بذر طرح ملی « زراعت چوب» در سال ۸۴ کاشته شد تا بتوان به جای برداشت بیرویه از جنگلها راه نجاتی برای قطع درختان پیدا کرد و البته این طرح از آن زمان تاکنون با فراز و نشیبهایی در استانهای مختلف کشور به مرحله جرا درآمد.
طرح توسعه زراعت چوب این روزها با اجرای طرح تنفس جنگلها به جد از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دنبال میشود تا فرصتی برای نفس کشیدن جنگل باقی بماند. صنوبرها اکنون مهمان خانههای کشاورزان شمالیاند. در کنار مزارع قد میکشند و ردیف به ردیف مثل یک کمربند سبز رشد میکنند. اینها نشان میدهد که این طرح ملی میتواند برای استراحت جنگل و تامین چوب صنایع و کارخانجات بسیار سودمند باشد.
مجلس شورای اسلامی سال ۸۹ با تصویب قانونی، توسعه زراعت چوب را به منظور افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک تکلیف تعریف کرد که در سال ۹۲ برنامهریزی برای این مصوبه قوت گرفت و برنامهریزیهای اجرایی بسیاری در خصوص آن در حال انجام است.
جواد میرعرب رضی مسئول توسعه زراعت چوب سازمان جنگلها نیز پیشتر به ایرنا گفته بود: طرح زراعت چوب در۱۰ استان گیلان، گلستان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کرمانشاه، تهران و قزوین که میزان بارندگی نسبتا خوبی دارند، در حال اجراست.