجلس تعیین می‌کند و قطار اجرا به وسیله قوه‌مجریه عملی می‌شود و قطار قوه‌قضائیه برای اجرای عدالت از رو این ریل عبور خواهد کرد از این رو اگر این ریل‌گذاری محکم و قوی باشد شرایط کشور بهتر می‌شود.

وی افزود: هریک از جریانات سیاسی چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا نباید به این فکر باشد که مجلسی یکدست در اختیار داشته باشد چرا کمیت مهم نیست و این کیفیت است که ادامه یک مسیر موفق را تعیین می‌کند. به نظر من هم لیست اصلاح‌طلبان می‌تواند تعدادی اصولگری قوی و چهره‌های جدید داشته باشد و این رویه در بین اصولگرایان نیز می‌تواند وجود داشته باشد.

عضو حزب اعتماد ملی تاکید کرد: اینکه جریانات سیاسی یک لیست را معرفی کنند و به مجلس بفرستند و هیچ ائتلافی نکنند قابل قبول نیست.

بازار امنی برای سرمایه‌گذاری در اختیار مردم نیست؛ خودرو باید به میزان نیاز بازار تأمین شود

سایت خبری تابناک در گفت‌وگو با محمدرضا نجفی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، آورده است: هرچند وزیر صنعت وعده داده بود، با افزایش رسمی قیمت خودرو از سوی خودروسازان، عرضه به بازار افزایش یافته و جلوی شکل‌گیری حاشیه بازار گرفته خواهد شد، با اجرای این روش، نه تنها قیمت‌ها در بازار کاهش پیدا نکرد، بلکه بازار خودرو آشفته‌تر از قبل نیز شد.

محمدرضا نجفی در این باره گفت: تصور من این است که اگر بازار خودرو باید آن گونه که باشد نیست، خودرو باید به عنوان کالایی که مورد مصرف شهروندان است باشد، اما این کالا اکنون یه یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده و تنها وسیله ای است که افراد از این طریق سرمایه‌های خود را حفظ می‌کنند.

وی در ادامه افزود: در صورتی که خودرو به کالای مصرفی تبدیل شود، بخشی از التهابات موجود در بازار خودرو و صنعت خودرو کاهش می یابد، ولی لازمه ماندگاری چنین وضعیتی، ایجاب می‌کند که تولیدکنندگان بر اساس نیاز بازار و تعهداتی که داده اند، برنامه تولید باثباتی تعریف کنند؛ اما این برنامه تدوین شده باید با روش‌های اصولی و جامع الاطراف و بهنگام که از قیمت و کیفیت مناسب برخوردار است، پشتیبانی شود تا محصولات تجاری شده و در اختیار مردم قرار گیرد؛ به عبارت دیگر، ما رفتار دوگانه‌ای نیاز داریم که بخشی از آن در بازار است که برای نیازهای معمول است. در واقع ما باید دیدگاه خود را در بخش خودرو از دید سرمایه خارج کرده و به دید مصرف بازگردانیم و از سوی دیگر، تولیدکنندگان و تأمین کنندگان حتما به تهیه خودرو با کیفیت و قیمت مناسب به میزان مورد نیاز بازار متعهد شوند.

رئیس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازی‌ها بیان کرد: بازار امن و متناسبی برای سرمایه گذاری در اختیار مردم نیست. در نتیجه سرمایه‌ها به سمت خرید خودرو سوق داده می‌شود. اگر مدیریت کارآمدی بر صنعت خودروسازی اعمال می‌شد، استقبال مردم از خرید خودرو، بهترین شرایط را برای خودروسازان رقم می‌زد.

وی در پیش‌بینی خود از آینده بازار خودرو کشور نیز گفت: تصور من این است که اگر دو پیش‌نیاز ـ که مربوط به کشش بازار و تقاضایی که وجود دارد و برگرفته از اقتصاد کلان کشور است و همچنین شیوه تأمین خودرو در تنظیم بازار داخلی است ـ برطرف شود، فراز و فرودهای چند ماه گذشته و اشکالات فراوانی که در مدیریت بازار وجود دارد، رفع شود!

