به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، در شبکه اجتماعی توییتر طی ۲۴ ساعت گذشته موضوعاتی همچون خبر درگشت دکتر «غلامعلی بسکی»، تحولات جدید در پرونده «مهدی حاجتی» عضو محکوم شورای شهر شیراز و پخش مسابقه سوپرجام باشگاههای اروپا، مورد توجه قرار گرفت.
هجرت ابدی بسکی
درگذشت دکتر «غلامعلی بِسکی» از فعالان محیط زیست، موجب اندوه بسیاری از شهروندان و فعالان محیط زیست شد. در حالی که حسابهای کاربری رسمی مسوولان و مقامات درگذشت دکتر بسکی را تسلیت گفتند، «علی اعطا» عضو شورای شهر تهران، نوشت: «در دوران دانشجویی در اوایل دهه ٨٠ دکتر بسکی را که عاشق طبیعت بود، شناختم. در سفر دانشجویان معماری دانشکده هنرهای زیبا، سخاوتمندانه ما را در ویلای خود در جنگلهای شمال مهمان کرد. یادشان گرامی.
برگزاری مراسم تحریم دکتر بسکی و درخواست خانواده ایشان از عموم مردم، مورد توجه کاربران قرار گرفت. بسیاری از کاربران نوشتند: خانواده مرحوم بسکی در راستای احترام به اهداف محیط زیستی ایشان، شرکت کنندگان خواستند از آوردن هر گونه تاج گل، بنر و پلاکارد در مراسم ترحیم خودداری کنند. چرا که پس از مراسم ترحیم، دهها کیلوگرم بنر پلاستیکی که به زباله بدل شده باقی میماند.
کاربر دیگری نیز توئیت کرد: «همه ایران این پیرمرد مهربان را دوست داشتند.»
کاربری نیز نوشت: «بسکی آدم عجیبی بود. پزشک عارف مسلکی که خودش را وقف محیط زیست کرده بود و ایده های نوینی داشت»
پوشش دکتر بسکی نیز مورد توجه کاربران قرار گرفت. کاربری نوشت: «دکتر بسکی درباره رنگ لباسش که همواره سفید بود، میگفت رنگ سفید لباسی که بر تن میکنم، نشانه صلح است، صلح انسان با طبیعت ، صلح انسان با حیوانات ، صلح انسان با گیاهان و صلح انسان با تمام مخلوقات خداوندی.»
کاربری نیز با اشاره به خدمات دکتر بسکی، نوشت: «مرد نکونام نمیرد هرگز، مرده آن است که نامش به نکویی نبرند.»
یکی از پرسشهای کاربران این شبکه اجتماعی آن بود که با وجود همکاری گسترده دکتر بسکی و صدا و سیما جهت تولید برنامه های تلویزیونی برای آگاه سازی مردم از خطرات تخریب جنگل و طبیعت، چرا سالها است که دکتر بسکی در برنامه های رسانه ملی غایب بود؟
خدمات دکتر بسکی به شهر و مردم گنبد کاووس از جمله ساخت بیمارستان و مدرسه در این شهر نیز از دیگر نکات مورد توجه مردم در شبکه های اجتماعی بود. کاربری در همین ارتباط نوشت: «دکتر بسکی انسان نازنین و شریفی بود. یکی از کارهای نیک ایشان اختصاص خوابگاهی جهت اسکان دانش آموزان دبیرستانی روستاهای اطراف گنبد بود که بخاطر ادامه تحصیل مجبور به اقامت در شهر میشدند و صدها پزشک و مهندس و وکیل از آنجا خاطره دارند.»
اما اغلب کاربران از اخطارهای زیست محیطی وی به مسوولان نوشتند و یادآوری کردند که اکنون، دکتر بسکی زنده نیست؛ اما بایستی همچنان اخطارهای وی درباره لزوم توجه به محیط زیست را در نظر داشت.
تحولی جدید در پرونده عضو شورای شهر شیراز
مخالفت شورای شهر شیراز با جایگزینی یک عضو علی البدل به جای «مهدی حاجتی» عضو محکوم این شورا، باعث شد تا دوباره بحث بر سر پرونده وی در فضای مجازی، مورد توجه کاربران قرار گیرد.
