تهران- ایرنا- اجرای طرح عملیاتی بورسیه ورزشی جوانان روز سه شنبه و با حضور رییس آکادمی ملی المپیک در ۲ سطح امیدها (نوجوانانی که امکان شرکت در بازی‌های المپیک جوانان ۲۰۲۲ را دارند) و ستاره‌های المپیک (ورزشکاران ملی‌پوش نخبه دارای سوابق قهرمان) به طور رسمی آغاز شد.

هدف از برگزاری این طرح، امید به موفقیت در المپیک ۲۰۲۲ جوانان و برافراشته شدن پرچم ایران در این رویداد است.

نخستین مرحله از بورسیه ورزشی امیدها و ستاره‌ها به طور غیر رسمی در روزهای سوم تا ۱۷ مردادماه  ویژه پسران ورزشکار برگزار شد.

ورزشکاران دختر هم در روزهای ۲۲  تا ۲۴ مرداد در محل آکادمی ملی المپیک در قالب اردویی سه روزه از مزایای این طرح برخوردار می‌شوند.

 ستاره‌ها ورزشکارانی هستند که حداقل ۶ تا ۱۲ ماه در اردوهای تیم‌های ملی بوده و هم اکنون اردونشین هستند. همچنین این افراد مقام کشوری و یا برون مرزی کسب کرده‌اند.

اما امیدها افرادی هستند که علاوه بر دارا بودن موقعیت ستاره‌ها، شرایط حضور در المپیک ۲۰۲۲ جوانان را دارند.

برگزاری کارگاه‌های تغذیه ورزشی، تمرین و پیشگیری از آسیب‌های ورزشی، آشنایی با ارزش‌های المپیک، معاینات (ارتوپدی، عمومی، قلب و عروق و تنفس) و تشکیل پرونده پزشکی و تغذیه‌ای، بررسی فاکتورهای آمادگی جسمانی و انجام تست، مهارت‌های ذهنی، تمرینات آبی و خدمات تخصصی ماساژ از جمله فعالیت‌هایی است که ورزشکاران در این اردوی سه روزه زیر نظر کارشناسان آکادمی انجام می‌دهند. ورزشکاران و قهرمانان شرکت کننده در این طرح از رشته‌های ورزشی دوچرخه‌سواری، دوومیدانی، تنیس روی‌میز، ژیمناستیک، هندبال و بسکتبال با شرایط سنی ۱۳ تا ۱۵ سال حضور دارند.

پیشتر اعلام شده است طرح بورسیه ورزشی جوانان در سه سطح استعدادها (ورزشکاران مستعد مناطق محروم)، امیدها (نوجوانان ورزشکاری که امکان شرکت در بازی‌های المپیک جوانان ۲۰۲۲ را دارند) و ستاره‌های المپیک (ورزشکاران ملی‌پوش نخبه دارای سوابق قهرمان) برگزار می‌شود که در دوره نخستین ۲ طرح آن در حال اجراست.

رییس آکادمی ملی المپیک در آیین افتتاحیه این دوره در محل آکادمی ملی المپیک گفت: با اجرای طرح امیدها و ستاره‌های المپیک، تلاش داریم در تامین خدمات ورزشی، حمایتی و پشتیبانی کمک کنیم و توانمندسازی نخبگان نوجوان و جوان ورزش کشورمان در قالب برنامه‌ای حرفه‌ای و جامع شکل گیرد.  

«رضا قراخانلو» ادامه داد: برای هر یک از ورزشکارانی که در طرح بورسیه آکادمی پذیرفته شوند، پرونده‌ای در خصوص شاخص‌های مورد نظر شورای بورسیه تشکیل و اطلاعات ورزشکاران در بدو ورود و همچنین در پایان طرح ثبت شده و به فدراسیون مربوطه ارائه خواهد شد. خدماتی که در قالب این طرح به بورسیه‌ها ارائه خواهد شد به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با شرایط سنی، مراحل رشد، ویژگی‌های روانی و وضعیت تحصیلی نوجوانان و جوانان تطابق داشته باشند.

وی افزود: هدف پشتوانه سازی است. در این مراسم کیکاووس سعیدی سرپرست دبیرکلی کمیته المپیک و پیمان فخری رئیس نظارت بر تیم‌های ملی و برخی از اعضای هیات اجرایی کمیته المپیک حضور داشتند.

معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان هم در آیین افتتاحیه اجرای عملیاتی نخستین طرح بورسیه ورزشی گفت: نگاه کمیته ملی المپیک در متعادل سازی فضای کاری دختران و پسران نشان می‌دهد که همه مسئولان ورزشی ما تلاش کردند تا شرایط مناسب زمینه حضور آن را فراهم کنند. البته تلاش برای عدالت جسیتی ادامه دارد.

مهین فرهادی زاد گفت: ورزشکاران نماد و الگو هستند و وقتی ورزشکار قهرمان و مدال آور می‌شود تنها از این بعد الگو نمی‌شود بلکه از نوع پوشش و اخلاق هم نماد می‌شود. ورزشکار در تمامی ابعاد ماندگار و الگو می‌شود.