حضور اسرائیل در ائتلاف دریایی آمریکا، بیشتر جنبه تبلیغاتی و نمادین دارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب در گفت‌وگو با بخشایش اردستانی کارشناس بین الملل و نماینده سابق مجلس، آورده است: این کارشناس مسائل بین‌الملل، حضور احتمالی اسرائیل در ائتلاف دریایی آمریکا را تنها محدود به حمایت‌های هوایی دانست و در ادامه تصریح کرد: «حضور تل‌آویو در این موضوع بیشتر حالت نمادین و تبلیغاتی دارد تا آمریکا به دیگر کشورها تعداد اعضای ائتلاف را بیشتر نشان دهد. درحقیقت، این ائتلاف بر روی کاغذ شکل خواهد گرفت اما در عمل امکان اجرایی شدن آن وجود ندارد. تمامی این وضعیت در حالتی که آمریکا با تعدادی دیگر از کشورها بخواهد مسیر ساحی ایران را مسدود و امکان فروش نفت را از تهران به طور کامل سلب کند، به طور حتم با مقاومت شدید کشورمان همراه خواهد شد و به طور حتم به نتیجه نخواهد رسید.»

ائتلاف نظامی آمریکا به بهانه واهی حفظ امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس و تنگه هرمز، طی یک هفته گذشته محل مناقشه و توجه ناظران سیاسی قرار گرفته است. علی‌الخصوص متعاقب اعلام آمادگی اسرائیل برای پیوستن به این ائتلاف، شاهد واکنش شدیداللحن وزارت خارجه کشورمان بودیم.

بخشایش اردستانی، بر این عقیده است که ائتلاف خودخوانده و غیرمشروعی که آمریکا در خلیج فارس قصد شکل دادن به آن را دارد، جنجالی است که مدیریت آن را واشنگتن و لندن بر عهده دارند. از نظر او، اساس ادعای واهی آن‌ها در دو بُعد قابل تحلیل است. یکی اینکه می‌خواهند ایران عامل بی‌ثباتی در منطقه خلیج فارس معرفی کنند و دیگری اینکه کشورهای منطقه را ناتوان در تامین امنیت تنگه هرمز نشان دهند. در نتیجه امر نیز این دو ادعا را به عنوان بهانه‌ای برای ایجاد ائتلافی جهت حضور در خلیج فارس به کار بگیرند اما واقعیت این است که ایران به عنوان کشوری که بیشتر مرز آبی را با خلیج فارس و دریای عمان دارد، اجازه قدرت‌نمایی و فراگیر شدن چنین ائتلافی را نخواهد داد. در حقیقت، شکل‌گیری این ائتلاف از اساس شکست خورده خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در بخشی دیگر از گفته‌های خود تاکید کرد: «مهم‌ترین نمود عینی شکست خورده بودن این ائتلاف و کارآمدی آن را می‌توان در دو اقدام مقتدرانه ایران یعنی سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکایی و توقیف نفت‌کش انگلیسی در آب‌های خلیج فارس مورد ارزیابی قرار داد. بر خلاف ادعاها و تبلیغات پیشین آن‌ها نتوانستند هیچ واکنشی به اقدام تهران داشته باشند یا در حقیقت ناتوان در انجام واکنش بودند. نزدیک‌ترین محدوده سرزمینی تنگه هرمز که حدود ۳۵ کیلومتر میان ایران و عمان قرار دارد، توانمندی لجستیکی و نظامی ایران را برای کنترل امور به شدت افزایش داده است.»

وی افزود: دلایل شکست خورده بودن این ائتلاف چه با حضور رژیم صهیونیستی و چه بدون حضور این رژیم، چیست؟ در پاسخ این پرسش می‌توان گفت: روزانه به صورت میانگین ۷۰ تا ۸۰ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور خواهد کرد؛ یعنی حدود ۳۷ درصد کل صادرات نفت جهان. در عرصه معادلات میدانی امکان عبور چنین حجم وسیعی از نفت بدون اراده ایران ممکن به نظر نمی‌رسد. همراهی کردن هر نفت‌کش با یک با چند ناو جنگی با هلیکوپتر برای عبور از تنگ هرمز، هزینه‌های سرم‌ساوری مالی و نظامی به همراه دارد که از توان کنونی هر کشوری خارج است.»

