اصفهان- ایرنا- نماینده مردم فریدن، فریدونشهر،چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی گفت: تخصیص قانونی آب به غرب استان اصفهان، نباید از سوی برخی مسوولان بارگذاری جدید تلقی شود بلکه لازم است با درایت نسبت به اجرای آن اقدام کرد.

اکبر ترکی روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود:  در حالی که شش و نیم میلیون مترمکعب آب از منابع پایدار برای تامین نیاز آب آشامیدنی مردم شهرستان های فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بویین میاندشت که شامل هفت شهر و ۹۷ روستای استان می‌شود اختصاص داده‌شد، سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو هیچ قدمی در راستای اجرایی شدن این پروژه برنداشته‌اند که این مساله نه به دلیل کمبود منابع بلکه ناشی از سوء مدیریت است، این موضوع به صورت کتبی و شفاهی بارها تذکر داده‌ شد و منتظر اقدام عملی مسؤولان هستیم.

به گفته وی این میزان از مجموع ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب تخصیصی استان اصفهان گرفته شد و به معنای بارگذاری جدید بر روی منابع فعلی نیست.

ترکی بیان کرد: موافقت تخصیص این حجم آب در ۱۰ آبان  سال ۱۳۹۶ اخذ شد و با وجود این که کاربرگ‌های ماده ۲۳ را برای تخصیص ردیف بودجه ملی به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده‌ایم اما ردیف بودجه داده نشد و در سال بعد در جدول شماره ۲۰ بودجه ۹۷ قرار گرفت.

 نماینده مردم فریدن، فریدونشهر،چادگان و بویین میاندشت اضافه کرد : امسال مقرر شده است با مشارکت دولت و بخش خصوصی عملیات اجرایی این پروژه آغاز شود.

وی  با بیان این که بستر اجرای این طرح کلان با  تکمیل تدریجی مجتمع های آبرسانی روستاها و احداث منبع آب در برخی نقاط شهری فراهم شد، افزود: در  زمان حاضر در برخی از شهرها و روستاهای غرب استان با ادغام و هم پوشانی شبکه های آبرسانی ، آب مورد نیاز را در بخش آشامیدنی تامین شده است.

به گفته وی آب آشامیدنی چادگان و روستاهای سینه کوه و شهر رزوه باید در قالب یک طرح مشترک تامین شود.

ترکی با بیان اینکه مطالعه چگونگی مهار آب های غرب استان ضروری است، افزود: با توجه به حجم خروجی قابل توجه آب از استان، بررسی ها نشان داده است با سد سازی ، حقابه کشاورزی مردم بخصوص در فریدونشهر و روستاهای دورافتاده همچنین نیاز آبی مردم سه شهرستان همجوار در بخش آشامیدنی تامین خواهد شد.

به گفته وی اگر پروژه بهشت آباد، تونل سوم، سد یلان فریدونشهر و سد بلطاق به ثمر رسیده بود اکنون می‌توانستیم انتقال آب را عملیاتی کنیم اما مسوولان درایت لازم را نداشتند.

ترکی  با بیان اینکه سد بلطاق با گنجایش ۱۵ میلیون متر مکعب در تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت بخش کرچمبو شهرستان بویین میاندشت تاثیر بسزایی دارد اظهارداشت:  به این طرح در ردیف اعتبار ملی سال  ۱۳۹۷،  ۴۸میلیارد ریال و در ردیف اعتبار ملی امسال ۱۵ میلیارد ریال  اعتبار تخصیص داده شد.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی به افزایش قابل توجه اعتبارات طرح های فاضلاب شهرهای غرب استان  اشاره  و بیان کرد: امسال برای فاضلاب چادگان و رزوه ۱۴ میلیارد تومان،  فاضلاب فریدونشهر، داران و دامنه هفت میلیارد تومان  و فاضلاب بویین میاندشت و افوس ۴ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.

وی ادامه داد : طرح های فاضلاب غرب استان دارای ردیف بودجه مصوب است و از این رو در هر شرایطی قابل اجرا و تکمیل خواهند بود و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

ترکی  از ادامه پیگیری های خود برای اجرای طرح فاضلاب شهر برف انبار فریدونشهر خبر داد.     