«حجت نظری» عضو شورای شهر شیراز، در توئیتی نوشت: «ورود جایگزین مهدی حاجتی به شورای شهر شیراز، تحقیر نهاد شورا است. دولت باید همانطور که درمورد سپنتا نیکنام از رای مردم صیانت کرد، از منتخب مردم شیراز نیز دفاع کند. فارغ از اینکه معتقدم مهدی نباید مجازات شود، حداقل قوه قضاییه میتواند اجرای حکماش را تا پایان دوره شورا معلق کند».
«مصطفی تاجزاده» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در توئیتی نوشت: «خبر خوب آن که رئیس شورای شهر شیراز با ارسال نامه به فرماندار آن شهرستان، رسما اعلام کرد معرفی جانشین برای مهدی حاجتی عضو زندانی شورای شهر شیراز غیرقانونی بوده و شورای شهر با آن مخالف است. نتیجه اقدام فوق مانند پایداری شورای شهر یزد در ماجرای حذف سپنتا، حاکمیت قانون است.»
اقدام شورای شهر شیراز اما مورد بحث کاربران توئیتر قرار گرفت. گروهی از این اقدام شورای شهر حمایت کردند و معتقد بودند که این اقدام ضروری و مناسب بوده است؛ در حالی که گروه دیگری معتقد بودند این اقدام بسیار دیر و به دلیل فشار رسانهها و افکار عمومی جامعه بوده است.
اما بودند کاربرانی که به این اقدام انتقاد داشتند و آن را دفاع غیرقانونی از یک محکوم تفسیر کردند و معتقد بودند در صورتی که حاجتی، اقدامی خلاف قانون انجام داده است، باید با وی برخورد شود. کاربری در همین ارتباط نوشت: «بحث این است که صرفا عضو شورا و منتخب مردم بودن دلیل نمیشود که هر جرمی کرد مصونیت داشت.»
مقایسه پرونده مهدی حاجتی با پرونده «سپنتا نیکنام» عضو شورای شهر یزد از موضوعات بود که مورد توجه کاربران قرار گرفت. برخی کاربران تاکید داشتند مسوولان دولت و نمایندگان بایستی همانطور که در برابر حذف سپنتا نیکنام از شورای شهر یزد ایستادند، در برابر این حکم اعتراض کنند، در حالی که گروه دیگر ضمن اشاره به پرونده نیکنام، مقایسه این دو پرونده را قیاسی اشتباه میدانستند؛ زیرا مهدی حاجتی دارای محکومیت قضایی است اما نیکنام با اعتراض یک نامزد بازنده، از ورود به شورا منع شده بود.
برد تاریخی لیورپول
پس از پیروزی تیم «لیورپول» انگلیس بر تیم «چلسی» انگلیس در سوپرجام باشگاههای اروپا و پخش زنده این مسابقه از صدا و سیما، کاربران به بحث در این باره پرداختند. در حالی که حضور داوران زن در این بازی، باعث شده بود تا اخبار ضد و نقیضی درباره احتمال پخش بازی از رسانهی ملی به گوش برسد، در نهایت پخش این بازی، باعث شد تا کاربران درباره آن به اظهار نظر بپردازند.
بسیاری از کاربران از پخش این بازی غافلگیر شدند. کاربری ضمن تقدیر از پخش این این بازی نوشت: «بسیاری از مسائلی که بلافاصله به بحرانی بزرگ در جامعه تبدیل میشوند را با یک تصمیم درست میشود مدیریت کرد.»
شوخی کری خوانی هواداران دو تیم، به شبکه اجتماعی توئیتر نیز رسید. کاربری در توئیت خود نوشت: «سال ۲۰۰۵ وقتی لیورپول ۳ تا از میلان خورد دیگه ناامید شدم و رفتم خوابیدم. صبح از رادیو شنیدم که لیورپول قهرمان شده. دیشب هم وقتی دیدم بد بازی میکند و گل اول را که خورد باز هم رفتم خوابیدم. صبح از رادیو شنیدم قهرمان شده و من همچنان همان هستم. زود ناامید شونده»
اما بسیاری از کاربران از جای خالی «عادل فردوسی پور» مجری تلویزیون و هوادار سرسخت تیم لیوپول هم یاد کردند و بار دیگر از مسوولان رسانه ملی خواستند، فردوسی پور به جایگاه پیشین خود باز گردد و با گزارشهای جذاب خود، هواداران را پای تماشای این مسابقات جذاب بنشاند.