تهران - ایرنا - حمله نیروهای ژنرال حفتر به فرودگاه های "معیتیقه" و "زواره" در لیبی، تماس «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلستان با «فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی و ارائه گزارش سازمان ملل متحد از تلفات یک ماه اخیر در شهر "مرزق"، مهم ترین تحولات لیبی در ۲۴ ساعت گذشته است.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی بار دیگر با موشک های "گراد" فرودگاه بین المللی "معیتیقه" واقع در هشت کیلومتری شرق طرابلس پایتخت این کشور را هدف قرار دادند که در نتیجه آن یک نفر کشته شد.

همزمان با آغاز حمله نیروهای ژنرال حفتر به غرب لیبی برای تصرف پایتخت، فرودگاه معیتیقه بارها شاهد حملات موشکی این نیروها بوده است.

نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی نیز روز گذشته (پنجشنبه) با صدور بیانیه ای حمله به فرودگاه های این کشور را باعث تهدید جان هزاران شهروند بی گناه دانست و به شدت محکوم کرد.

این سازمان همچنین با تاکید بر اینکه فرودگاه ها اهداف نظامی نیستند، خواستار توقف فوری تجاوز نیروهای حفتر به فرودگاه های واقع در غرب لیبی شد.

این نمایندگی از طرف های درگیر در لیبی خواست تمام اقدامات لازم را برای حفظ جان غیرنظامیان اجراکنند، زیرا که در غیر این صورت وقوع یک "جنایت جنگی" هر لحظه ممکن خواهد بود.

فرودگاه بین المللی معیتیقه تنها فرودگاه فعال در پایتخت لیبی است که علاوه بر سفرهای غیرنظامی، برای ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور از آن استفاده می شود.

امروز (جمعه) نیز فرودگاه "زواره" واقع در شمال غربی لیبی و در ۶۰ کیلومتری مرز تونس برای بار دوم در ۲۴ ساعت گذشته هدف حمله نیروهای حفتر قرار گرفت.

نیروهای حفتر مدعی هستند که دولت وفاق ملی از این فرودگاه ها برای اهداف نظامی استفاده می کند.

حملات به شهر "مرزق" در جنوب غربی لیبی ۹۰ کشته برجا گذاشته است

دفتر «استفان دوگریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد با صدور بیانیه ای اعلام کرد که در نتیجه درگیری های خونین یک ماه گذشته در شهر مرزق واقع در جنوب غربی لیبی، تاکنون ۹۰ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شده اند.

دولت وفاق ملی، نیروهای ژنرال حفتر را متهم کرده است که تنها در تاریخ چهارم اوت (۱۳ مرداد ماه) با حمله هوایی به مرزق، جان ۴۵ غیرنظامی را گرفته اند.

سازمان ملل متحد افزود: با وجود تواقق آتش بس به مناسبت ایام عید قربان، درگیری ها میان حامیان و مخالفان ژنرال حفتر ادامه داشته و تاکنون بیش از ۶ هزار نفر از ساکنان مرزق آواره شده اند.

قطعی شبکه مخابرات و برق از دیگر نتایج افزایش تنش ها در شهر مرزق است.

تماس نخست وزیر انگلیس با رئیس دولت وفاق ملی لیبی

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هم در تماسی تلفنی با «فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی در خصوص آخرین تحولات لیبی گفت و گو کرد.

جانسون با بیان اینکه بحران لیبی راه حل نظامی ندارد، بر ضرروت گفت و گوهای سیاسی در این کشور تاکید کرد.

اوضاع در لیبی از (۱۵ فروردین ماه) همزمان با دستور ژنرال حفتر از نزدیکان "معمر قذافی" دیکتاتور سابق لیبی، به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.

لیبی از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱ به دو بخش تحت تسلط دولت های موازی در شرق و غرب تقسیم شده است. نظامیان طرفدار حفتر (مورد حمایت امارات، عربستان و فرانسه) بر شرق این کشور مسلط هستند و دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» (مورد پذیرش جامعه جهانی) اداره امور غرب لیبی را در دست دارد.

برچسب‌ها