تهران - ایرنا - «محمد اشتیه» نخست وزیر فلسطین در دیدار با ۳۷ نماینده کنگره آمریکا در رام الله با انتقاد از سیاست های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا گفت: یکجانبه گرایی واشنگتن تمام مسیرهای سیاسی را درباره فلسطین به بن بست رسانده است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری فلسطینی "معا"، اشتیه در این دیدار افزود که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ۴ دیدار خود با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، تمام تلاش خود را برای رسیدن به یک توافق صلح عادلانه و فراگیر به کار بست ولی راهبرد یکجانبه گرایانه دولت آمریکا از جمله انتقال سفارت این کشور از تل آویو به قدس اشغالی تمام مسیرهای سیاسی و گفت و گو را مسدود کرد.

وی افزود: اقدمات دولت ترامپ جای هیچ امیدی را برای حل بحران در قدس، تعیین خطوط مرزی و کمک به سازمان اونرا (سازمان امدادرسانی و اشتغال برای آوارگان فلسطینی) باقی نگذاشته است.

امریکا سال گذشته کمک های خود را به اونرا قطع کرد.

نخست وزیر فلسطین در ادامه سخنان خود تاکید کرد که هرگونه روند صلح در فلسطین باید بر اساس قوانین بین المللی و بر اساس اعتمادسازی میان دو طرف صورت بگیرد که در راس آن، توقف شهرک سازی های غیرقانونی و تشکیل جدول زمان بندی مشخص برای پایان اشغالگری در اراضی فلسطین قرار دارد.

اشتیه تاکید کرد که رسیدن به توافق صلح نیازمند بی طرفی همه طرف های دخیل در موضوع فلسطین است ولی آمریکا با حمایت های یکجانبه از اسرائیل عدم صلاحیت خود را ثابت کرده است.

وی افزود: ادامه شهرک سازی و اعمال فشارهای سنگین مالی به فلسطین همگی برای تسلیم کردن ما جهت پذیرش معامله قرن و ایجاد معادله پول در برابر صلح است ولی ما هرگز به پذیرش آن تن نخواهیم داد.

دونالد ترامپ پس از روی کار آمدن در آمریکا همواره به دنبال آن بوده است که در قالب طرحی به نام «معامله قرن» قضیه ۷۱ ساله فلسطین را یک طرفه و به سود اسرائیل خاتمه دهد.

این طرح که در نشست بحرین در ۵ تیرماه از فاز اول آن رونمایی شد، تلاشی در جهت تبدیل موضوع فلسطین به یک برنامه اقتصادی است که تمام ریشه های سیاسی بحران در خاورمیانه را نادیده می گیرد.

معامله قرن مبتنی بر واگذاری نیمی از کرانه باختری و بخشی از بیت‌ المقدس شرقی به رژیم صهیونیستی است و در مقابل، این رژیم با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمه دیگر کرانه باختری و نوار غزه موافقت می کند و شهر ابودیس به جای بیت المقدس به عنوان پایتخت فلسطین درنظر گرفته خواهد شد.

این طرح همچنین شامل چشم پوشی فلسطینی‌ها از حق بازگشت به سرزمین خود است که طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.