چه کسانی با «چهار میلیارد ارز دولتی» در کانادا خانه خریده‌اند؟

وبسایت خبری فرارو در گفت و گو با سیدرضی حاجی آقامیری رئیس اسبق کنفدراسیون صادرات، عنوان کرده است: بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، با پستی و بلندی‌های زیادی روبرو بوده است، در حالی که صادرکنندگان به شیوه فعلی بازگشت ارز صادراتی انتقادهای تند و تیزی دارند، رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید برخی به جای اینکه ارز را به کشور بازگردانند، با آن‌ها در کانادا خانه خریده‌اند.

سیدرضی حاجی آقامیری در واکنش به سخنان رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه راه حل این موضوع بسیار ساده است، گفت: «می‌توان با اعلام اسامی کسانی که ارز صادراتی خود را به کشور بازنگرداندند، این موضوع را به مردم اعلام کرد.»

وی افزود: «در حال حاضر دو نوع صادرات کننده داریم که ارز را به کشور برمی‌گردانند، دسته اول صادرکنندگان بخش خصوصی واقعی هستند، که این به وعده خود عمل می‌کنند و دلار و یورو را به سامانه نیما می‌آورند، اما دسته دوم صادرکنندگان دولتی و خصولتی هستند که با دلارهای صادراتی برای خود خانه در کانادا خریده‌اند.»

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به اینکه شفاف سازی در این زمینه بهترین راهکار است، اظهار داشت: «در موضوع بدهکاران بزرگ بانکی در چندین سال گذشته قرار بود، اسامی آن‌ها رسانه‌ای شود، اما این امر هیچ‌گاه به وقوع نپیوست، حال در موضوع بازگشت ارزهای صادراتی نیز این موضوع مطرح می‌شود که یک عده سوء استفاده کردند، اگر اسامی افراد منتشر شود، معلوم خواهد شد، تخلف از سوی چه کسانی بوده است.»

حاجی آقامیری با اشاره به اینکه اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی و دارو باید متوقف شود، گفت: «در این زمینه دو تخلف روی می‌دهد، اول اینکه یکسری ارز دولتی دریافت کردند، اما هیچ کالایی وارد نکردند، در این زمینه گزارشات و تخلفاتی که رسانه‌ای شده موجود است، دوم هم اینکه وارد کننده، ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت کرده، اما در مقابل اینکه گندم یا دارو باید وارد می‌کرده، به جای آن به طور مثال کولر یا کابل برق وارد، کرده درحالی این کالاها را با ارز دولتی وارد کرده است.»

افزایش کمیسیون بنگاه‌ها از چه زمانی کلید خورد؟

وبسایت خبری خبرآنلاین در این گزارش آورده است: موضوع دعوا حق کمیسیون بنگاه است. شاگرد بنگاهی مدعی است با وضعیت فعلی بازار دیگر نیم درصد حق کمیسیون دردی از دردهایش را دوا نمی‌کند و یک درصد کمیسیون می‌خواهد و خریدار هم راضی نیست «یه قرون» اضافه بپردازد.

البته در جستاری کوتاه در حوزه خبرهای مربوط به بازار مسکن بعد از جهش قیمت رهن و اجاره و فروش مسکن، رد پای عمیق اتحادیه مشاوران املاک را در آغاز این جریان می توان دید. توزیع اخبار و مصاحبه های متعدد از رکود عمیق بازار مسکن و در پی آن کاهش درآمد بنگاه های املاک سرخط این جریان خبری بود. جریانی که هدف نهایی آن افزایش کمیسیون معاملات مسکن (اجاره و فروش) به ۱ درصد از کل معامله و کسب درآمدی هنگفت از همین بازار راکد است. ماهیگیری در کویر آن هم کویری که یک سوی آن مالک و سوی دیگر خریدار یا مستاجر قراردادند که قطعا اگر قانون به آنها اجازه میداد به ثبت تفاهم نامه ای دستنویس اکتفا می کردند تا این حق الزحمه چند میلیون تومانی را پرداخت نکنند.

اعداد و ارقام چه می‌گوید؟

طی سال‌ها که قیمت مسکن با رشد همراه شد، محاسبات حق کمیسیون هم تغییر کرد.

