تهران- ایرنا- دولت لهستان در حالی از آمادگی برای پیوستن به ائتلاف دریایی پیشنهادی آمریکا در خلیج فارس سخن گفته که مشخص نکرده کشورش در چه زمینه ای قصد پشتیبانی از این ائتلاف را دارد.

«یاجیک جاپوتوویچ» وزیر امور خارجه لهستان با انتقاد از بی میلی کشورهای اروپایی برای همکاری با آمریکا به خبرگزاری د. پ. آ. آلمان گفت که اتحادیه اروپا باید رویکرد مثبت تری در قبال سیاست های واشنگتن داشته باشد.
وی افزود: کشورش حاضر است در ائتلاف دریایی پیشنهادی آمریکا به بهانه تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز، مشارکت کند.
وزیر امور خارجه لهستان گفته است که ورشو آمادگی دارد به هر شکل ممکن از تلاش‌های آمریکا و بریتانیا برای تامین امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس پشتیبانی نماید، اما توضیح دقیق‌تری پیرامون نحوه همکاری و نوع پشتیبانی این کشور از ماموریت دریایی آمریکا و متحدانش ارائه نکرده است.
این در حالی است که آلمان و فرانسه نیز طرح ایجاد یک نیروی اروپایی برای نظارت بر امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس را بررسی می کنند.
به گفته جاپوتوویچ؛ هرگاه بین سیاست‌های اتحادیه اروپا و آمریکا شکاف بیافتد، چنین امری می‌تواند برای لهستان و کشورهای اروپای مرکزی پیامدهای نامطلوبی به همراه داشته باشد، از این رو اروپا باید مناسبات خود را با آمریکا حفظ کند و مانع از شکاف شود.
وزیر امور خارجه لهستان روز سه شنبه نیز پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، از وجود اختلاف نظر در چگونگی تشکیل سازوکار امنیت دریایی بین آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا خبر داد و گفت که این مساله همچنان در حال تبادل نظر و بررسی است.
وی تاکید کرد: اگر اتحادیه اروپا به این تصمیم برسد، پاسخ ما استقبال از آن است. دیدگاه دیگری هم مطرح است که ما باید برای تشکیل یک نیروی مشترک با آمریکا و انگلیس تلاش کنیم تا اینکه بخواهیم به طور مجزا دست به چنین کاری بزنیم؛ چرا که آنها متحدان ما در ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) هستند.

روز دوشنبه ۱۴ مرداد همزمان با خبر پیوستن بریتانیا به طرح نظامی آمریکا برای برقراری تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان از «یک ماموریت اروپایی» در این منطقه سخن گفت که با آنچه آمریکا و بریتانیا در پی آن هستند، تفاوت دارد.
طرح آلمان این است که «اتحادیه اروپا نهایتا اطلاعاتی درباره میزان خطراتی که برای تردد کشتی‌ها وجود دارد جمع‌آوری کرده و به این کشتی‌ ها ارائه دهد.»

به نظر وزیر خارجه آلمان، این کار می‌تواند «تا حدودی باعث بازدارندگی طرف مقابل شود، اما در صورت حمله نظامی، پاسخ متقابل داده نخواهد شد.»