به نوشته اشپیگل «ریچارد گرنل» تلاش کرده است از انتخاب «زیگمار گابریل» وزیر خارجه پیشین آلمان از حزب سوسیال دموکرات به ریاست انجمن «پل آتلانتیک» که طراحی مناسبات برلین با واشنگتن را انجام می دهد، جلوگیری کند.
بر این اساس گرنل به خاطر اظهارات و مواضع گابریل، از وی دل خوشی نداشته و در روند انتخاب وی به ریاست «پل آتلانتیک» مداخله کرده است.
گابریل در ماه ژوئن جانشین «فریدریش مرتس» از حزب دموکرات مسیحی شد که سال ها ریاست این نهاد آلمانی را عهده دار بود.
در همین ارتباط وزیر خارجه پیشین آلمان ضمن ابراز تاسف از این رویکرد سفیر آمریکا در برلین به اشپیگل گفت که گرنل به دنبال بهبود مناسبات دو جانبه نیست.
وی افزود: ما به سفیری نیاز داریم که نقش میانجی را ایفا کرده و اگر هم مواضع آلمان را قبول ندارد به دولت متبوعش توضیح دهد که چرا اینگونه است.
به گفته گابریل این که حتی در بین نخبگان اقتصادی آلمان موضوع جدا شدن از آمریکا انقدر محبوبیت یافته، نگران کننده است.
از سوی دیگر «نیکلاس برنز» نماینده پیشین آمریکا در ناتو که در حال حاضر مشاور سیاست خارجی «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری این کشور است، مناسبات کنونی دو سوی آتلانتیک را بحرانی دانسته و گفته است که آلمان و آمریکا دوره ای بحرانی را در روابط خود تجربه می کنند.
وی در گفتگو با نشریه اشپیگل تهدید گرنل به خروج نظامیان آمریکایی از آلمان را به باد انتقاد گرفت و آن را یک خیانت به همپیمانی بین دو کشور دانست.
به گفته برنز در کنگره آمریکا نیز توافقی بر سر این موضوع وجود ندارد و بسیاری از نمایندگان آمریکایی به هیچ وجه به دنبال تخریب مناسبات با آلمان نیستند.
اظهارات مداخله جویانه گرنل پیش از این نیز بارها موجب واکنش و انتقاد مقامات آلمانی شده است.
در جدیدترین این موارد، مخالفت آلمان با مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس موجب خشم سفیر آمریکا شده و واکنش وی را به دنبال داشت.
پس از اینکه هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان به صراحت مخالفت خود را با مشارکت در عملیات مداخله جویانه آمریکا در تنگه هرمز اعلام کرد، سفیر آمریکا در آلمان از این موضع برلین انتقاد کرد.
ریچارد گرنل روز پنجشنبه به روزنامه آگزبورگ الگماینه آلمان گفت: متحدان ما در آلمان باید در این عملیات و برای محافظت از کشتی های تجاری مشارکت کنند.
کاخ سفید برای ایجاد تنش بیشتر در آبهای خلیج فارس قصد دارد ائتلافی را برای "محافظت" از این منطقه تشکیل دهند. پس از توقیف نفتکش انگلیسی به علت نقض قوانین بین المللی دریایی، انگلیس و آمریکا به دنبال ایجاد ائتلاف هایی برای دخالت بیشتر در امور منطقه خلیج فارس هستند.
با این حال آمریکا تا کنون برای شروع عملیات دریایی در خلیج فارس نتوانسته نظرها را به این طرح تنش زا جلب کند.