این روزنامه چاپ لندن امروز (شنبه) در گزارش می افزاید، درحالی که آمریکا و ترکیه درباره منطقه امن و عمق آن در شمال شرق سوریه با یکدیگر اختلاف دارند و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اقدام به تهدید طرف آمریکایی در خصوص برداشتن گام های یک جانبه و ورود نظامی به این مناطق درصورت سرباز زدن واشنگتن از مساله ایجاد منطقه امن در مرزهای جنونبی ترکیه در برابر کردهای سوریه کرده، ارتش سوریه به پیشروی های خود در جبهه شمال غربی ادامه داده و تاکنون پنج روستا در حومه ادلب را آزاد کرده و در ۳ کیلومتری منطقه راهبردی خان شیخون قرار دارد.
پیشروی های ارتش سوریه با پوشش هوایی روسیه با هدف آزادسازی استان ادلب از اشغال جبهه النصره و دیگر گروه های تروریستی و نیز جاده بین المللی این منطقه که دمشق را به شمال غرب این کشور متصل می کند، است.
سیاست آزادسازی تدریجی که ارتش سوریه در پیش گرفته، پیروزی های پی در پی برای آن به همراه داشته و غالب ناظران نظامی تأکید می کنند که سیطره بر خان شیخون نیز در روزهای آینده صورت خواهد گرفت.
روسیه نیز تصمیم قطعی خود را گرفته و هدف کنونی خود را حمایت از ارتش سوریه برای بازپس گیری استان ادلب قرار داده است که این ترجیح به سه مساله باز می گردد:
نخست: حملات تحریر الشام (جبهه النصره سابق) به پایگاه نظامی هوایی حمیمیم متعلق به روسیه در منطقه لاذقیه در دو هفته گذشته به وسیله موشک و پهپاد.
دوم: شکست مذاکرات مسکو با ترکیه در خصوص قانع کردن آنکارا به اجرای تعهدات خود در دستیابی به راه حل سیاسی با تحریر الشام و متحدان آن در ادلب و دور کردن هزاران غیر نظامی از مخاطرات درگیری ها در این منطقه.
سوم: نزدیک شدن موعد تدوین قانون اساسی سوریه مورد توافق در کنفرانس سوچی و تمایل روسیه به از بین بردن موانع از جمله مساله ادلب برای دستیابی به راه حل سیاسی.
منهدم کردن یک فروند جنگنده از نوع "سوخو ۲۲" در حومه ادلب در روزهای اخیر و اسیر کردن خلبان آن رخداد مهمی بود، چرا که هنوز مشخص نیست که این عملیات چگونه و توسط چه نوع موشک و یا سامانه ضدهوایی (از سوی تروریست ها) صورت گرفته است.
آنچه موجب نگرانی روسیه و سوریه است رسیدن موشک های ترکیه و قطر به گروههای تروریستی در ادلب است که خود می تواند دور جدیدی از تشدید امور را در سوریه رقم بزند و همه امور به شرایط اول بازگردد.
بنا بر اطلاعات موجود اگر سامانه پدافند هوایی که برای ساقط شدن جنگنده سوریه بکار رفته از سوی آمریکا یا ترکیه و یا قطر در اختیار آنها (تروریست ها) قرار گرفته باشد، به این معنی می باشد که از خطوط قرمز و برهم خوردن تفاهمات روسیه- آمریکا و روسیه - ترکیه عبور شده و در نتیجه تبعات نظامی قوی به همراه خواهد داشت.
بطور قطع حمله سوریه برای بازپس گیری خان شیخون زمینه سازی برای بازپس گیری ادلب بوده که با چراغ سبز و حمایت روسیه صورت می گیرد و چه بسا اردوغان مجبور خواهد شد تا جبهه ای را در شمال شرق سوریه به عنوان پناهگاه پناهجویان سوری از منطقه ادلب باز کند به این دلیل که این تنها گزینه است در غیر این صورت وارد مرزهای ترکیه خواهند شد درحالی که ارتش سوریه تصمیم قطعی برای ورود به ادلب دارد و عملیات نظامی آن نیز در عرصه میدانی موفقیت هایی داشته است.