به گزارش خبرگزای رویترز، این رقم در سوم ماه ژانویه به بیشترین میزان خود یعنی ۱۰۵.۰۵۰ رسید.
بر اساس این گزارش، تشدید اختلافات تجاری چین و آمریکا و از سوی دیگر بهبود چشم اندازی پولی مربوط به بانک مرکزی آمریکا از مهمترین دلایل افزایش ارزش ین برابر دلار اعلام شده است.
از سوی دیگر تشدید ناآرامی ها در هنگ کنگ و ریزش ارزش پول ملی آرژانتین نیز بر افزایش بهای ین در برابر دلار دامن زده است.
هفته گذشته بانک مرکزی چین با هدف مقابله با آمریکا در جنگ تجاری، نرخ هر دلار را برابر با ۷ یوان اعلام کرد رقمی که پایین ترین نرخ یوان در برابر دلار در بیش از یک دهه گذشته است.
به گزارش رسانه ها، کاهش ۱.۴ درصد نرخ یوان در برابر دلار تنها یک روز بعد از اعلام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی روی داده است.
در پی کاهش بهای یوان، وزارت خزانهداری آمریکا در گزارشی در تارنمای رسمی خود اعلام کرد که به دستور ترامپ، چین را به عنوان کشوری که ارزش پول ملی خود را برای رسیدن به مزیت رقابتی غیرعادلانه دستکاری میکند، شناسایی کرده است.
براساس این گزارش، این شناسایی «استیو منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا را موظف میکند که با صندوق بینالمللی پول همکاری کند تا این «مزیت رقابتی غیرعادلانه» را که چین ایجاد کرده، از بین ببرد.
وزارت خزانهداری آمریکا به بیانیهای منتشر شده از سوی بانک خلق چین (بانک مرکزی چین) که به تجربه های اندوخته این بانک در سیاست های کنترل ارزی اشاره کرده، به عنوان سندی برای دخالت دولت این کشور در ارزش پول ملی آن استناد کرد.
واشنگتن همچنین چین را به نقض تعهدات خود در گروه ۲۰ از طریق کاهش ارزش پول ملی متهم کرده و خواستار افزایش شفافیت در نرخ برابری ارز این کشور شد.