تهران- ایرنا- معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاشهای فراوان در راستای تامین اعتبارات جایگزین با اهتمام سازمان بیمه سلامت و دفتر بودجه وزارتخانه در جهت ماندگاری تیم سلامت برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه  اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، علیرضا رئیسی در پاسخ به نامه رئیس کل سازمان نظام پزشکی که چندی قبل درخصوص معوقات پرسنلی تیم سلامت برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی ارسال شده بود، با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی اعتبارات مصوب صندوق بیمه سلامت نسبت به سال ۹۶ و نهایی نشدن تفاهم نامه مشترک با سازمان بیمه سلامت؛ از تلاش ها برای تامین اعتبارات جایگزین با حمایت وزیر بهداشت در راستای ماندگاری تیم سلامت برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی خبر داد.

وی اظهار داشت: با وجود تاکید به دانشگاههای علوم پزشکی کشور مبنی بر اولویت در پرداخت های تیم سلامت، مشکلات مترتبه ناشی از تخصیص ناکافی و تاخیر در پرداخت اعتبارات مصوب، همراه با عدم تخصیص کامل اعتبارات یک درصد مالیات بر ارزش افزوده در سال ۹۷ به عنوان محل تامین هزینه های غیرپرسنلی و افزایش هزینه های غیر پرسنلی در ماه های اخیر باعث کاهش بیشتر نقدینگی دانشگاهها شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز تفاهم نامه مشترک با سازمان بیمه سلامت نهایی نشده و با گذشت بیش از ۵ ماه از سال کمتر نیمی از اعتبارات صندوق بیمه روستایی مورد نیاز تخصیص یافته و از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز تا کنون تخصیصی صورت نگرفته است. با این وجود در راستای استمرار کیفی برنامه و ماندگاری تیم سلامت علیرغم مشکلات مالی مذکور، تلاش فراوانی در تامین اعتبارات جایگزین با اهتمام سازمان بیمه سلامت و دفتر بودجه وزارت متبوع و همچنین حمایت مقام  وزارت انجام شده و امید است بزودی مشکلات حل شود.

محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی چندی پیش در نامه ای به وزیر بهداشت نوشت که «به همت جامعه پزشکی و تیم سلامت و همراهی مردم شریف، طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران از شش سال قبل به صورت پایلوت در حال اجراست. دستاوردها و دشواری‌هایی که برای رسیدن این طرح تا به این مرحله بر سر راه تیم سلامت به ویژه همکاران پزشک عمومی وجود داشته از نظر دقیق جنابعالی پوشیده نیست. اخبار غیر رسمی اما تأیید شده مبنی بر خروج تدریجی پزشکان از این طرح به دلیل عدم انضباط در پرداخت حقوق و مزایای این تیم خدوم، آن هم در شرایطی که اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده در برنامه‌های توسعه ادوار مختلف و نیز برنامه جنابعالی از پشتوانه قانونی قوی برخوردار است، نگرانی‌های جدی را ایجاد کرده است.

در ضمن همانطور که مستحضرید تنها منبع درآمد بسیاری از پزشکان شاغل در طرح، دریافت سرانه مصوب است که گاه با تأخیرهای چند ماهه پرداخت می‌شود در حالی که هزینه‌های جاری ایشان شامل حقوق و مزایای پرسنل، اجاره بها و اقلام مصرفی تأخیر ناپذیرند. بنابراین جهت جلوگیری از هر گونه آسیب جدی به سلامت مردم و معیشت همکاران شاغل در طرح، جهت اصلاح روند فعلی و ایجاد نظام منضبط و تضمینی پرداخت، دستور عاجل صادر فرمایید.»