ساری - ایرنا - معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به اینکه دولت تمایل به کاهش نقش دستگاه های دولتی در بحث آسیب‌های اجتماعی دارد، اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامه‌های ما در حوزه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد است.

کمال اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در فریدونکنار با اشاره به اینکه ایجاد نشاط و امید در بین مردم از اولویت‌های اصلی دولت در حوزه اجتماعی است، افزود: تمایل ما به کاهش نقش دولتی و بروکراتیک در مدیریت و کنترل آسیب‌های اجتماعی است. 

وی با بیان اینکه تجربه کشورهای توسعه یافته ثابت کرده است در موضوع آسیب های اجتماعی تشکل‌های مردمی موثرتر از اقدامات خشک دستگاه‌های اداری هستند، گفت: در حال برنامه‌ریزی هستیم که دستگاههای متولی امر آسیبهای اجتماعی نیز فعالیت‌های خود را از طریق تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد پیش ببرند.

معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور اظهار داشت: در واقع برنامه‌ریزی دولت بر این مبنی است تمامی مداخلات اجتماعی برای اقشار آسیب‌پذیر چه در سطح فرد و چه در سطح خانواده از طریق خانواده‌های که تحت پوشش هستند یا تشکل‌های مردم نهاد انجام شود. 

اکبری گفت: سازوکار این مسئله آماده است و نقطه ورود ما در مناطق حاشیه نشینی خواهد بود. 

استقرار دفاتر تسهیل‌گری در مناطق حاشیه شهرها

معاون سازمان اموراجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه امروز حاشیه نشینی و آسیب های موجود در آن یکی از نگرانی ها حوزه اجتماعی کشور است ، افزود: یکی از برنامه های دولت استقرار دفاتر تسهیل گری با مدیریت سمن ها وتشکل های مردم نهاد است.

اکبری با تاکید بر اینکه حاشیه نشینی به تنهایی آسیب محسوس نمی شود، گفت: اما به دلیل استعداد بالای تعاملات ناهنجار در این مناطق ، ساکنین در معرض آسیب های متعددی  قرار دارندکه شاید خود آنها نیز از آن با خبر نباشند. 

به گفته او ، فعالیت دفاتر تسهیل گری با مدیریت تشکل های مردم نهاد در قالب مشاوره ، کمک های نقدی و غیر نقدی ، آموزش ، توانمندسازی ، ارائه خدمات در حوزه درمان عاطفی و همچنین بررسی محیط و مشاوره به دستگاه های اجرایی برای برنامه ریزی در سطح کلان است. 

معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه حاشیه نشینی یک امر طبیعی است و در حوزه های مختلف اتفاق می افتد، افزود: هدف ما ورود بخش دولتی و ارائه خدمات فوق العاده در مناطق حاشیه نشینی نیست زیرا دراین صورت شاهد استقبال از حاشیه نشینی هستیم و لذا شاهد تورم در حاشیه ها خواهیم بود. 

۶۷ درصد از تشکل های مردم نهاد کشور فعال هستند

معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اعلام اینکه در حال حاضر ۲۰ هزار تشکل مردم نهاد و سمن اجتماعی در کشور ثبت رسمی هستند، گفت: از این تعداد حدود ۶۷ درصد آن فعال و مابقی نیمه فعال و غیرفعال هستند.

اکبری گفت: تشکل های فعال کشور در موضوعات متنوعی فعالیت دارند که شامل بحث محیط زیست و گردشگری، جذب جوانان برای مشارکت های گروهی ، حوزه ازدواج و توانمند سازی در بحث ازدواج و همچنین موضوعات بهداشت و درمان می شود.

وی اضافه کرد که به غیر از این ها نیز خیریه هایی وجود دارد که در حوزه بیماری های خاص در حال فعالیت هستند.

۹۹۱۹/۱۸۹۹