دبیر اجرایی نخستین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی اظهار داشت: تاکنون ۹۳ مقاله به دبیرخانه این همایش از سراسر کشور ارسال شده که از این تعداد ۶۱ مقاله پذیرش شده است و در نهایت هشت مقاله در قالب سخنرانی و مابقی در قالب پوستر ارائه میشود.
حسین راغ آرا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برپایی نمایشگاه عکس و ایدههای فناورانه از بخشهای مهم این همایش خواهد بود که با نمایش آن راههای حمایت از فعالان جوان این حوزه فراهم میشود.
وی یکی از اهداف همایش ملی عناب را استفاده حداکثری از ارزش افزوده این محصول استراتژیک عنوان کرد و گفت: گردآوری محققان و پژوهشگران حوزه عناب از سراسر کشور، انتقال تجربیات و خلق ثروت از مزیتهای منطقهای جزو دیگر اهداف این همایش است.
راغ آرا افزود: کشاورزی و منابع طبیعی، داروسازی، پزشکی و دامپزشکی، فرآوری، صنایع غذایی، اقتصاد و تجارت از محورهای همایش ملی عناب است و همزمان با برگزاری نخستین همایش ملی عناب از دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان در حوزههای پژوهش و تجاری سازی رونمایی میشود.
وی بیان کرد: در حوزه دانش و تحقیقات، کتاب کاربردی با موضوع عناب و در حوزه تجاری سازی، سایت تجارت الکترونیک مرکز خدمات تخصصی گیاهاون دارویی استراتژیک با هدف دسترسی آسان و سریع مصرف کننده رونمایی خواهد شد.
دبیر اجرایی نخستین همایش ملی عناب با بیان اینکه برای برپایی این همایش سه هزار و ۶۰۰ نفر ساعت کار اجرایی انجام شده است گفت: نخستین همایش ملی عناب با حمایت مادی و معنوی ۲۴ دستگاه اجرایی و بخش خصوصی در خراسان جنوبی به میزبانی جهاد دانشگاهی برگزار میشود.
محصول عناب به عنوان یکی از محصولات بومی و منحصر به فرد استان خراسان جنوبی شناخته شده و میوهای با طعم و مزه کمنظیر که میتواند بخشی از سبد تنقلات خانوادهها را به خود اختصاص دهد.
شگفتانگیزترین مساله در ارتباط با میوه عناب قدمت و تاریخ ۱۰ هزار ساله آن است و در این تاریخ بلندمدت بیش از ۴۰۰ رقم مختلف عناب از این گیاه تولید شده است.
خواص دارویی عناب اکنون حتی برای مردمان کشورهای خارجی از جمله چین، کره و تایوان به عنوان داروی سنتی گیاهی مورد استفاده فراوان قرار میگیرد.
آغاز برداشت محصول عناب به صورت تازه خوری از نیمه دوم مرداد آغاز میشود و تا پایان شهریور ادامه دارد لذا دسترسی به عناب تازه در تمامی فصول سال امکان پذیر نیست اما میوه خشک و سایر محصولات آن را میتوان در بازار تهیه کرد.
در حال حاضر سطح زیرکشت باغهای عناب خراسان جنوبی ۲ هزار و ۹۸۶ هکتار است که سالانه به طور متوسط چهار هزار و ۸۶۸ تن عناب از این باغها برداشت میشود.
۹۸۹۳*۳۰۲۸