سال ۷۹ با تصویب وزارت صنعت، معدن و تجارت یک قانون مشخص برای دریافت حق‌الزحمه مشاور تعیین شد. این قانون تا سال ۹۲ که قیمت مسکن یک‌باره با رشد مواجه شد ثابت بود. طبق قانونی که وزارت صنعت در نظر گرفته بود، نرخ حق کمیسیون در کل کشور و برای تمام معاملات ثابت بود. اما از سال ۹۲ محاسبات تغییر کرد. به این شکل که برای معاملات تا سقف ۳۰ میلیون تومان ۵ درصد از طرفین معامله، برای معاملات بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان ۰.۷۵ درصد از طرفین، برای معاملات ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان ۰.۵ درصد و به ازای مابه‌التفاوت معاملات بیش از ۱۰۰ میلیون ۰.۲۵ درصد حق کمیسیون دریافت می‌شد.

با افزایش سالانه قیمت‌ها و ناپدید شدن خانه‌های ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی، اوضاع بازهم تغییر کرد. از سال ۹۵ قرار شد برای معاملات تا سقف ۵۰۰ میلیون ۰.۵ درصد و برای بیش از آن ۰.۲۵ درصد کمیسیون دریافت شود. یعنی اگر ملکی به‌طور مثال ۹۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود طرفین معامله باید ۰.۵ درصد ۵۰۰ میلیون تومان برابر با دو میلیون و پانصد هزار تومان را پرداخت کنند و به ازای ۴۰۰ میلیون باقی‌مانده، ۰.۲۵ درصد آن یعنی یک‌میلیون تومان دیگر هم بپردازند. از سال ۹۵ تا ۹۷ هم ۹ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده به محاسبات اضافه شد.

طبق گزارش معاونت اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، در چهارماهه نخست سال ۱۳۹۸، ۲۶.۳ هزار واحد مسکونی در سطح شهر تهران با متوسط قیمت هر مترمربع ۱۲.۶ میلیون تومان معامله‌شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد معاملات مسکن ۵۰ درصد کاهش و قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله‌شده حدود ۱۰۲ درصد (دو برابر) افزایش‌یافته است.

برای اولین بار در تاریخ؛ قانون ۹۰ به ۱۰ در دربی اجرا می‌شود؟

به گزارش وبسایت خبری پارسینه،  تاریخ شروع لیگ برتر مشخص نیست اما حواشی پیرامون لیگی که تاریخ مشخصی برای آغاز آن نیست زیاد است. یکی از مسایلی که بارها درخصوص آن در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و وزارت ورزش صحبت شده؛ بحث تخصیص جایگاه تماشاگران در دربی پایتخت است.

باتوجه به قرعه کشی لیگ برتر، دربی تهران هفته چهارم خواهد بود و طبق پیش بینی ها و برآوردها اگر لیگ برتر اوایل شهریور ماه آغاز شود دربی تهران حدود ۴۰ تا ۵۰ روز آینده خواهد بود. این یعنی فدراسیون فوتبال تنها ۱ ماه و خرده ای وقت دارد تا الزامات کافی برای برگزاری دربی تهران را فراهم کند.

یکی از مسایلی که طی هفته های اخیر در شورای تامین مطرح شده؛ بحث اختصاص ظرفیت ورزشگاه آزادی به صورت ۹۰ به ۱۰ برای تیم های میهمان و میزبان است که طی سالیان اخیر بارها درموردش صحبت شده اما هیچگاه به صورت عملی اجرا نشده است. دو سال قبل این بحث به صورت جدی مطرح شد اما باشگاه استقلال با توجه به شرایط آن روزهایی که داشت نپذیرفت و پروژه منتفی شد اما حالا این قانون می تواند برای اولین بار در تاریخ برگزاری دو تیم اجرایی شود و تیمی که میهمان است در کنار نود درصد تماشاگران میزبان در گوشه ای از ورزشگاه قرار بگیرد و تیمش را تشویق کند.

حالا اما به نظر می‌رسد با فراهم شدن زیرساخت‌ها در ورزشگاه آزادی و نصب گیت‌های ورودی، بلیت‌فروشی اینترنتی و اجرای آن به صورت استاندارد و البته مجهز شدن تمام نقاط استادیوم به دوربین‌های مداربسته، زمینه برای اجرای قانون ۹۰ به ۱۰ هم فراهم است و در لیگ نوزدهم دربی‌هایی کاملا متفاوت از دربی‌های گذشته تماشا خواهیم کرد.

