تهران- ایرنا- شرکت دانش‌بنیان ایرانی با همکاری مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی و شرکت تیزتک، موفق به تولید در مقیاس آزمایشگاهی روکش صندلی هواپیما با خاصیت آب‌گریزی شده‌است.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، شرکت دانش‌بنیان تیزتک، تولیدکننده انواع روکش‌های صندلی مخصوص صنایع هوایی و ریلی، موفق به تولید روکش صندلی هواپیمای آب‌گریز در مقیاس آزمایشگاهی شده است.
این شرکت دانش‌بنیان با سابقه ۲۵ ساله در حوزه تولید پارچه‌های دارای خاصیت کندسوز، اخیرا با استفاده از فناوری نانو خاصیت آب‌گریزی نیز به ویژگی‌های این پارچه‌ها اضافه کرده است. این شرکت علاوه بر روکش صندلی هواپیما، محصولاتی نظیر موکت و پتوی مورد استفاده در هواپیما را نیز تولید می‌کند که در حال حاضر در بسیاری از ایرلاین‌های داخلی از این محصولات استفاده می‌شود.
بهداد نکویی اصفهانی مدیرعامل این شرکت گفت: دو سال پیش در حاشیه نمایشگاه نانو با پتانسیل‌های نانو آشنا و بعد از آن به استفاده از این فناوری علاقه‌مند شدیم. بعد از دو سال تحقیق و توسعه، اولین محصول نانویی شرکت تیزتک که روکش‌های صندلی هواپیما با خواص آب‌گریز است، تولید شد. البته در این مسیر از همکاری مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) استفاده کردیم. از آنجا که برای تولید این نوع پارچه باید از فناوری پلاسمای سرد استفاده می‌شد، در مرکز آیکن با شرکت بسافناوران نصیر آشنا شدیم و همکاری با این شرکت آغاز شد.
وی یکی از مزیت‌های این فناوری را حفظ ویژگی‌های اولیه پارچه و در عین حال بروز رفتار آب‌گریزی می‌داند در حالی که معمولا با دستکاری سطح پارچه برخی ویژگی‌های پارچه دستخوش تغییر می‌شود که در این فناوری، این مشکل وجود ندارد.
نکویی درباره برنامه‌های این شرکت برای توسعه خط تولید این محصول گفت: برای تولید نمونه‌های اولیه این پارچه‌ها از خدمات شرکت بسافناوران نصیر مستقر در مرکز آیکن استفاده می‌کنیم، اما برای تولید انبوه لازم است تجهیزات مربوط به پلاسمای سرد خریداری و در شرکت نصب و راه‌اندازی شود. مشتریان ما تنها شرکت‌های هواپیمایی نیستند و از روکش‌های صندلی این شرکت در قطار، کشتی‌، اتوبوس‌ و تالارهای سطح شهر استفاده می‌شود، بنابراین اگر بازاریابی این محصول به خوبی انجام شود، می‌توان ظرفیت تولید را به گونه‌ای افزایش داد که نیاز به خرید دستگاه پلاسمای سرد باشد.