اکبر صمدی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: به تازگی تعداد صعودکنندگان داخلی و خارجی به این قله افزایش قابلتوجهی یافته و بر اساس اظهار رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران تعداد صعود کنندگان به قله سبلان از قلههای دماوند و علمکوه بیشتر است.
او اظهارداشت: تاکنون بیش از ۶۰دستگاه خودرو شاسی بلند در مسیر شابیل تا پناهگاه ساماندهی شده و با الصاق برچسبهای ویژه در خدمت کوهنوردان قرار گرفته است.
وی افزود به منظور امدادرسانی بموقع به کوهنوردان ، پایگاه امداد و نجات جادهای در پناهگاه ضلع شمالی با حضور امدادگران هلال احمر نیز راه اندازی شده است .
صمدی با اشاره به اینکه گنجایش ۲ پناهگاه موجود در ضلع شرقی سبلان جوابگوی حدود ۴۰۰ کوهنورد میباشد، تشریح کرد بزودی با تامین اعتبار لازم پناهگاه سوم نیز در همین منطقه راهاندازی خواهد شد.
کوه ۴۸۱۱ متری سبلان که در غرب شهر اردبیل واقع شده، در دامن خود موجب تشکیل شهرهایی مثل اردبیل، نیر، سرعین، سراب و مشگینشهر شده است.
دامنههای سبلان که سومین کوه مرتفع ایران بعد از دماوند و علمکوه محسوب میشود، در طول قرنها همواره محل زیست جامعه شهری ، روستایی بویژه عشایر منطقه بوده است.
همچنین دامنههای شمالی، شرقی و جنوبی کوه سبلان که در زمانهای دور آتشفشانی بوده، دارای بیش از صد چشمه آبگرم است و همین جاذبه در کنار برف نشسته بر یالها ، همواره جاذبهای برای ورزش های زمستانی و کوهنوردی در کوه سبلان بشمار میرود.
سبلان به خاطر آبگرمهای طبیعی دامنه کوه ، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس مورد توجه گردشگران است.
برخی کوه سبلان را محل ظهور و زیست زرتشت میدانند و از این نظر مکانی مقدس و مورد احترام است که حتی در میان بومیان و عشایر منطقه به نام آن قسم یاد شود.
برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین میزنند و وسعت تقریبی آن نزدیک به ۶ هزار کیلومتر مربع است ، کوهستان سبلان سه قله معروف دارد که قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و ۲ قله دیگر آن به هرم و کسری معروف هستند.
امتداد کوه سبلان شرقی ـ غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آن را به رشته کوه ارسباران متصل میکند.
در بالاترین نقطه کوه سبلان دریاچهای در حد یک هکتار در نوک قله و در محل فوران گدازه شکل گرفته که تنها سه ماه از فصل تابستان آب آن ذوب شده و در مابقی ایام سال یخ میبندد.
۷۱۱۷/۶۰۱۸