خبرنگار این خبرگزاری که امروز (پنجشنبه) شاهد حضور نیروهای ارتش چین در مرز هنگ کنگ بوده، گفته که هزاران نفر از نیروهای این ارتش در یک استادیوم ورزشی در شهری در آن سوی مرز به منظور قدرت نمایی رژه رفتند.
بر اساس این گزارش، وسایل نقلیه زره پوش نیز در داخل استادیوم شهر "شنژن" (Shenzhen) در نزدیکی مرز هنگ کنگ در خاک چین مستقر شده اند.
خبرگزاری فرانسه افزود: با افزایش نگرانی ها از درگیری های هنگ کنگ، ممکن است چین برای پایان دادن به 10 هفته ناآرامی در این منطقه مداخله کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین دیروز در یک کنفرانس خبری در پکن گفت: اگرچه آمریکا منکر ارتباط با خشونت های هنگ کنگ است، اما باید گفت که هدف مقامات این کشور ناآرام کردن و به آشوب کشاندن این دولت شهر است.
«هوا چون یینگ» افزود: مقامات آمریکایی بدون توجه به واقعیت و با سیاه نمایی، جنایات خشونت آمیز را به عنوان تلاش در راه حقوق بشر و آزادی زیبا جلوه می دهند و اجرای قانون، مبارزه با جنایت و دفاع از نظم عمومی جامعه از سوی پلیس هنگ کنگ را به سرکوب با توسل به زور تعبیر و تحریف می کنند.
او افزود: آنها همچنین مردم هنگ کنگ را به مقابله با دولت منطقه اداری ویژه این دولت شهر و دولت مرکزی چین تحریک می کنند.
«نانسی پلوسی» رییس مجلس نمایندگان، «میچ مک کانل» و «مارکو روبیو» اعضای مجلس سنا و «تد یوهو» عضو مجلس نمایندگان آمریکا در روزهای گذشته پلیس منطقه اداری ویژه هنگ کنگ را به سرکوب تظاهرکنندگان با توسل به زور متهم کردند و گفتند که دولت مرکزی چین به دمکراسی و آزادی هنگ کنگ تجاوز می کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در مقابل گفت: از نمایندگان کنگره آمریکا که قانونگذار هستند، می خواهم بپرسیم که شما واقعاً قانونگذار هستید یا پایمال کننده قانون.
مسایل هنگ کنگ از امور داخلی چین است
هوا چون ادامه داد: به شما رسما اعلام می کنیم امور هنگ کنگ از امور داخلی چین است. شما حق ندارید و واجد شرایط دخالت در امور هنگ کنگ نیستید و بهتر است به کار خودتان برسید، ما به توجه شما نیازی ندارد.
نا آرامی های هنگ کنگ از دو ماه پیش به دلیل اعتراض به لایحه استرداد متهمان به چین آغاز شد. خانم «کری لام» رئیس اجرایی هنگ کنگ با هدف پایان دادن به اعتراضات مردمی، دو هفته بعد اعلام کرد که «لایحه استرداد مرده» است، اما معترضان به این لایحه همچنان خیابانهای این دولت شهر را ترک نمی کنند و خواهان اصلاحات دمکراتیک در این دولت شهر هستند.
در این پیوند، روزنامه "ایندیپندنت" هم امروز نوشت: ارتش چین در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا خواستار "ملاقات شخصی" با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین برای حل بحران است ، در نزدیکی مرز این کشور رژه را آغاز کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی مداخلهجویانه با گره زدن مساله هنگ کنگ به جنگ تجاری با چین، به رئیس جمهوری این کشور پیشنهاد داد، برای حل مشکل هنگ کنگ با هم دیدار کنند.
ترامپ پیشنهاد دیدار حضوری برای حل این مشکل را داد و توافق تجاری با چین را به حل تنش های هنگ کنگ منوط کرد.
ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به اقدامات تقابلی دو کشور، تداوم این وضعیت را به ضرر پکن دانسته و تاکید کرد: هزاران کسب و کار در حال ترک [چین] هستند. قطعا چین میخواهد که توافقی داشته باشیم. (اما) اجازه بدهید ابتدا به صورت انسانی و بشردوستانه مساله هنگ کنگ را حل کنیم.
همچنین اعلام شد که انجمن گردشگری چین صدها گروه چینی را که قرار بود راهی این منطقه شوند، از این کار برحذر داشته و مبالغ دریافتی را بابت گردشگری و خرید بلیت به آنها بازگردانده است. بسیاری از گروههای گردشگری از کشورهای مختلف نیز سفرها به هنگ کنگ را متوقف کردهاند و به اتباع خود برای این منظور هشدار دادهاند.