براساس این بررسی، انتظارات کاهشی در بازار مسکن نیز باعث تداوم رکود در این بازار شد و از سوی دیگر بازار سهام هم به رشد آرام و پیوسته خود ادامه داد.
محمد کشتی آرای، رئیس کمیسیون تخصصی بازار طلا و جواهر اتاق اصناف درباره روند بازار سکه و طلا طی یک هفته گذشته به ایرنا گفت:«این هفته در بازار اتفاق جدیدی افتاد. قیمت جهانی طلا به شدت با افزایش روبرو بود. اونس طلا به قیمتی رسید که در ۶ سال گذشته بی سابقه بود که از سال
۲۰۱۳ به بعد چنین رقمی نبود، همین عامل باعث افزایش قیمت سکه و طلا و افزایش قیمت شد.»
بر اساس گزارش رویترز، در روز سهشنبه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با ۱۲.۶۲ دلار افزایش با قیمت یکهزار و ۵۲۳.۷۸ دلار فروخته شد که بالاترین رقم از آوریل ۲۰۱۳ به شمار میرود.
کشتیآرای درباره علت این افزایش بیسابقه قیمت طلا اظهار داشت:« یکی از علل اصلی، کاهش قیمت نفت بود. کاهش قیمت نفت باعث کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی و همین موضوع باعث کاهش رشد سرمایه گذاری در بازارهای مالی شد. به همین خاطر سرمایهگذاران به سمت بازار طلا
آمدند و تقاضا برای سرمایهگذاری در این بازار به شدت افزایش پیدا کرد.»
به گفته این کارشناس اقتصادی، در بازار ایران عامل اثرگذار ثبات قیمت دلار به افزایش قیمتها در بازار جهانی غلبه داشت. کشتیآرای چنین توضیح داد:«هفته گذشته با توجه به ثبات قیمت ارز، میزان افزایش قیمت جهانی تاثیر زیادی در بازار ایران نداشت. در مجموع در اوایل هفته، قیمت طلا
افزایشی بود، اما روز چهارشنبه با کاهش قیمت روبرو شدیم.»
روز چهارشنبه طلای ۱۸ عیار با چهار هزار و ۲۰۰ تومان کاهش به ۴۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.
قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید، روز سهشنبه ( ۲۲ مرداد ) با بهای چهار میلیون و ۲۳۰ هزار تومان معامله شد که نسبت به ابتدای هفته، ۸۰ هزار تومان رشد داشت، اما در آخرین روز کاری هفته، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و به بهای چهار میلیون و ۱۹۰ هزار تومان فروخته شد.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر وضعیت بازارها در هفته آینده را نیز چنین پیشبینی میکند:«فکر میکنم که در بازار جهانی، افزایش قیمتها تعدیل شود.»
کشتیآرای افزود:« پیشبینی می شود با توجه به ثبات قیمت ارز و نزدیک شدن به ماه محرم، قیمتها در بازار تعدیل شود.»
ثبات دلار روی کانال ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومانی
قیمت دلار طی هفته گذشته بیش از ۱۰۰ تومان کاهش یافت. دلار ابتدای هفته را با قیمت ۱۱ هزار و ۸۵۰ تومانی شروع کرد، در روز سهشنبه به ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و روز چهارشنبه نیز در همین محدوده باقی ماند.
روز پنجشنبه نیز دلار با همین قیمت ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شد، اما به بهای ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان خریداری میشد.
بر اساس صحبتهای کارشناسان، کنترل بانک مرکزی بر بازار ارز، نزدیک شدن به زمان راهاندازی بازار متشکل ارز و کاهش تنش های سیاست خارجی از مهمترین دلایل افت قیمت دلار در روزهای گذشته محسوب می شود.
انتظارات کاهشی و بازار مسکن
طی چندهفته گذشته وضعیت بازار مسکن با انتظارات کاهشی روبرو بود، این انتظارات باعث شد که هم خریداران در مسیر کاهش تقاضا رفتار کنند و مالکان و سازندگان هم قیمتها را بر اساس همین انتظارات تنظیم کنند.
بنابراین، بر اثر کاهش تقاضا و عمیق شدن رکود در بازار، قیمتها برای خرید و اجاره اندکی کاهش یافته است. بررسیهای میدانی نیز نشان میدهد که سازندگان هم در قیمت واحدهای نوساز برای عرضه در ماههای آینده تجدید نظر کنند. بر اساس صحبتهای برخی از فعالان ساختمانی، در حال
حاضر در مناطقی از شهر تهران شامل مرکزی و نیمه شمالی، برای واحدهای در حال ساخت و قابل عرضه در ماههای آتی، بین ۱۰ تا ۱۳ درصد کاهشی در برآورد قیمت فروش آتی خواهند داشت.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که هفته گذشته قیمت هر متر مربع خانه نوساز در جنوب شرق تهران در محله افسریه، ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود، بریانک نیز قیمت یک واحد ۷۰ متری نوساز، ۶۳۰ میلیون تومان ارزش داشت.
رشد ۴ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص بورس در آخرین روز کاری این هفته، چهار هزار و ۲۹۴ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۲۶۱ هزار و ۳۹۱ واحد رسید.
براساس معاملات روز چهارشنبه، بیش از سه میلیارد و ۳۷۷ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۱ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال در ۳۴۵ هزار نوبت داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با یک هزار و ۱۰۷ واحد افزایش به ۶۸ هزار و ۲۷۲ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۷۴۲ واحد رشد به ۴۵ هزار و ۷۵۷ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز پنج هزار و ۲۸ واحد افزایش به رقم ۲۹۶ هزار و ۴۱۱ واحد رسید، شاخص بازار اول سه هزار و ۸۳۸ واحد و شاخص بازار دوم پنج هزار و ۵۳۹ واحد افزایش داشتند.