یزد - ایرنا - دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: باید به دنبال معرفی بیشتر مزیت‌ها و تفاوت‌های نسبی یزد باشیم تا این شهر تاریخی به نحو مطلوب و شایسته‌ای به جهانیان معرفی شود و این انگیزه در مدیریت ارشد شهری و استان نیز وجود دارد.

حجت الله ایوبی روز سه شنبه در شورای راهبردی دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو ( سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) در یزد افزود: راه اندازی دفتر در این شهر، تجربه موفقی برای  ما بود و به دنبال آن هستیم ، این کار را به عنوان اقدامی موفق نه تنها برای دیگر استان‌ها، بلکه برای این نهاد بیشتر معرفی کنیم .

وی خاطرنشان کرد: انصاف نیست و نباید هم همه امور در تهران به عنوان پایتخت کشور متمرکز باشد، بلکه باید با « تمرکز زدایی و تراکم زایی» فکر کنیم.

ایوبی اظهار داشت: یزد شهر میراث جهانی است، میراث ملموس و ناملموس فراوانی دارد و در جهان هم شناخته شده است و افتتاح دفتر یادشده هم به درستی انجام شد.

 دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: بالاترین سرمایه اصلی این نهاد به عنوان یک شبکه ،حق عضویت نیست، بلکه تلاش برای شنیدن همه صداهاست که  تا اندازه‌ای هم موفق بود و  دلیل آن هم تا اندازه‌ای خروج کشورهای تمامیت‌خواه از یونسکوست.

ایوبی ادامه داد: سرمایه اصلی یونسکو سرمایه علمی ، فرهنگی و آموزشی آن است و از مهم‌ترین وظایفش ایجاد ارتباط بین کشورها، تبادل اندیشه، فکر و ایده بین جوامع مختلف است.

 دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران خاطرنشان کرد: یزد به عنوان یکی از هفت شهر یادگیرنده پیوسته این نهاد بسیار ارزشمند است و تجربه‌های این شهر برای دیگر شهرها در راستای عضویت در شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده هم بسیار موثر است.

وی افزود: این امر باید سبب شود که گردشگری در این شهر رونق زیادی پیدا کند و این یک حقیقت است ،زیرا آرزوهای هر گردشگری سفر به یزد است، قطعا معرفی ظرفیت‌های بسیار ارزشمند آن به جهانیان، زمینه حضور هرچه بیشتر گردشگران را در استان فراهم می‌کند.

ایوبی با اشاره به وجود نخبگان یزدی تصریح کرد: باید از آنها در کمیسیون ملی یونسکو استفاده کنیم، زیرا در این سازمان ایده‌هایی طرح می‌شود که ریشه در تفکر ، اندیشه ، تاریخ ، دین و آئین‌ها دارد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: در میان تمدن‌های مختلف منطقه‌ای و جهانی، تنها فرهنگ و تمدن اسلامی است که آموزه‌هایی به نام « اخلاق علم» را با خود به همراه دارد.

ایوبی افزود: امروز بحث مهمی به عنوان اقتصاد خلاق در جهان مطرح است امروز شغل‌های پایدار بیشتری در این حوزه در حال شکل گیری است، بدین ترتیب باید این موضوع بیشتر در دستور دفتر یونسکو یزد قرار گیرد.

۲۰۰ هکتار از ۷۵۰ هکتار بافت تاریخی شهر یزد ۱۸ مرداد سال ۹۷ در کراکوف لهستان در  فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.

۲۰۸۸ ۲۰۴۷