به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاعرسانی حج، حسن سمائیچ نائب رئیس علمای بوسنی و هرزهگوین که به همراه مفتی شهر تراونیک و نائب رئیس مرکز اسلامی بوسنی برای ادای مناسک حج در مکه مکرمه بسر می برد با حجتالاسلاموالمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در محل بعثه مقام معظم رهبری دیدار و گفتگو کرد.
نائب رئیس علمای جمهوری بوسنی و هرزهگوین در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با نماینده مقام معظم رهبری تصریح کرد: مهمترین مساله جهان اسلام در شرایط کنونی ارتباط و به هم پیوستگی مسلمین و مومنین با یکدیگر است.
سمائیچ با ارائه گزارشی از وضعیت مسلمانان بوسنیایی، اظهار داشت: با وجود برقراری آرامش در کشورمان، به دلیل نبود فرصت های شغلی شاهد مهاجرت بخشی از مسلمانان بوسنی به کشورهای غربی هستیم.
در این دیدار نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با اشاره به اینکه ارتباط و دوستی بین ایران و بوسنی محکم و استوار است، گفت: همه ما مسلمان هستیم و امیدواریم این روابط در آینده بهتر و بیشتر گسترش یابد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه ارتباط ایران با مسلمانان بوسنیایی سابقه دیرینه دارد، وجود اشعار زبان فارسی در برخی اماکن مذهبی این کشور و آشنایی مردم بوسنی با این اشعار را یادآور شد و گفت: در دوران جنگ بوسنی؛ جوانان ایران اسلامی برای روحیه دادن به مبارزان مسلمان بوسنیایی در کنار آنها قرار گرفتند .
سرپرست حجاج ایرانی افزود: مسلمانان بوسنیایی در راه دفاع از اسلام و فرهنگ اسلامی مقاوم هستند و بسیاری از آنها در راه دفاع از شرف و هویت و استقلال بوسنی جان خود را فدا کردند و زمینهساز پایداری فرهنگ غنی اسلام در دل اروپا شدند که قابل احترام است.
دراین دیدار همچنین از شهدای ایرانی در بوسنی و هرزگوین از جمله شهید محمد حسین نواب که در شهریور ماه سال ۱۳۷۳ در شهر موستار ربوده و مظلومانه به درجه رفیع شهادت نایل آمد؛ تجلیل و تصریح شد: این شهدا در راه کمک به مردم بوسنی از جان خود گذشتند.
در این دیدار دو طرف همچنین درباره راهکارهای همکاری بین بعثه های دو کشور گفتگو کردند.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: ما آمادگی داریم تجربیات ایران اسلامی را در حوزه حج وزیارت به برادران مسلمان بوسنیایی منتقل کنیم.
احمد عادل ویچ مفتی شهر تراونیک نیز در این دیدار با تقدیر از کمک های فراوان ایران به مردم بوسنی، اظهار داشت: هرچند به ظاهر جنگ در بوسنی متوقف شده است، ولی باتوجه به ترکیب جمعیتی و مهاجرت مردم به کشورهای اروپایی خطر باقی ماندن و به هم ریختن یکپارچگی، این کشور را به شدت تهدید می کند.
وی با تاکید براینکه برای فائق آمدن به این مشکلات علاوه بر آرامش، نظام سیاسی و احزاب قوی مورد نیاز است، گفت: با وجودی که بوسنی حدود ۱۵۰ سال در سیطره حکومت های غیر اسلامی قرار داشت، اما خوشبختانه درحال حاضر التزام مردم به اسلام نسبت به گذشته بسیار بهتر است .
در پایان این دیدار دو طرف با اشاره به مشترکات فراوانی که میان مسلمانان جهان وجود دارد بر ضرورت وحدت و پیوستگی امت اسلامی تاکید و خاطر نشان کردند: مسلمانان همچنان با مشکلاتی گوناگونی روبرو هستند و این شرایط می طلبد به یکدیگر کمک و با هم همکاری کنند.