تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه تهران گفت: کانون دانش‌آموختگان به منظور رصد وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان این دانشگاه در آینده نزدیک تاسیس می شود.

«محمود نیلی احمدآبادی» روز چهارشنبه در یک نشست خبری با اصحاب رسانه، اهداف و برنامه های دانشگاه تهران در چارچوب برنامه راهبردی پنج ساله را تشریح کرد.
وی در این نشست خبری که در سازمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد ، به طرح رصد اشتغال دانش آموختگان اشاره کرد و گفت: کانون دانش آموختگان دانشگاه تهران به منظور بررسی این مهم راه اندازی می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که در حال حاضر ۵۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه تهران در بازار کار فعالیت می کنند، افزود: یکی از چالش های اساسی این طرح فقدان دسترسی به برخی از دانش آموختگان است.

در یک سال اخیر ۲۳ هزار دانشجو مدرک خود را برای خروج از کشور تبدیل کردند

نیلی احمدآبادی یادآور شد: بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه تهران با دریافت بورسیه از کشور خارج و در سایر جوامع موفق به کسب اشتغال می شوند.
وی تاکید کرد: به عنوان مثال در یک سال اخیر ۲۳ هزار دانشجو اقدام به تبدیل مدرک برای خروج از کشور کرده اند که به ترتیب از دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر بیشترین بودند.

شبکه خبرنگاری دانشجویان راه اندازی شد

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر این که دستاوردهای این دانشگاه باید به جامعه عرضه شود؛ اظهارداشت:‌ براساس این رویکرد نمایشگاه پژوهش مجازی و وب سایت دانشگاه تهران و همچنین شبکه خبرنگاری دانشجویان به جهت ارائه دستاوردهای دانشگاهی راه اندازی شد.
نیلی احمدآبادی اظهارداشت: مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران نیز در قالب خوشه های فکری نظیر اقتصاد کلان دنبال می شود، اقتصاد، بانک ها و انرژی از جمله این مسائل به شمار می رود. همچنین دانشگاه تهران در مخاطره های طبیعی نظیر سیل و زلزله اخیر کشور فعالیت های موثری داشته است.
وی همچنین از راه اندازی باشگاه دانش آموزی خبرداد و خاطرنشان کرد:‌ این باشگاه نیز با هدف ارتباط با جامعه راه اندازی شده است. از طریق این باشگاه دانش آموزان به عنوان دانشجویان آینده کشور به ویژه دانش آموزان مناطق محروم با دانشگاه تهران آشنا می شوند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین تمرکز بر نوآوری، خلاقیت و کارآفرینی را از دیگر اهداف این دانشگاه در قالب این برنامه راهبردی عنوان کرد و گفت: به منظور رشد و توسعه این مفاهیم (براساس امضای یک تفاهم نامه با سازمان فنی و حرفه ای کشور) دانشجویان دوره های آموزشی مهارتی را نیز می گذرانند.
نیلی احمدآبادی یادآور شد: دانشگاه تهران همچنین با طراحی یک شبکه فناوری سبب ایجاد یک شبکه بین المللی به منظور بازاریابی برای ارائه دستاوردها و همچنین کارآموزی های بین المللی شده است که در قالب این دوره ها نزدیک به ۵۰ دانشجو پذیرفته می شود.

وی در ادامه با اشاره به خوابگاه های دانشجویی افزود: اغلب ساختمان های دانشگاه تهران در سال گذشته به منظور توسعه سراهای دانشجویی مورد بهره برداری قرار گرفت.
رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: در سال ۹۸ سایر ساختمان ها به پارک های علم و فناوری تعلق می گیرد؛ اگرچه برخی از این مجتمع ها با شماری از مالکان خصوصی مشترک است و باید متناسب با موافقت آن‌ها بهره برداری شود.
نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد:‌ برج بایوتکنولوژی (فناوری زیستی) نیز با کمک پارک های علم و فناوری در حال تکمیل است و استارتآپ ها، مراکز رشد و فناوری، مراکز هنری، فرهنگی و ورزشی نیز در این پارک ها فعال می شوند.
وی یادآور شد: ۲ مرکز آموزشی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران نیز برای توسعه فعالیت های پارک علم و فناوری همکاری می کند.

پذیرش دانشجویان غیرایرانی باید به بیش از ۵۰ درصد برسد

رئیس دانشگاه تهران در ادامه این نشست خبری گفت: پذیرش دانشجویان غیرایرانی نیز در سال تحصیلی ۹۸ باید به بیش از ۵۰ درصد برسد.
نیلی احمدآبادی افزود: فعالیت های بین المللی این مرکز علمی به عنوان نماد آموزش عالی کشور باید توسعه یابد و دانشجویان نیز در دستیابی به این مهم نقش موثری ایفا می کنند.

