مشهد- ایرنا- ۱۶ نفر از مجریان و فعالان "طرح ملی سلام بر امام" چهارشنبه شب طی مراسمی در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با حضور جمعی از ائمه جماعات سراسر کشور و نمایندگان تشکل‌ های کانون ‌های فرهنگی مورد تجلیل قرار گرفتند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در این مراسم گفت: زیارت یک آیین صرفا دینی نیست بلکه ابعاد مختلف تربیتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری افزود: زیارت از خصایص مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و هر چه به این مقوله توجه می‌ کنیم بیشتر به اسرار و زیبایی‌ های این نهاد پی می بریم.

وی اظهار داشت: زیارت ابعاد مختلف عرفانی، تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و راز و رمزهای زیادی دارد، زیرا زیارت ارتباط بی واسطه با ولی خدا است که می توان از این ظرفیت در محورهای خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی بهره گرفت.

 رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در ادامه، زیارت از راه دور را امتداد همان زیارت توصیف و بیان کرد: زیارت از بعید این نکته را به ما یادآوری می ‌کند که هیچ‌ گاه راهها بسته نیست و از فرسنگ‌ ها راه دور نیز می‌ توان امام خویش را زیارت کرد.  مبنای زیارت از راه دور این است که امام حاضر است و همه‌ جا وجود دارد؛ امام مظهر اسما الحسنی و علم و حکمت الهی است و به مکان و زمان خاصی محدود نمی ‌شود، زیارت مبدا برقراری ارتباط با امام و آغاز همه زیارت ‌ها سلام است.

رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: "طرح سلام بر امام" یکی از فناوری ‌های فرهنگی به شمار می‌ رود که به همت این سازمان، مرکز امور مساجد و سایر نهادهای فرهنگی تنظیم و اجرا شده است.

حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد اظهار داشت: لازم است در چهل سال دوم انقلاب بیش از گذشته به فکر تولید و تکثیر فناوری‌ های فرهنگی باشیم.  ما ظرفیت‌ های بسیار بی ‌بدیلی همچون قرآن و عترت را در اختیار داریم که باید با بهره‌ مندی از این ظرفیت‌ ها به فناوری‌های جدید فرهنگی برسیم.

وی ادامه داد: "طرح سلام بر امام" دریچه‌ ای بود که از مشهد آغاز و در سراسر کشور تکثیر شد. همچنین این طرح نمونه‌ ای از فناوری‌ های فرهنگی و مورد نیاز اقشار مختلف جامعه است.

مسئول "طرح ملی سلام بر امام" نیز گفت: این طرح برگرفته از قرائت زیارت امین ‌الله در روزهای چهارشنبه است و با اجرای آن در چهارشنبه های امام رضایی با قرائت زیارت امین ‌الله دل‌ های تمام عاشقان و دلدادگان همزمان با حرم مطهر رضوی در سراسر کشور به بارگاه امام رضا (ع) متصل می شود.

مهدی رجب پور افزود: ایده اصلی طرح با همکاری مرکز امور مساجد و محوریت سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی از دهه کرامت سال گذشته کلید خورد.  در دهه کرامت سال ۹۷ همه مساجد و مراکز فرهنگی به این طرح پیوستند و همزمان با ایام دهه کرامت امسال نیز این طرح در سطح ملی اجرا شد.  طرح ملی سلام بر امام روزهای چهارشنبه هر هفته در بیش از هزار مسجد با قرائت زیارت امین ‌الله اجرا می‌ شود و تاکنون پنج هزار مسجد در سراسر کشور در حال اجرای این طرح هستند.

وی گفت: افزایش ارتباط معنوی مردم با امام رضا(ع) حتی از راه‌های دور و مردمی و دلی بودن یکی از اهداف و نکات مثبت این طرح است.

مدیر تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این مراسم گفت: میل تمام آحاد جامعه به معنویت و اتصال به‌وجود مبارک امام رضا(ع) است. از این رو زیارت این امام همام ظرفیت‌ بسیار مناسبی برای پایه‌گذاری سنت‌های خوب است.

حجت ‌الاسلام و المسلمین مجید باباخانی افزود: امام رضا (ع) محور تمامی فعالیت‌های فرهنگی است که در سطح کشور عرضه می ‌شود، یک کار فرهنگی باید بر اساس گرایش و فضای دلی صورت گیرد و تمامی فعالیت‌های فرهنگی یک جذبه دارد و آن هم وجود مبارک امام رضا(ع) است.

وی همچنین انتخاب زیارت امین ‌الله و اجرای طرح سلام بر امام را ظرفیت و ذوق هنری بسیار خوب توصیف و ابراز امیدواری کرد این طرح علاوه بر بارگاه منور رضوی و مساجد در ادارات سراسر کشور نیز اجرایی شود.

۷۴۸۹/۱۸۵۸