تهران - ایرنا - رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از ارائه ۶۵ هزار و ۵۳۹ موردخدمات پزشکی، درمانی و امدادی درایام تشریق خبر داد.

«ایام تشریق» به عنوان مهمترین مرحله مناسک حج تمتع از روز جمعه – هشتم ذی الحجه به وقت عربستان- با حضور زائران بیت الله الحرام در صحرای عرفات آغاز می شود و دو روز بعد، آن‌ها با رمی جمرات در سرزمین منا به شیطان سنگ می‌زنند.

محمدتقی حلی ساز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این خبر افزود: کار درمان ضیوف الرحمن (هفتم تا یازدهم ذی الحجه) در بیمارستان صحرایی عرفات و منا و ۱۶ درمانگاه به خوبی در ایام تشریق انجام گرفت و ۴۸۵ زائر نیز در بخش های  اورژانس عرفات و منا  بستری موقت شدند و از خدمات درمانی بهرمند شدند.

وی ادامه داد: پزشکان متخصص در ایام تشریق بصورت ۲۴ ساعته در درمانگاه‌ها و بیمارستانها در  بخشهای داخلی، طب اورژانس، زنان، ارتوپد، عفونی، دندانپزشکی، قلب، روانپزشک، چشم در خدمت حجاج ایرانی بودند.

رئیس مرکزپزشکی حج وزیارت جمعیت هلال احمر اضافه کرد: بر اساس آخرین آمارهای خدمات پزشکی، درمانی و امدادی ۲۱ هزار و ۸۲۳ زائر در درمانگاه‌ها  و مطب‌ها توسط پزشکان عمومی و متخصص مرکز پزشکی حج و زیارت ویزیت شده اند.

حلی ساز اضافه کرد : بیش از ۱۰ هزار و ۹۷۶ ویزیت تخصصی  توسط پزشکان متخصص داخلی، روانپزشک، چشم، عفونی، زنان و زایمان، طب اورژانس، ارتوپدی و دندانپزشک از حجاج ایرانی انجام شده و ۳۷۳ مورد زائران برای دریافت خدمات پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه، سونوگرافی و اکو مراجعه کرده اند.

وی گفت: ۱۰ هزار و ۷۶۹ مورد خدمات پرستاری و بالینی نوارقلب، قند خون و فشارخون، تزریقات، پانسمان، سرم سرم تراپی، گچ گیری، بخیه و همین طور بیش از ۱۹۹ ماموریت واحد امداد وانتقال بیمارستان برای انتقال بیماران ودرخواست آمبولانس در ایام تشریق  داشته ایم.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به فعالیت داروخانه در عرفات و منا اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۱ هزار و ۲۳۶ نسخه در بیمارستان و ۹ هزار و ۶۶۶ نسخه در درمانگاهها پذیرش شده است.
وی گفت: وضعیت همه حجاج ایرانی  رضایت بخش است و انشاء اله با سلامتی کامل به ایران اعزام خواهند شد.

امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر زائر حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شدند که به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.

۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند.

در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.

تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.

میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود ۸ هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.