نیلی احمدآبادی همچنین گفت: در سال تحصیلی جدید ١٢ هزار دانشجو در این دانشگاه پذیرش می شوند که از این تعداد چهار هزار نفر در مقطع کارشناسی، هفت هزار نفردر مقطع کارشناسی ارشد و ٢٠٠ دانشجو نیز در مقطع دکتری از طریق آزمون های متمرکز سازمان سنجش آموزش کشور جذب می شوند.

وی افزود: ٧٠٠ نفر نیز در دوره کارشناسی ارشد و ١٠٠ نفر نیز در دوره دکتری براساس آیین نامه های جذب استعداد درخشان پذیرش می شوند.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: ظرفیت پذیرش دوره کارشناسی در دانشگاه تهران در سال ٩٨ به جز پردیس بین‌المللی کیش به جهت تقاضا برای این مقطع تغییر نکرده است.
نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد: به منظور توسعه کیفی به ویژه در دوره کارشناسی ارشد شمار دانشجویان از ۵۰ هزار نفر به ۴٠ هزار نفر کاهش یافته است.

وی به رقابت های گسترده دانشجویان برای پذیرش در این مرکز علمی اشاره کرد و گفت: مدرک دانشگاه تهران پشتوانه شغلی دانش آموختگان است.
رئیس دانشگاه تهران با یادآوری نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه یادآور شد: یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش شمار دانشجویان نیز به سبب رعایت این نسبت و در حقیقت حفظ شاخص ملی و بین‌المللی در این زمینه است.
نیلی احمدآبادی همچنین با تاکید بر دوره های مهارت آموزی تصریح کرد: مهارت های نرم دانشجویان نیز باید توسعه یابد؛ پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه رفع نیازهای جامعه باشد و برخی از رساله ها با قابلیت تجاری سازی از طریق بهره‌برداری از منابع اقتصادی و آموزشی و پارک های علم و فناوری به عرصه کسب و کار بدل شود.
وی به برخی توافق ها این دانشگاه با وزارت نفت و شرکت فولاد مبارکه اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس این ارتباط موضوع پایان نامه های دانشجویی براساس نیازهای کشور خواهد بود و در حقیقت یک تقاضا را پاسخ می دهد.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: در این زمینه یکی از دانشکده های دانشگاه تهران هم در قالب یک سرمایه گذار با بخش های خصوصی مرتبط شده است.

نیلی احمدآبادی به برخی از طرح های سرمایه گذاری اشاره کرد و ادامه داد: طرح «دی سی» که بر ایده ها و رساله های دانشگاهی متمرکز است؛ طرح تخصصی کشاورزی هم در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد:دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه تهران امسال بسته آموزشی کهاد را که در ۲ زمینه تخصصی به آنها آموزش می دهد، دریافت می کنند.
رئیس دانشگاه تهران به الگوی ۲ وجهی اشاره کرد و افزود:‌ براساس این برنامه نیز دانشجویان مقطع کارشناسی سرفصل های اختیاری دروس را از سایر رشته ها انتخاب می کنند.

نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از این نشست خود به اختلاف با شورای عالی معماری و شهرسازی اشاره کرد و گفت: دانشگاه تهران معتقد است شورای عالی معماری و شهرسازی مصوبات دولت را لغو کرده است و این اقدام در عرصه اختیارات این شورا قرار نمی گیرد.
وی همچنین به بررسی وضعیت آسیب های اجتماعی دانشجویان اشاره کرد و افزود: در سه سال اخیر شورای بهداشت و روان دانشگاه تهران با هدف بررسی وضعیت دانشجویان در زمینه هنجارهای اجتماعی در سطح ملی و بین المللی راه اندازی شده است.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: بر اساس این طرح رفتار دانشجویان با جامعه و همچنین رفتار دانشجویان در سایر دانشگاه ها مقایسه و گزارش های سه ماهه ارائه می شود.
وی با بیان این مطلب که آمار ناهنجاری‌های اجتماعی در دانشگاه تهران نسبت به جامعه محدود است؛ تاکید کرد: این مساله برای دانشجویان در مراکز علمی در سطوح محدود نیز قابل قبول نیست و باید با بهره گیری از برخی ظرفیت ها نظیر تشکل ها برطرف شود.

