تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲

سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان گفت: ۳۶ واحد صنعتی راکد از سال ۹۷ تاکنون به چرخه تولید بازگشت.

حسن آلبویه روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز صنایع کوچک در سالن اجتماعات شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان، با اشاره به اینکه ۵۱۷ نفر در این واحدهای صنعتی تعطیل شده اشتغال داشتند، افزود: با آغاز تحریم های آمریکا از اسفند ۹۷ تاکنون، به اندازه انگشتان دست به تعداد واحدهای راکد این استان اضافه نشد که نشان از ناکارآمدی و شکست تحریم ها است.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد از صنایع استان سمنان مربوط به صنایع کوچک، ۶ درصد مربوط به صنایع متوسط و بقیه مربوط به صنایع بزرگ است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان با اشاره به سهم اشتغالزایی هر یک از صنایع، ادامه داد:  ۱۵ درصد سهم اشتغال و ۱۸ درصد سهم سرمایه گذاری صنایع مربوط به صنایع متوسط و ۳۲ درصد سهم اشتغال مربوط به صنایع کوچک این استان است.

وی به ۹۰۰ واحد صنعتی فعال در شهرک های صنعتی سمنان، اضافه کرد: از ۵۲ هزار و ۷۹۹ نفر شاغل بخش صنعت استان حدود ۲۵ هزار ۶۳۴ نفر در صنایع کوچک اشتغال دارند.
وی با بیان اینکه نقدینگی سرگردان و تورم وحشتناک در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در کشور وجود داشت و این دولت برای اولین بار در تاریخ اقتصاد ایران موفق به تک رقمی کردن نرخ تورم شد، خاطرنشان کرد: در مدیریت تقاضا نقدینگی همیشه در کشور مشکل آفرین می شود در اقتصاد ایران باید طرف عرضه مدیریت شود یعنی نقدینگی باید از تولید با افزایش درآمد ملی به جامعه منتقل شود تا اثرات تورمی نقدینگی در کشور از بین برود.

ماندگاری صنایع کوچک در برابر تلاطم‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها

آلبویه با اشاره به فشارها و اثرگذاری تحریم های اقتصادی بر صنایع، تاکید کرد: سمنان در مقایسه با استان های دیگر به علت برخورداری از واحدهای صنعتی کوچک و تطبیق پذیری بیشتر این صنایع با شرایط، در تکانه های اقتصادی کمتر آسیب دیده است.

وی با بیان اینکه تهدیدهای اقتصادی دشمنان با روند تدریجی در حال تبدیل شدن به فرصت های اقتصادی است، ابرازداشت: بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی نشان از افزایش تولید از ۲ ماه گذشته دارد.

آلبویه به سیاست‌های دولت تدبیر و امید برای تحقق رونق تولید اشاره و تصریح کرد: تحریم در تامین برخی تجهیزات مورد نیاز صنایع کشور مشکل آفرین شد ولی با اصلاح روش ها، تولید این گونه تجهیزات در کشور صرفه اقتصادی پیدا کرد و از خروج ارز نیز جلوگیری شد.

وی، رویکردهای محوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در حمایت از تولیدات داخلی را فرصت طلایی در برابر تحریم های اقتصادی دشمنان برشمرد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان با اشاره به توانمندی کشور در ساخت قطعات خودرو، گفت: شرکت های قطعه ساز در این استان با تولید محصولات باکیفیت داخلی توانایی عرضه آن را به خودروسازان خارجی نشان دادند.

وی افزود: ۶۰ درصد واحدهای صنعتی استان سمنان زیر ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی فعالیت می کنند.

قابلیت کشوری صنایع کوچک در سمنان

آلبویه با اشاره به اینکه سمنان به تنهایی سه برابر شبکه بارگذاری شرکت شهرک های صنعتی استان های شمالی کشور ظرفیت دارد، افزود: با توجه به اشباع شدن غرب کشور از صنایع، ظرفیت های زیرساختی سمنان تکلیف ملی برای استان ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: موقعیت اقلیمی، بازار مصرف، همجواری با پایتخت، محور شرق به غرب، وجود خطوط انرژی و حمل و نقل ریلی و هوایی، از جمله مزیت های مطلوب استان سمنان برای نقش آفرینی در توسعه اقتصادی کشور است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان ادامه داد: ۵.۹ درصد از مساحت شرکت شهرک های صنعتی کشور متعلق به استان سمنان است.

وی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار و ۸۸۴ هکتار زمین در اختیار شرکت شهرک های صنعتی استان است، گفت: از این مجموع پنج هزار و ۶۰۰ هکتار معادل ۴.۳ درصد از این زمین ها مورد استفاده شد.

آب و جمعیت دو چالش جدی

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان به وابستگی دو مقوله جمعیت و آب اشاره کرد و یادآور شد: تامین آب و جمعیت دو چالش جدی در توسعه واحدهای صنعتی این استان و به تبع رونق اقتصادی کشور است.

وی خاطرنشان کرد: نیاز آبی ۱.۴ میلیون مترمکعب در سال، در کوتاه مدت ۳.۷ میلیون مترمکعب، میان مدت ۲۴ میلیون مترمکعب و بلند مدت ۶۴ میلیون متر مکعب است.

آل بویه با اشاره به واگذای واحدهای تملیکی بانک ها، تصریح کرد: هشت واحد تولیدی استان سمنان از سال ۹۷ تاکنون از تملیک بانک‌ها خارج شده است.

۳۰ شهرک صنعتی، منطقه ویژه اقتصادی و ناحیه صنعتی در سمنان وجود دارد که ۱۸ مجموعه تحت پوشش شرکت شهرک های استان است.

کل اراضی در اختیار شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان ۶ هزار و ۸۸۴ هکتار است و سه هزار و ۶۳۵ هکتار فاز عملیاتی، یک هزار و ۵۷۳ هکتار واگذارشد و اکنون نیز سه هزار و ۲۵۹ تعداد قراردادها برای واگذاری است.

۹۸۹۱