گناباد- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توسعه خوشه‌های صنعتی به عنوان زیربنای رونق اقتصادی و ارزش افزوده بخش تولید و صنعت رویکرد مهم این وزارتخانه در سال جاری است.

محسن صالحی نیا روز چهارشنبه در نشست کارگروه رونق تولید شهرستان گناباد افزود: ۱۰۰ خوشه صنعتی در کشور فعال است و ۴۰۰ خوشه صنعتی در مرحله مطالعات قرار دارد که با انتخاب مجری مراحل پایانی اجرای آنها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: باید با شناخت ظرفیت‌های موجود از ظرفیت بالقوه خوشه های صنعتی و تجمیع واحدهای صنعتی در جهت توسعه و رونق تولید و بخش صنعت در استان های مختلف حداکثر بهره را گرفت.

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: اعتبار صندوق حمایت از سرمایه گذاری کشور هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است و تا شش برابر این بودجه برای سرمایه گذاری واحدهای تولیدی تضمین دریافت تسهیلات انجام می دهد و در آینده نزدیک بودجه این صندوق به دو برابر افزایش می یابد.

صالحی نیا افزود: از اعتبارت تبصره ۱۸ مبالغی برای ایجاد و توسعه کلینیکهای کسب و کار و توسعه صنایع جانبی و رفع مسائل و مشکلات آنها طی سال جاری در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در شرایط کمبود منابع مالی و اعتباری باید با برنامه ریزی صحیح و توجه به شاخصهای توسعه یافتگی و اجرای طرح هایی مانند خوشه های صنعتی منابع بیشتری را صرف توسعه زیر ساخت های شهرک های صنعتی و صنایع کوچک در استانهای مختلف کرد.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی نیز گفت: استان خراسان رضوی به نسبت جمعیت و مساحت واحدهای تولیدی در داخل و خارج از شهرک های صنعتی از وضعیت مطلوبی در  سطح کشور برخوردار است و باید واحدهای صنعتی و سرمایه گذاری در بخش تولید به صورت متوازن در همه مناطق استان از نظر کمی و کیفی توسعه یابند.

مهدی زاده افزود: شهرک صنعتی گناباد از ظرفیت های خوبی برای توسعه برخوردار است و در صورت ایجاد زیرساخت های لازم توسط راه و شهرسازی تا ۹۰ هکتار قابلیت توسعه دارد.

وی ادامه داد: از ۲۷ شهرک و ناحیه صنعتی خراسان رضوی حمایتهایی در جهت توسعه و اعمال تخفیف ۵۰ درصدی در واگذاری زمین و زیرساخت ها برای توسعه کیفی سرمایه گذاری در آنها انجام می شود و شهرستان های گناباد و بجستان از قابلیت خوبی دراین زمینه برخوردارند.

با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور دو طرح صنعتی و گازرسانی در شهرک و ناحیه صنعتی کاخک و کوثر گناباد به بهره برداری رسید.

این طرح ها شامل گاز رسانی به ناحیه صنعتی کاخک به طول پنج کیلومتر و با حجم اعتبار ۱۱.۵ میلیارد ریال و بهره برداری از واحد تولیدی آجر و بلوک با حجم تولید ۱۰ هزار تن و سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد ریال است.

از مجموع  ۴۳ هزار و ۶۵۰ واحد صنعتی در ۸۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی سطح کشور ۷۷ درصد فعال است و ۷۱۰ هزار نفر در واحدهای فعال این شهرک ها مشغول به کارند.

هم اکنون ۴۵ درصد از صنایع، ۴۰ درصد از اشتغال صنعتی و ۲۴ درصد از سرمایه‌گذاری استان خراسان رضوی در شهرک ‌ها و نواحی صنعتی استان خراسان رضوی قرار دارد که با ۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب و ۴۰ شهرک فعال زمینه استقرار دو هزار و ۵۷۰ واحد صنعتی را با اشتغال ۷۴ هزار و ۱۵۶ نفر فراهم کرده است.

۱۷۲ واحد صنعتی در بخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالیت دارند که برای راه اندازی آنها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر به طور مستقیم و دو برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

۲۰۹۵/۱۹۲۲