تهران – ایرنا –رئیس جمهوری آمریکا و اعضای ارشد تیم امنیت ملی دولت وی جلسه‌ای با محوریت افغانستان برگزار کردند، نشستی که «دونالد ترامپ» و کاخ سفید آن را «بسیار خوب» توصیف کردند.

ترامپ بامداد شنبه در پیامی توئیتری نوشت: همین الان جلسه بسیار خوبی را در مورد افغانستان به پایان بردیم. ما و بسیاری از طرف‌های مقابل این جنگ ۱۹ ساله به دنبال توافقی هستیم، البته اگر ممکن باشد.
این جلسه در باشگاه گلف ترامپ در «بدمینستر» ایالت نیوجرسی و با حضور «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری، «مایک پمپئو» وزیر خارجه، «مارک اسپر» وزیر دفاع، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی، «زلمای خلیل زاد» فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش و «جینا هاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات (سیا) آمریکا برگزار شد.
پمپئو نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این جلسه درباره «وضعیت مذاکرات صلح و آشتی در افغانستان» بحث و گفت‌وگو شد.
«هوگان گیدلی» معاون سخنگوی کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای گفت: بحث‌ها بر مذاکرات جاری ما و توافق احتمالی صلح و آشتی با طالبان و دولت افغانستان متمرکز بود. این جلسه بسیار خوب برگزار شد و مذاکرات در حال پیشرفت است.
انتظار می‌رود مذاکرات آمریکا و طالبان به توافقی منجر شود که طبق آن آمریکا بخشی از ۱۴ هزار نیروی خود را پس از حدود دو دهه از افغانستان خارج کند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، آمریکا بیش از یک تریلیون دلار در جنگ افغانستان هزینه کرده و ترامپ از ابتدای دوره ریاست جمهوری خود گفته که خواهان خروج نیروهای آمریکایی از آن کشور است.
گفته می‌شود طالبان طبق توافق احتمالی با آمریکا تعهدات و تضمین‌های امنیتی خواهد داد، از جمله آنکه اجازه ندهند افغانستان به محل امنی برای تندروها و جهادی‌ها تبدیل شود.
توافق آمریکا و طالبان به تنهایی به جنگ افغانستان پایان نخواهد داد و لازم است که طالبان با دولت افغانستان نیز به توافق برسد.
پمپئو در بیانیه خود در این باره گفت: ما در همکاری نزدیک و مداوم با دولت افغانستان متعهد خواهیم بود به یک توافق صلح جامع دست پیدا کنیم.
روزنامه واشنگتن پست نیز پیش از جلسه رئیس جمهوری آمریکا و تیم امنیت ملی این کشور نوشت: ترامپ قصد دارد زمینه عقب‌ نشینی نیروها از افغانستان را فراهم کند.
این روزنامه با اشاره به مذاکرات طالبان و آمریکا گزارش داد: مذاکره‌کنندگان آمریکایی در گفت‌وگوهای اخیر با طالبان به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته‌اند. دو طرف به اعلام توافق در مورد خروج اولیه نیروهای آمریکایی و آغاز مذاکرات مستقیم میان طالبان و دولت افغانستان نزدیک شده‌اند.
به گزارش واشنگتن پست، عقب‌نشینی اولیه آمریکا از جنگ افغانستان با خروج پنج هزار نفر از ۱۴ هزار نظامی آمریکایی آغاز خواهد شد.
در همین حال خبرگزاری فرانسه نوشت، هر چند آمریکا و طالبان مدعی هستند که در مذاکرات خود به پیشرفت‌های دست یافته‌اند اما در عرصه میدانی تغییرات چندانی ایجاد نشده است.
تحقیقات سازمان ملل نشان می‌دهد که افغانستان در سال گذشته مرگبارترین دوره را تجربه کرد، به طوری که دستکم ۳ هزار و ۸۰۴ غیرنظامی از جمله ۹۲۷ کودک بر اثر جنگ جان خود را از دست دادند.
«اداره هماهنگی امور بشردوستانه» سازمان ملل اعلام کرد طی هفت ماه نخست سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۱۷ هزار نفر به دلیل درگیری‌های افغانستان خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.