وی با بیان اینکه تخصیص اعتبار به شهرستان ها عادلانه نیست، افزود:  فریدن محروم است، این مساله  بارها از سوی مقامات عنوان شد و به صراحت می گویم که  برخی مسوولان در این خصوص ظلم بزرگی به مردم این منطقه روا داشته اند.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر،چادگان و بویین میاندشت افزود: بسیاری از شاخص های توسعه یافتگی که در زمان حاضر برای تشخیص منطقه برخوردار و یا منطقم کم برخوردار به آن استناد می شود اشتباه است به طوری که در عمل می بینیم در برخی موارد تهران محروم تلقی شده و فریدن برخوردار و این تبعیض بزرگی است.

ترکی به برخی حواشی در این خصوص اشاره و تصریح کرد:  اینکه در یک مقطع خاص  برخی مسوولان به هر دلیلی با اعلام شاخص های اشتباه  فریدن را از امتیاز منطقه کم برخوردار محروم کردند یک مساله است و این که در زمان حاضر پیگیری و رفع این ظلم بزرگ بر عهده چه کسانی است موضوعی دیگر،  کلید رفع این مساله در دستان دولت است و بازگشت این امتیاز به فریدن به طور یقین راهگشا و سودمند خواهد بود.

وی افزود: با توجه به وضعیت شهرستان فریدن، دست کم  باید در بودجه سال ۱۳۹۸ به اندازه شهرستان‌های اطراف مانند فریدونشهر  اعتبار به آن تعلق می گرفت، اینکه بخواهیم مردم فریدن را با وعده‌ها مشغول کنیم منطقی نیست و باید اقدامات عملی داشت.

ترکی با اشاره به پیگیری اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی در غرب استان، افزود:  تصویب منطقه ویژه اقتصادی منافاتی با پیگیری امتیاز منطقه کم برخوردار ندارد.

وی با بیان اینکه تمرکز تنها بر روی بازگرداندن امتیاز منطقه کم برخوردار به فریدن  صحیح نیست، افزود: تصویب منطقه ویژه اقتصادی با توجه به مزیت های آن می تواند به توسعه منطقه کمک شایانی کند.

ترکی به ضرورت توسعه روستاها  و ایجاد اشتغال در آنها اشاره و بیان کرد: این در حالی است که  از مجموع هفت میلیارد تومان  تسهیلات اشتغالزایی چهار درصد روستایی فریدن تنها سه و نیم میلیارد تومان آن جذب شده است .

ترکی ایجاد و راه اندازی هر گونه طرح گردشگری که نیاز به اجرا در زمین ها و منابع طبیعی منطقه را دارد منوط به مشارکت افزون بر ۵۰ درصدی مردم همان منطقه در سهام دانست و افزود: منابع طبیعی و به ویژه خاک منطقه، سرمایه اصلی مردم است که سطح آن به دلیل برخی واگذاری ها رو به کاهش رفته است، بنابراین اولویت نخست حفظ و نگهداری عرصه های طبیعی است  که نباید آن ها را به بهانه سرمایه گذاری افراد خارج از منطقه  از دست داد.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت گفت:  به طرح چهار بانده شدن محور داران - درود در سال ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۲۳ و ۲۲ میلیارد تومان بودجه تخصیص پیدا کرد ، همچنین  امسال تا اکنون ۲۲ میلیارد تومان به این طرح اختصاص داده شده است.

به گفته وی اصلاح ورودی و خروجی شهر داران و بویین میاندشت همچنین پل نهرخلج و زیر گذر ازناوله در ادامه این طرح آمده که مطالعات آن انجام شده است و به تدریج عملیات اجرایی آن انجام خواهد شد.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر،چادگان و بویین میاندشت اضافه کرد: کریدور شمال به جنوب که شامل شهرهای (اراک، خمین، گلپایگان، خوانسار، دامنه، داران، چادگان، بن و شهرکرد) است  از سال ۱۳۷۶ معوق مانده بود اما ادامه عملیات اجرایی آن پس از درخواست مستقیم از ریاست جمهوری و وزیر راه و شهرسازی در شهرستانهای فریدن و چادگان احیا شد.

