تهران- ایرنا- انجام فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها، مبتنی بر اهداف و سیاست‌های دولت در سند چشم‌انداز کشور و همچنین قوانین و مقررات جاری وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی با ملاحظات زیست محیطی تبیین شده است.

بر اساس اعلام وزارت نیرو، بر اساس این شیوه‌نامه که به تمامی استان‌های کشور نیز ابلاغ شده است، در کمیته‌ای مشترک با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت به صدور مجوز به فعالان حوزه گردشگری برای استفاده از فضاهای در اختیار وزارت نیرو اقدام خواهد شد.
بنابر این گزارش، به‌منظور تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در هفتم خرداد ماه امسال منعقد و بر اساس آن مقرر شد شیوه‌نامه اجرایی فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها تهیه و مورد عمل قرار گیرد.
شیوه‌نامه مزبور با مشارکت نمایندگان دفاتر تخصصی وزارت نیرو، شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب و معاونت سرمایه‌گذاری امور حقوقی و مجلس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهیه شده و در آن ضوابط و فرآیندهای مورد نیاز انجام فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها، مبتنی بر اهداف و سیاست‌های دولت در سند چشم‌انداز کشور و همچنین قوانین و مقررات جاری وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی با ملاحظات زیست محیطی تبیین شده است.
بر اساس این گزارش، تثبیت جایگاه آب در توسعه گردشگری، بهره‌برداری بهینه و پایدار از منابع آب و اراضی در اختیار و کمک به ایجاد زمینه‌های اشتغال افزایش درآمد جوامع محلی، شناسایی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها، تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی در این زمینه، شفاف‌سازی مسئولیت‌ها و نحوه صدور مجوز برای فعالیت‌های گردشگری و اطمینان از رعایت استانداردهای کمی و کیفی و ضوابط قانونی بهره‌برداری از منابع و تاسیسات آبی از جمله اهداف این شیوه‌نامه اجرایی به شمار می‌آید.
این گزارش حاکی است، همکاری مشترک بین وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می‌تواند علاوه بر افزایش اشتغال، در ایجاد نشاط و گذراندن اوقات فراغت شهروندان اثرگذار باشد.