مشهد - ایرنا - معاون سیاسی وزیر کشور گفت : برگزاری انتخابات در تراز جمهوری اسلامی وظیفه ذاتی وزارت کشور است و در این راستا به دنبال اجرایی کردن ۱۸ بند سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری ییرامون انتخابات در سال جاری هستیم.

جمال عرف روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی دست اندرکاران و عوامل اجرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی در چهار استان کشور در مشهد افزود:  از روسای ستاد انتخابات استانها می خواهم سیاستهای کلان انتخابات را مرور کنند تا ابهاماتی برای اجرای آنها وجود نداشته باشد.

وی اظهار داشت: عدالت انتخاباتی، عدالت تبلیغاتی،  شفاف سازی هزینه های انتخاباتی، ممنوعیت هرگونه تخریب، تطمیع و فریب، ممنوعیت استفاده از هرگونه امکانات بیگانگان اعم از مالی و تبلیغی و پیشگری از جرائم در انتخابات از جمله کلید واژه های مورد نظر برای برگزاری انتخابات است.

معاون وزیر کشور ارتقای سطح آگاهی و انجام آموزشهای عمومی را از  وظایف این وزارتخانه برشمرد و گفت: نظارت شورای نگهبان و بهره گیری از فناوری های نوین در انجام سریع و دقیق  اخذ و شمارش آرا از دیگر مواردی است که مورد توجه وزارت کشو قرار دارد.

عرف افزود: در سال ۹۵  احراز هویت مکانیزه رای دهندگان ابلاغ شد که متاسفانه با گذشت سه سال این موضوع که یکی از سیاستهای کلی انتخابات بود و هزینه ای نیز برای آن صرف شد به درستی اجرایی نشد که نشان می دهد متاسفانه هنر بزرگی برای آب کردن سیاستهای کلی داریم.

ممنوعیت ورود نظامیان به انتخابات

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ممنوعیت ورود نیروهای مسلح و قوای سه گانه مورد توجه است و خوشبختانه با آمدن سردار  سلامی در راس سپاه پاسداران ایشان ابلاغ کردند که سپاه وارد بحث انتخابات نشود.

عرف افزود: اگر نیروهای مسلح در انتخابات ورود کنند باید گزارشهای آن به دفتر مقام معظم رهبری و نهاد نیروهای مسلح منعکس شود تا به مردم نشان دهیم که انتخاب با آنهاست و نقش اساسی را دارند و کسی حق ورود در این قصه را ندارد.

وی به چهار بعد امنیت، مشارکت، سلامت و مشارکت در انتخابات اشاره کرد و ادامه داد: به طور قطع انتخابات باید رقابتی باشد و کسانی که قانون را رعایت می کنند و در چارجوب قانون اساسی و  آرمان های امام(ره)، انقلاب و رهبری هستند باید بتوانند در انتخابات  وارد شده و نامزد معرفی کنند و مردم نیز بتواند آنان  را انتخاب کنند و ما نیز باید از رقابتی بودن انتخابات دفاع کنیم.

مدیریت تاب آوری جامعه

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: مدیریت تاب آوری و آستانه تحمل جامعه نیز باید مورد توجه قرار گیرد چون هم اکنون ترکیبی از تهدیدها در جامعه وجود دارد و در شرایط کنونی به هیچ وجه قابل قبول نیست که در طول انتخابات شاهد ناامنی باشیم.

عرف افزود: نباید تهدید و اعتراضی باشد که موجب نا امنی شود و ما و فرمانداران در این حوزه مسئول هستیم و علی رغم همه شرایط مسئولان شهرستان نباید اجازه بروز ناامنی را بدهند چون  فرماندار رئیس شورای تامین و مسئول و نماینده حاکمیت است و باید از تمام ظرفیتهای موجود برای تامین امنیت استفاده کند.

وی ادامه داد: تامین شرایط امن را از ما توقع دارند و از وزارت  کشور به عنوان مسئول امنیت داخلی کشور توقع است که بتواند از اختیارات خود به درستی استفاده کند.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: مطابق فرمایشات رهبر انقلاب باید در برخورد با حوادث و پدیده ها مواجهه فکری و ابتکاری و نه عکس العملی داشت، باید برای چند ماه آینده برنامه ریزی کرد و اقدامات ابتکاری انجام داد نه این که به انتظار حوادث بنشینیم و از روی ترس و سهل انگاری با حوادث مواجه شویم بلکه برخورد ما باید از روی تدبیر،  احتیاط و دور اندیشی باشد.

عرف افزود: مواجهه با حوادث باید مبتنی بر کنترل احساسات باشد و باید بر اساس تدبیر و رعایت ضوابط و حدود شرعی و بهره گیری از تجربه ها عمل کرد و بدین منظور  هر روز باید این بیانات و کلید واژه های رهبر معظم انقلاب در این خصوص پیش روی ما باشد.

وی ادامه داد:  ۱۰ دوره آموزشی برای موضوع انتخابات در کشور برگزار می شود که باید در انتها یک منشور حرفه ای از آن تدوین شود و در اختیار مجریان انتخابات قرار گیرد.

نخستین دوره آموزشی مجریان و دست اندرکاران انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و قزوین امروز چهارشنبه در مشهد آغاز شد.

این دوره های آموزشی تا فردا ادامه خواهد داشت و علاوه بر عوامل اجرایی یاد شده معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی و مدیران کل تعداد دیگری از استانهای کشور نیز در برنامه های جداگانه ای حضور دارند.

۳۲۲۱/۱۹۲۲