«عبدالرضا رحمانی فضلی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران درخصوص امکان تردد در مرزها به سمت عراق اظهار داشت: در حوزه مرزها به توافق رسیده ایم که در ایام اربعین، روادید را در آن کشور لغو کنیم البته این به معنای عدم نظارت نیست و قطعا سقفی در این زمینه خواهیم داشت.
وزیر کشور عراق به ایران میآید
وی افزود: روز یکشنبه هم وزیر کشور عراق به تهران میآید که درخصوص این موضوع در جلسه مشترک هم درخصوص مناطق جدید در ایام اربعین و هم در زمینه شرایط عاشورا و تاسوعا صحبت خواهیم کرد.
رحمانی فضلی درخصوص برنامهریزی برای مناطق سیل زده هم گفت: ما در بر نامه ریزی برای مناطق آسیب دیده از سیل طبق قولی که داده بودیم، سه اولویت را مدنظر داشتیم؛ مسکن، پرداخت خسارتهای کشاورزی، و تامین وسایل زندگی که این سه اولویت اصلی ما هستند.
وی عنوان کرد: اولویت های بعدی تامین زیرساختها بوده که هر وزارتخانه ای مسئول زیرساخت های خودش است که این کار را انجام می دهد. روز گذشته هم جلسه ای با آقای جهانگیری داشتیم و گزارشهایی که در این جلسه ارائه شد مورد رضایت بود.
وزیر کشور بیان کرد: در حوزه تعمیرات به مراحل نهایی نزدیک هستیم که حدود ۱۱۰ هزار واحد را شامل میشد و در حوزه ساخت و ساز نیز که عملیایت اجرایی حدود ۳۵ هزار واحد آغاز شده است. البته به جز مناطقی که نیاز به جابجایی وسیع است.
رحمانی فضلی ادامه داد: به طور مثال منطقه ای وسیعی را که آب برده و لازم است زمین جدیدی را تملک کنیم که البته زمین ها را هم تملک کرده ایم و در مرحله نقل و انتقال قرار داریم و قول داده ایم که تا آخر سال مشکل را حل کنیم و نوسازی ها تمام شود.
تامین ۱۱۰ هزار بسته وسایل خانگی برای سیلزدگان
وی خاطرنشان کرد: در حوزه وسایل خانگی هم یک پک ۶ قسمتی بوده که حدود ۱۱۰ هزار مورد برآورد شده است که آماده است، ۴۰ هزار مورد خریداری شده است. از این تعداد ۳۵ هزار بسته واگذار شده و کسانی که در این زمینه خسارت دیده اند میتوانند با مراجعه به سامانه سجاد که برای این منظور تدارک دیده شده نام نویسی کنند تا این بستهها به آنها واگذار شود.
درباره حضور زنان در ورزشگاهها باید به یک دستورالعمل برسیم
وزیر کشور درخصوص درنظر گرفتن جایگاه ویژه برای بانوان در ورزشگاه ها اظهار داشت: این موضوع بین بخشی است. الان هم دادستان و هم وزارتخانه های کشور و ورزش نیز در این زمینه نظراتی دارند. اصل این موضوع هم تا به حال چندین مرتبه مطرح شده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: بایستی در این خصوص به یک دستورالعمل برسیم که هم نگرانی برخی متدینین و برخی حوزه های امنیتی و نظامی رفع شود و از طرفی هم این اجازه حضور در حدی نباشد که موجب تشدید نگرانیها شود. امیدواریم در جلسه ای که خواهیم داشت این موضوعات مطرح و حل شود.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات صورت گرفته برای مقابله با طوفان شن در منطقه زابل هم گفت: متاسفانه در این منطقه همیشه شاهد بادهای ۱۲۰ روزه بوده ایم که به دلیل خشکسالی ها این بادها شدت پیدا کرده است. سازمان مدیریت بحران در هر مرحله از وقوع باد در منطقه آماده باش اعلام کرده و پیش بینیهای لازم در این خصوص انجام شده و امکانات لازم برای حفاظت نسبی و مصون سازی نسبی انجام میشود.
وزیر کشور با اشاره به شدت و میزان طوفان در این منطقه اظهارداشت: سطح طوفان در این منطقه به شدت و میزانی است که اینکه بخواهیم به طور کامل مانع آن شویم و یا همه سطح آثارش را از بین ببریم، چنین چیزی ممکن نیست. ولی در عین حال آنچه وظیفه سازمان مدیریت بحران و دستگاه های مرتبط است، انجام میشود.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه مرخصی استانداران نیز گفت: استانداران همانند دیگران کارکنان دولت، یک ماه در سال، اجازه مرخصی دارند که بایستی این مرخصی را به وزارت کشور اعلام کنند و اگر به تایید رسید، میتوانند به مرخصی بروند.
وی ادامه داد: اگر استانداران بخواهند به خارج از کشور سفر کنند، این کار به دو صورت انجام می شود؛ یا این مرخصی ماموریتی است که باید ماموریت بگیرند. شرایط آن هم به گونه ای است که درخواست مرخصی باید در کارگروهی در وزارت کشور به تصویب برسد و سپس به وزارت خارجه نیز اعلام شود. اگر هم این استانداران بخواهند به صورت شخصی به مرخصی خارج از کشور بروند که مرخصی می گیرند و می روند.
در جلسات با گروههای سیاسی به اصول مشترکی دست یافته ایم
رحمانی فضلی در پاسخ به این سوالی درباره برگزاری جلسات با اصلاح طلبان و اصولگرایان و همچنین رایزنی با شورای نگهبان و همچنین صحبتهای سخنگوی این شورا مبنی بر اینکه رایزنی انتخاباتی ندارند، گفت: ما جلساتی با اصولگرایان و اصلاح طلبان داشتیم و با مستقلین هم جلساتی داریم و جلسه مشترکی را نیز با همه این گروهها خواهیم داشت.
وی افزود: ما با این جریانها به یکسری اصول مشترکی که فراوان نیز هستند، رسیدیم و خواهیم رسید و آن اصول مشترک بین همه اعضا و گروهها و وزارت کشور، قطعا میثاقی خواهد بود که همه به آن پایبند باشیم و در اصولی هم که با آنها مشترک نیستیم قطعا هر گروهی کار خودش را انجام میدهد.
وزیر کشور ادامه داد: به عنوان وزیر کشور مستمرا با شورای نگهبان ارتباط و جلسه دارم. مباحث و موضوعاتی را که از نظر ما مهم است و باید در چارچوب قانون رعایت شود به شورای نگهبان و به خصوص شخص آقای جنتی و آقای کدخدایی منتقل می کنیم. البته اگر رایزنی به معنای نادیده گرفته و یا دورزدن قانون و یا به عنوان یک راه میانبری که عدم توجه به قانون باشد، قطعا این طور نخواهد بود.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: ما مستمرا جلساتی داریم و در این جلسات مستمرا بر روی نحوه برگزاری انتخابات صحبت می کنیم زیرا ما وظیفه اجرا را برعهده داریم و وظیفه آنها نظارتی است و تعامل این دو بخش در هر لحظه ای لازم است.