به گزارش روز سه شنبه اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این رویداد هنری در ۱۷ دوره گذشته تنها به ارایه نمایشهای عروسکی اعضا و مربیان کانون اختصاص داشت اما اکنون با تغییراتی گسترده، نمایشهای صحنهای و زنده-عروسکی را هم شامل میشود.
بر اساس فراخوان و شیوهنامه اصلی برگزاری جشنواره هنرهای نمایش کانون که از سوی معاونت فرهنگی کانون منتشر شده است این رویداد هنری با شعار «نمایش، تمرین زندگی، ساختن آینده» در سه بخش نمایش «زنده_عروسکی»، «کتابخانهای» (نمایش خلاق و بازیهای خلاق) و «نمایشنامهنویسی» برگزار خواهد شد.
بر همین اساس در این دوره از جشنواره سه گروه شامل اعضا (۱۲ تا ۱۸ سال) و اعضا ارشد کانون (۱۸ تا ۲۴ سال) همچنین مربیان و کارشناسان کانون (به عنوان عوامل موثر در تولید نمایش) شرکت داده میشوند.
بر اساس فراخوان هجدهمین جشنواره شیوههای اجرای نمایش اینگونه تعریف شده است که «نمایش عروسکی» تئاتری است برای کودکان یا نوجوانان که در قالب اجرای صحنهای و دارای تعریف دستکم، یکی از تکنیکهای عروسکی باشد.
همچنین در تعریف «نمایش صحنهای» آمده است تئاتری که در قالب اجرای صحنهای و با حضور بازیگر یا بازیگران باشد و نمایش «عروسکی- زنده» تئاتری است که در قالب اجرای صحنهای و تلفیقی بین بازیگر و عروسک باشد.
بر همین اساس تکمیل و ارسال فرم شماره یک و ثبت شماره عضویت اعضا و اعضای ارشد کانون، به همراه مشخصات کامل گروه، انتخاب عوامل نمایش به تفکیک اعضای دختر یا پسر، رعایت شئونات دینی، فرهنگی و عرفی، توجه به ترکیب اعضا و اعضای ارشد در یک گروه (در یک گروه ۶ نفره باید ۴ نفر عضو ۱۰ تا ۱۸ سال و ۲ نفر عضو ارشد باشند.)، استفاده از حداکثر ۸ نفر به عنوان بازیگر و عروسکگردان به همراه مربی، استفاده از یک نفر به عنوان کارگردان، اجرای نمایش در مدت زمان ۳۰ تا حداکثر ۴۵ دقیقه از جمله شرایط شرکت در جشنواره اعلام شده است.
در همین حال نمایشهای تولیدی که از ابتدای سال ۹۷ تا آذر سال ۹۸ تولید شدهاند امکان حضور دارد.
همچنین استفاده از ادبیات فولکلور قصهها، حکایتها، متلها، ضربالمثلها و اصطلاحات پرکاربرد بومی بهرهگیری از کتابهای کانون، بیشترین حضور اعضاء و اعضای ارشد در یک نمایش، استفاده خلاقانه از فضای نمایشی برای انتقال پیام غیرمستقیم، باورپذیری شخصیتهای نمایش برای مخاطب، نوآوری در شکل به کارگیری اعضا در نمایشها و بازیهای خلاق و اجراهای عمومی نمایشها در استانها از شاخصهای ارزیابی این دوره است.
در همین حال تمرین زندگی و تجربه ناشناختهها برای ساختن آینده، فراهم کردن فضایی مناسب برای کسب و تبادل تجربه و افزایش دانش نظری و مهارتهای فردی و اجتماعی اعضاء، ایجاد زمینه برای جذب، پرورش و پایدار سازی اعضاء، خلق موقعیت موثر برای تشویق اعضا و ایجاد انگیزه در علاقهمندان، ایجاد بستری برای سنجش و بازخورد آموزشهای سالانه در حوزه هنر نمایش و کشف و پرورش استعدادهای نمایشی اعضا و مربیان از هدفهای اصلی برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی کانون اعلام شده است.
لازم به یادآوری است با توجه به اینکه این دوره از جشنواره با نگاه پرورشی برگزار میشود، نیروهای کانون باید اعضاء و اعضای ارشد را بهدرستی راهنمایی و در حوزه امور تخصصی تربیت کنند و مربیان، کارشناسان و کارمندان کانون نمیتوانند به عنوان بازیگر یا عروسکگردان ایفای نقش کنند و تنها به عنوان عوامل پشت صحنه (نویسنده، کارگردان، طراح و سازنده عروسک، طراح صحنه و لباس، شاعر، آهنگساز، گریمور، طراح پوستر و بروشور و...) میتوانند حضور داشته باشند و فعالیتهای بازیگری و عروسکگردانی فقط باید از سوی اعضاء انجام شود.