ادعای رانت پژوهشی باید با مستندات قانونی مطرح شود

رئیس دانشگاه تهران در ادامه در خصوص یک رانت پژوهشی نیز گفت: عنوان این مطلب باید با مستندات قانونی همراه باشد. در حال حاضر نزدیک به ۲ هزار و ۲۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه تهران فعالیت می کند که هیچ یک اعتراضی در این زمینه نداشته اند.
نیلی احمدآبادی یادآور شد: این مباحث در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بررسی می شود و دانشگاه تهران موظف به بررسی این مسئله نیست.
نیلی احمدآبادی در خصوص بودجه سال ۹۸ دانشگاه تهران نیز با بیان این مهم که دانشگاه ها همواره با کمبود اعتبارات رو به رو هستند؛ اظهار کرد: هزینه های دانشگاه به پرداخت حقوق و جذب کارکنان، فرصت مطالعاتی، هزینه های سلف سرویس و تجهیز کارگاه ها و آزمایشگاه ها تعلق و هزینه های اضافی را شامل نمی شود.
وی افزود: به عنوان مثال در پنج سال اخیر با وجود بازنشستگان شماری از اعضای هیات علمی هیچ استخدامی انجام نشده است.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: همچنین برخی هزینه ها نظیر یارانه سلف سرویس تا ۲ برابر افزایش یافته است.

نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از این نشست خبری به تغییر سبک زندگی اشاره کرد و گفت:‌ در جامعه امروزی سبک زندگی انسانی تغییر کرده است؛ در نتیجه این مساله دانشگاه ها باید با بهره گیری از آموزش های صحیح متناسب با ارزش های ملی و دینی فرهنگ سازی کنند.
وی  با یادآوری سخنان رهبر معظم انقلاب تصریح کرد:‌ این مهم در قالب کرسی های آزاداندیشی، دوره های آموزشی معارف و تشکل ها محقق می شود.
نیلی احمدآبادی تصریح کرد: برخی مسائل حقوقی اگر از طریق آموزش برطرف نشود؛ باید براساس قانون به سرانجام برسد.

خوابگاه ها به دانشجویان روزانه داده می شود

رئیس دانشگاه تهران درمورد خوابگاه های دانشجویان نوبت دوم نیز تصریح کرد: خوابگاه های دانشگاه تهران به مانند سال های گذشته به دانشجویان روزانه تعلق می گیرد و به دانشجویان نوبت دوم در صورت ظرفیت مازاد در قالب خوابگاه های استیجاری اسکان داده می شود.
وی در خصوص فرزندان اعضای هیات علمی نیز اظهارداشت:‌ این اعضا از طریق سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه تهران معرفی و با توجه به ظرفیت پذیرش مورد تایید قرار می گیرند؛ که این سهمیه در سال تحصیلی ۹۷، ۳۰ درصد افزایش یافت.
نیلی احمدآبادی در ادامه در باره سرقت علمی نیز با اشاره به راه اندازی کمیته اخلاق پژوهش یادآور شد: هر نوع سرقت علمی – ادبی به همت این کمیته در دانشگاه تهران بررسی می شود.
وی افزود: به دنبال صدور احکام برای متخلفان این اعضا به کمیته های انضباطی معرفی می شوند و در نتیجه این فرآیند برساس قانون برخی از مجازات ها نظیر ابطال مدرک و... انجام می پذیرد.

نخستین گزارش از سیلاب ۹۸ بزودی ارائه می شود

نیلی احمدآبادی رئیس هیات ویژه گزارش ملی سیلاب ها در بخش پایانی این نشست خبری درخصوص  مسئولیت دانشگاه تهران به منظور بررسی سیل اخیر در کشور اظهار داشت: نخستین گزارش از سیلاب ۹۸ که با مشارکت ۲۵۹ هیات علمی تهیه شده است، بزودی ارائه می شود.
وی با بیان این که در این گزارش از تمامی رسانه های چاپی و الکتریکی هم بهره برداری شد؛ تاکید کرد: پیش نویس این گزارش به شماری از مهندسان مشاور و متخصصان به منظور اصلاح و تکمیل (در صورت نیاز) ارائه و ۱۵ شهریور ماه سال جاری نیز به صورت نهایی منتشر می شود.
وی یادآور شد: در این گزارش برخی مباحث از جمله مدیریت منابع و انرژی، خسارات و آسیب ها بررسی شده است. تحلیل و نتیجه گیری نیز در گزارش نهایی مهرماه ارائه می شود.
رئیس هیات ویژه گزارش ملی سیلاب ها یادآور شد: از برخی مراکز علمی – پژوهشی نظیر استرالیا، ۲ دانشگاه از کشورهای چین و آلمان و همچنین سفارت هلند در تهران در این بررسی استفاده شد.