وی افزود: در راستای این طرح، عملیات محور خوانسار به دامنه تکمیل شد و ادامه مسیر از سمت دامنه به داران و از داران به قلعه شاهرخ و چادگان نیز اجرا خواهد شد.

ترکی از چهار بانده شدن جاده داران ، بن، بروجن با ردیف بودجه  ملی ۲۵میلیارد تومان  همچنین تکمیل جاده داران - درود با اعتبار ۲۴میلیارد تومان در بودجه سال جاری خبر داد.

به گفته وی مجموعه این اقدامات کاهش محسوس تصادفات در محورهای مواصلاتی منطقه نسبت به سال های گذشته  را به دنبال داشته است.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر،چادگان و بویین میاندشت، استقرار شهرک ۳۶ هکتاری صنایع غذایی در مرز تیران، دامنه  را یک فرصت مطلوب برای  اشتغالزایی عنوان کرد.

 ترکی طرح توسعه بیمارستان شهید رجایی داران را از اقدامات شاخص در بخش بهداشت و درمان برشمرد و افزود:  اعتبار چهار میلیارد تومانی این طرح با دستور مستقیم وزیر بهداشت و درمان  تامین شده است و از همان ابتدای تصویب طرح نیمی از آن پرداخت شد  که اکنون با پیشرفت قابل قبولی در حال اجرا و تکمیل است.

وی با اشاره به محورهای مواصلاتی پر تردد و احتمال بروز حوادث جاده ای در منطقه غرب استان، ایجاد پایگاه اورژانس هوایی در این منطقه را ضروری دانست و افزود:  با پیگیری بیست نماینده استان اصفهان در مجلس، مجوز استقرار سه پایگاه  اورژانس هوایی در شرق، مرکز و غرب استان صادر شد اما  برخی قصد دارند پایگاه مختص غرب استان را که جانمایی نیز شده است  در شهرستان شاهین شهر مستقر کنند.

به گفته وی بودجه لازم برای استقرار پایگاه اورژانس هوایی غرب استان قابل تامین است و در این خصوص راهکارهای بسیاری  وجود دارد.

ترکی با بیان اینکه تاخیر در راه اندازی بخش دیالیز بیمارستان چادگان به دنبال بی توجهی مسوولان منطقه ای و استانی است، خاطرنشان کرد: با وجود دسترسی نامناسب بیمارستان چادگان  به مرکز شهر، ۴۳ تخت و ۲۲۷ پست سازمانی برای آن تعریف و پزشکان متخصص این بیمارستان  به زودی تکمیل خواهد شد.

وی  افزود: با تحویل زمین  دانشگاه پیام نور، عملیات ساخت بیمارستان در بویین میاندشت آغاز می شود،  این مساله نهایی شده و به صورت مشارکتی توسط معاونت بهداشت و بنیاد علوی در سال ۹۸ اجرایی خواهد شد.

ترکی  از احداث و تجهیز پایگاه های ۱۱۵ دامنه ، رزوه و دره ساری همچنین  پایگاه امداد و نجات دامنه، نوغان و چادگان خبر داد.

این نماینده تصویب سهمیه قیر در برنامه ششم توسعه را افتخار بزرگ مجلس ذکر کرد و افزود:  چنانچه دولت این سهمیه را تحویل دهد بسیاری ازمشکلات حل خواهد شد و تحول بزرگی در بخش آسفالت زیرساخت های شهری و روستایی برای اجرای سریع طرح های هادی روستاها، بنیاد مسکن ، اداره راه و شهرسازی و شهرداریها به وجود خواهد آمد.

وی  از پایین بودن قیمت خرید محصولات کشاورزی  مانند گندم، سیب زمینی و پیاز از کشاورز و نبود امنیت شغلی فعالان این بخش انتقاد کرد.

فریدن با ۲ شهر داران و دامنه و جمعیت افزون بر ۴۹ هزارنفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب استان واقع است.

 ۶۰۲۶/۹۸۶۱