هجدهمین جشنواره هنرهای نمایش کانون در دو سطح استانی و کشوری برگزار میشود و پس از برگزاری مرحله استانی از هر استان سه نمایش به مرحله کشوری راه پیدا میکند.
همچنین در بخش نمایشنامهنویسی نیز از آنجایی که نمایشنامه رکن اساسی اجرا و زیربنای فکری نمایش است، به منظور ایجاد تمرکز در نگارش متون و توجه به رعایت مضمون و ساختار درست، این بخش در دو مرحله برگزار میشود و در نهایت سه نمایشنامه به عنوان آثار برگزیده معرفی خواهد شد.
متن کامل فراخوان هجدهمین دوره جشنواره هنرهای نمایشی کانون در پایگاه خبری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نشانی www.kanoonnews.ir منتشر شده است.
اکران «ساز دهنی» و «انتظار» امیر نادری در باشگاه فیلم هنر و تجربه
دو فیلم به یاد ماندنی امیر نادری با عنوانهای «سازدهنی» و «انتظار» روز ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در باشگاه فیلم هنر و در بخش چشمانداز برنامه تابستانه باشگاه هنر و تجربه به شکل رایگان در شهرهای تهران، شیراز و اصفهان نمایش داده میشود.
فیلم سینمایی «ساز دهنی» تولید سال ۱۳۵۲ و فیلم کوتاه «انتظار» تولید سال ۱۳۵۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
فیلمهای باشگاه هنر و تجربه هر چهارشنبه در پردیس چارسوی تهران و شهر آفتاب شیراز ساعت ۲۰ نمایش داده میشود و در سیتی سنتر اصفهان نیز ساعت ۱۹ پذیرای علاقهمندان است.
این برنامه که اولین دوره آن با همکاری فیلمخانه ملی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود تابستان امسال هر چهارشنبه فیلمهایی از سینمای کلاسیک ایران را رایگان برای عموم مردم نمایش میدهد.
یادآوری میشود، روز ۳۰ مرداد نیز علاقهمندان میتوانند فیلمهای دیگر کانون با عنوانهای «پسر شرقی» و «اسب» مسعود کیمیایی را تماشا کنند.
اختصاص ۳۰۰میلیون تومان اعتبار بابت مرمت مراکز سیلزده کانون در گلستان
استاندار گلستان با حضور در مرکز فرهنگی هنری کانون آققلا از نزدیک با فعالیتهای این مرکز آشنا و در جریان آسیبهای ناشی از سیل به این مرکز فرهنگی هنری قرار گرفت.
هادی حقشناس استاندار گلستان در بازدید از کانون پرورش فکری آققلا گفت: سه مرکز فرهنگی هنری کانون در گمیشان، آق قلا و بندرگز که در سیل اخیر آسیب دیدهاند از سوی «بیمه اتکائی امین کشور» با هزینه ۳۰۰میلیون تومان بازسازی میشود.
وی افزود: در سیل اخیر بخشهای مختلف استان از جمله کانون پرورش فکری دچار خسارت شد که جبران بخشی از آنها را دولت پذیرفته اما از مردم و خیران انتظار داریم که به کمک دولت بیایند تا بازسازیها سرعت یابد.
حقشناس با بیان این که توجه به کانون پرورش فکری به مفهوم واقعی توجه به نسل آینده است گفت: آشنا کردن کودکان و نوجوانان با کتاب باعث پرورش نسل آینده میشود که باید جامعه را به آنها تحویل دهیم و آن زمان است که توسعه به معنای واقعی اتفاق میافتد.
همچنین محبوبه رجبنسب مدیرکل کانون گلستان نیز ضمن قدردانی از حضور و حمایت استاندار و همچنین نگاه ارزشمند وی به حوزه کودک و نوجوان با ارایه گزارشی از مجموعه فعالیتهای کانون گلستان در امدادرسانی فرهنگی سیل اخیر، به استعدادهای ناب کودکان و نوجوانان شهرستان آق قلا اشاره داشت و بازسازی ساختمان مرکز را به نوعی از دغدغههای فرهنگی استانداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و خانوادههای ترکمن دانست.
گفتنیاست این بازدید صبح روز دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۸، با حضور استاندار گلستان، سید مصطفی کیایی خیر، نایب رئیس و مدیرعامل بیمه اتکائی امین کشور و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی صورت گرفت.