هرچند دربی تهران به طور قطع تنها دربی دنیا است که هیچوقت تیم ها و تماشاگرانش تجربه ۹۰ به ۱۰ را حس نکردند و هیچوقت تیم میزبان این تجربه را نداشته که در حضور ۹۰ درصدی هوادارانش پیروزی را جشن بگیرد اما اگر شرایط امنیتی ورزشگاه حل شود؛ هیچ بعید نیست در لیگ نوزدهم برای اولین بار شاهد یک دربی نرمال باشیم!

راه اندازی اداره کل تبلیغ تخصصی و توجه جدی به نقش مبلغان در کاهش آسیب های اجتماعی

وب سایت خبری شفقنا در گفت و گو با حجت الاسلام روستاآزاد معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، آورده است: دفتر تبلیغات اسلامی سال ۱۳۵۸ با نام دایره تبلیغات امام(ره) تاسیس شد و اولین قدم این مرکز، آگاهی بخشی به مردم مناطق دوردست برای شرکت در همه پرسی ۱۲ فروردین سال ۵۸ بود.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد در این باره به شفقنا می گوید: در آن زمان (سال ۱۳۵۸)، برخی فعالان حوزه مانند آقای جعفری گیلانی خدمت حضرت امام(ره) پیشنهاد می دهند که تعدادی از طلاب و مبلغین به مناطقی از کشور اعزام شوند و مردم را مطلع کنند تا با آگاهی و اطلاعات در همه پرسی شرکت کنند و بر این اساس، قریب ۲۲۰۰ نفر از طلاب کشور به مناطق مختلف کشور اعزام می شوند.

بعدها پیشنهاد می شود که طلاب برای انجام فعالیت های تبلیغی آموزش ببینند که این پیشنهاد از سوی حضرت امام پذیرفته می شود و در اردیبهشت ماه ۵۸ دفتر تبلیغات اسلامی با نام دایره تبلیغات امام تاسیس می شود که بعدها به دفتر تبلیغات امام و سپس با نظر حضرت امام به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تغییر نام می دهد. این مجموعه گرچه پسوند حوزه علمیه قم را دارد اما به لحاظ ساختاری و تشکیلاتی زیر مجموعه حوزه علمیه نیست بلکه در کنار حوزه علمیه و زیر نظر رهبری است و بعدها واحدهای مختلف دفتر به فراخور نیازهای روز حوزه ایجاد شد.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بخش های مختلف این معاونت را بیان کرده و عنوان داشت: یکی از بخش های معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز آموزشهای کاربردی است که متولی تمام آموزش های غیررسمی دفتر تبلیغات است و عهده دار طراحی و اجرای دوره هایی چون دوره تربیت مربی مهد کودک تا دوره های تخصصی از قبیل دوره های تربیت مشاور، تربیت مبلغ نقد وهابیت، مربی سبک زندگی و … است که با محوریت مرکز در قم و استان های مختلف برگزار می باشد. یکی از فعالیت های شاخص این مرکز، تربیت مربی کودک و نوجوان از بین طلاب خواهر و برادر است که قریب ۳۰۰۰ نفر فارغ التحصیل این مرکز در قم هستند و در استان ها هم این دوره ها برگزار شده یا در حال برگزاری است.

روستاآزاد ابراز داشت: در سالهای اخیر با توجه به آسیب های اجتماعی، تربیت طلاب و کارشناسانی برای مقابله و کاهش آسیب های اجتماعی در دستور کار این مرکز قرار گرفت و یکی از محورهای این مرکز، طراحی و اجرای دوره هایی با هدف تربیت طلاب و کارشناسان مقابله با آسیب های اجتماعی است که به صورت میانگین هفته ای دو تا سه نقطه از کشور، دوره های مرتبط با مسائل آسیب های اجتماعی همچون طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی و مسائلی از این دست برگزار می شود همچنانکه مقابله با فرق انحرافی، مسیحیت تبشیری، عرفان های نوظهور  و … وجهه همت این مرکز قرار گرفته و دوره هایی را برای طلاب، ائمه جماعات، ائمه جمعه و مسئولان فرهنگی ادارات در سراسر کشور برگزار می کند.